Harjoitushalli ja toimitilat sinettiä vaille

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät ja Oulun kaupunki tulevat yhteistyössä rakentamaan Raksilan urheilualueelle uuden harjoitushallin sekä jääpallokentän katsomotilat, joiden yhteyteen tulee myös seuran toimisto. Malli on uudenlainen tapa toteuttaa urheilurakentamista, missä kaupunki lunastaa hallin itselleen pienissä osissa.

Lähiaikoina sinetin saava Kärppien ja Oulun kaupungin yhteishanke on seuran puheenjohtaja Seppo Arposen mukaan tavoiteltava tapa toteuttaa urheilurakentamista. Mallissa Kärpät rakentaa harjoitushallin, jonka liiketoimintaa hoitaa kaupunki.

- Me hoidamme käyttökustannukset ja toiminnan, joka liitetään alueen hallihenkilökunnan työhön. Tarjoamme jääaikaa 20-25 prosenttia halvemmalla kuin yksityisellä puolella. Katamme vain käytöstä tulleet kustannukset, eikä tässä tavoitella mitään voittoa, Matti Rautio Oulun kaupungin liikuntavirastosta sanoo.

Kaupunki tulee olemaan mukana 30 prosentin osuudella perustettavassa halliyhtiössä. Se myös lunastaa hallin itselleen 15 vuodessa.

- Tämä on uusi ja edullinen tapa rakentaa urheilupaikkoja ja varsinkin sellaisia, joista on kova pula. Samalla periaatteella tullaan rakentamaan myös jääpallokentän katsomotilat, jotka kaupunki vuokraa Kärpiltä ja vuokraa taas eteenpäin. Tämä on uusi tapa tehdä asioita ja tätä pitää lisätä, Rautio jatkaa.

Samalla peruskorjataan myös pesäpallostadionin pukuhuoneet ja muut tilat.

- Säästöt veronmaksajille näissä kaikissa kolmessa investoinnissa ovat noin 2-2,2 miljoonaa euroa, joka on huomattava summa, liikuntalautakunnan puheenjohtaja Henry Viheriävaara kiittelee.

Päätökset asiasta on valtuustoa myöten tehty, joten enää on jäljellä muutaman yksityiskohdan viilaaminen ennen perustettavan yhtiön perustamissopimuksen
allekirjoittamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle