Summanen: ”Tällä tasolla hyvin tyypillinen ratkaisu”

LIIGA / Haastattelu
Espoon Bluesin urheilutoimenjohtajan paikalta erotettu Raimo Summanen ei ole katkera. Jatkoajan puhelimitse tavoittama Summanen muistuttaa, että huipulla tuulee.

– Tällä tasolla huippujääkiekossa tällaiset ratkaisut ovat yleisiä ja tyypillisiä. Eihän se tietysti koskaan hyvä asia ole, Summanen kuittaa rauhallisesti potkunsa.

uutinen

Summanen ulos Bluesista
[lue lisää]

Espoossa jo pitkään asunut Summanen jättää seuran mielestään hyvään jamaan. Summanen palkattiin kehittämään urheilupuolta edustusjoukkueessa ja junioritasolla.

– Joukkue ja junioripuoli Bluesissa on kunnossa. Siellä on erittäin paljon nuoria ja lahjakkaita pelaajia, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Siellä on ns. talopaketti valmiina menestymiseen.

– Meillä oli (pelaajakoordinaattori) Jukka Holtarin kanssa erinomainen työvuosi ja saimme paljon aikaan.

Syyt erimielisyyksiin ovat Summasen mukaan selvät. Häneltä haluttiin loppujen lopuksi muuta kuin mihin hän oli alun perin sitoutunut.

– Minut palkattiin Bluesiin urheilutoimenjohtajaksi. Tehtävänkuva oli valita valmentajat, pelaajat ja koordinoida juniorivalmennusta. Kun alettiin puhua ja ehdottaa työnkuvan muuttamista on selvää, ettei sellaiseen voi suostua.

– Meillä oli selkeä kaksihaarainen strategia, toinen oli tuoda menestystä nopealla tähtäimellä ja toinen oli ajaa nuoria lupauksia sisään niin, että kulurakennetta voitaisiin pikkuhiljaa parantaa.

Yhdestä asiasta Summanen on suivaantunut. Julkisuudessa olleet huhut siitä, että hän olisi halunnut ryhtyä valmentamaan Bluesia eivät pidä paikkaansa. Summanen antoi täyden tukensa Kari Heikkilälle.

– Kun tulin tähän seuraan, lupasin omistajalle, että valmentajat saavat täyden työrauhan. Lupasin sen myös valmennusjohdolle. Yksikään pelaaja, johtaja tai mikään toimija organisaatiossa ei mene päävalmentajan ohi ja siitä olen ylpeä, että pidin sanani. Ja olen samanaikaisesti harmissani siitä, että sellaista julkisuudessa vihjailtiin, hän kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle