HIFK:n Heikkinen tavoittelee mestaruutta

LIIGA / Haastattelu
Helsingin IFK:n riveihin siirtynyt Ilkka Heikkinen pelasi viime kaudella mainiosti Rauman Lukon riveissä. Hyvästä kaudesta huolimatta Heikkinen ei ole kovin tunnettu nimi Rauman ulkopuolella, ainakaan vielä.

Ilkka Heikkinen nousi pysyvästi Rauman Lukon kokoonpanoon kolme kautta takaperin. Viime kausi oli Heikkiselle jonkinasteinen läpilyönti, sillä Erik Hämäläisen pakkiparina pelannut Heikkinen pääsi kolkuttelemaan jopa maajoukkueen portteja. Moni toivoikin Raumalla että ”oma poika” jatkaisi nousujohteista uraansa vielä kettupaitojen riveissä, mutta Heikkinen päätti toisin. Puolustaja rustasi nimensä HIFK:n tarjoamaan kaksivuotiseen pahviin.

- Rauma alkoi olla vähän nähty juttu. Muutama ihminen Raumalla ei hoitanut hommiaan ammattimaisesti siinä vaiheessa, kun aloimme tehdä sopimusta, ja tämä edesauttoi lähtöäni. Raumalla alkoi myös liikkua kaikenlaista huhua minusta ja saamistani sopimustarjouksista. Nämä jutut lähtivät liikkeelle kauden jälkeen siinä vaiheessa, kun Lukko oli vielä ykkösvaihtoehtoni, Heikkinen kertoo.

- En tiedä voiko näin sanoa, mutta nuo puheet vähän avasivat silmiäni. Kaikki oli aika negatiivista silloin, fanitkin. Tuntui aika huonolta, ajattelin että en halua jäädä enää Raumalle.

Siirtyminen Helsinkiin alkoi konkretisoitua, kun HIFK:n päävalmentaja Paul Baxter tarttui luuriin.

- Paul soitteli muutamaan otteeseen kauden jälkeen. HIFK alkoi tuntua tosi hyvältä vaihtoehdolta ja ne puhelut avittivat aika paljon päätöstäni. Tuli tunne, että täällä Helsingissä pystyn kehittymään.

Itseluottamus palasi Mestiksessä

Heikkisen on puhdasverinen raumalaisen kiekkokoulun kasvatti. Viisivuotiaana luistimet jalkaansa nakannut Heikkinen aloitti pelaamisen korttelisarjoissa ja tie vei lopulta aina Lukon edustusmiehistöön. Säännöllistä pelipaikkaa ei kuitenkaan heti löytynyt vaan puolustaja kävi hakemassa vauhtia ja kokemusta Mestis-tasolla TuTon ja UJK:n riveissä.

- Sain itseluottamukseni takaisin Mestiksessä. Pystyin myös pelaamaan omaa, kiekollista peliä enemmän kuin SM-liigassa. Varsinkin TuTon aika oli mukavaa kaiken kaikkiaan ja tunsin kehittyneeni.

Mestis-visiitin jälkeen tie vei takaisin Raumalla ja pikkuhiljaa oma paikka löytyi Lukko-ikoni Erik Hämäläisen vierestä.

- Suurimman osan liigapeleistäni olen pelannut "Eepin" (Erik Hämäläinen) parina. Meillä toimi aina yhteispeli hyvin, tiesimme koko ajan mitä toinen tekee. Eepin vierellä pelaaminen helpotti kyllä sopeutumista liigapeleihin.

Tärkeää roolia Heikkisen kehittymisessä näytteli myös valmentaja Jukka Rautakorpi.

- Raumalla on oikeastaan joka kausi vaihtunut valmentaja. Jokainen valmentaja on tuonut jotain omaa, ja jokaisen alaisuudessa olen kehittynyt. Rautakorven aikana kehityin eniten, hän on tosi hyvä ja vaativa valmentaja.

Heikkinen janoaa vastuuta

Siirtyminen suurempiin ympyröihin, HIFK:iin ja Helsinkiin, ei ole aiheuttanut Rauman miehelle minkäänlaisia sopeutumisongelmia.

- Olen tosi hyvin sopeutunut joukkueeseen ja kaupunkiin. IFK:ssa kaikki on huoltajia myöten ammattimaista. Ja täällä on tietenkin hienoa, että päivisin on tekemistä, voi mennä vaikka kaupungille.

Heikkisen tavoitteet alkavan kauden suhteen ovat tutunkuuloisia.

- Tietysti toivon mahdollisimman paljon vastuuta. Olen pelannut eniten Laakson Teemun kanssa ja ihan hyvin on mennyt. Laakson parina tulee pelattua varmaan jatkossakin, vaikka ei pakkiparilla sinällään ole väliä. Ylivoima-aikaa haluaisin myös, sillä pisteet syntyvät pääasiassa ylivoimalla. Itsestähän se on kuitenkin kiinni, eli jos pelaan hyvin, niin vastuuta tulee lisää. Tasaisuuteen pyrin myös. Jokaisella on huonoja päiviä, mutta tasaisuudella tarkoitan sitä, että huononakin päivänä pystyisin pelaamaan ei-katastrofaalisesti.

Päävalmentaja Paul Baxter saa Heikkiseltä luonnollisesti vain kehuja, mutta myös kesäharjoittelu on miellyttänyt Heikkistä.

- Baxter on vaativa, kuten Rautakorpikin, pidän vaativista valmentajista. Baxter on pelannut itse puolustajana, joten hän tietää paljon pakkien asioista ja neuvoja puolustamiseen tulee enemmän kuin yleensä. Ehkä luistelua on nyt ollut normaalia enemmän. Jää on kuitenkin samanlaista joka paikassa, ei harjoittelussa voi olla niin paljon eroja. Sen sijaan kesäharjoittelu on täällä järkevämpää kuin Raumalla. Välillä Raumalla tuntui, ettei kroppa millään jaksaisi, mentiin vaan ilman päämäärää. Kovaa on menty täälläkin, mutta järkevästi ja fiksusti palauttavasti. Kuntovalmentaja Kyösti Lampinen on todella ammattitaitoinen ja tietää mitä tekee.

Alkavan kauden tavoitetta Heikkisen ei tarvitse kauan miettiä.

- HIFK:n tavoite on mestaruus.

» Lähetä palautetta toimitukselle