Mielipide

Pesonen iski jälleen

LIIGA / Kolumni
Janne Pesonen on ollut yksi syksyn pirteimmistä kärppäpelaajista. Laituri on löytänyt oman paikkansa kakkosketjun laidasta ja tehoja on tullut tasaiseen tahtiin.

Kärpät yltyi HIFK:ta vastaan melkoiseen ilotulitukseen. Kotijoukkueen kaikki ketjut pelasivat ehyen ottelun.

- Hyvät fiilikset jäi pelistä. Saimme hyvän startin ja oma peli pysyi koko ajan kasassa, Janne Pesonen sanoi ottelun jälkeen.

Kultakypärä päässään viilettänyt Pesonen oli jälleen hyvällä pelipäällä ja mies kasvatti pistesaldoaan kahden maalin verran.

- Ensimmäinen oli ylivoimamaali: maalille vaan ja Ivan (Majesky) pisti hirveän pommin viivasta. Taisi mennä mailan varresta sisään.

- Toisessa erässä (Viktor) Ujcik löysi jonkun ihme pompun ilmeisesti maalivahdin mailan kautta ja pääsin siitä tekemään maalin, laituri kertasi tilanteita.

Pesonen on pelannut koko kauden Kärppien kakkoskentässä. Normaalisti vierellä pelaavat tsekit Michal Bros ja Viktor Ujcik, mutta molemmat ovat huilanneet muutaman pelin loukkaantumisten vuoksi. Yhdessä pelatessaan miesten yhteispeli toimii mainiosti. Pesonen ei ole opetellut kuitenkaan tshekkiä, mutta ketjun kommunikointikielet ovat silti löytyneet.

- Olemme saaneet pelin käyntiin ja sitä kautta tulee tilanteita ja niistä onnistumisia. Bros oli pois vähän aikaa, mutta yhteinen sävel on löytynyt. Kommunikaatio toimii hyvin – pojat osaavat englantia ja jonkin verran suomeakin.

- Alkukaudella poissaolot eivät haittaa aivan niin paljoa, mutta totta kai siitä on apua, kun samat ketjut ja yhteiset jutut löytyvät.

Viime kaudella kärppälaiturilla oli paljon tilanteita, mutta kiekko ei vain löytänyt tietään verkkoon. Nyt tuuli on kuitenkin kääntynyt ja onnistumisia on tullut varsin mukavasti. Tämä antaa hyökkääjälle lisää itseluottamusta.

- Tietysti onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Kun vain jaksaa tehdä töitä, niin kyllä niitä sieltä tulee, Pesonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös