Turkulaisten maalikimara Lahdessa

LIIGA / Artikkeli
TPS oli tyly vieras Pelicansille. Lauantai-iltana Lahdessa nähtiin peräti kaksitoista maalia, tässä seikkaperäiset kuvaukset niistä jokaisesta.

1.54 0–1 Jarkko Hattunen (Ilari Filppula)

Toni Koivusen johtama ketju on täydessä pyörityksessä. Hattunen saa tilaa nousta keskelle ja laukoo vapaasti ranteella. Kevyt kuti uppoaa helposti ohi Tommi Nikkilän.

5.40 0–2 Antti Erkinjuntti (Darcy Campbell, Tomas Plihal) yv

Pelicans-neliö pelaa passiivisesti. Erkinjuntti lähtee kulmasta kiertämään keskelle, eikä kukaan estä laukausta. Tarkka veto uppoaa takakulmaan.

8.45 0–3 Antti Reivonen (Filppula, Antti Halonen) tv

Tasavajaalla kentällä on tilaa. Reivonen käyttää sen hyväkseen, lähtee keskialueella terävään spurttiin laidalta ja haastaa Pelicans-puolustajan. Rannelaukaus suorasta luistelusta uppoaa takakulmaan ohi Niko Hovisen, joka on ehtinyt olla maalilla vain kolme minuuttia.

20.52 0–4 Michal Birner (Campbell, Erkinjuntti) yv

TPS aloittaa erän ylivoimalla ja pyörittelee Pelicans-nelikkoa aivan mielin määrin. Lopulta kultakypärä Birner saa oikeaan laitaan poikittaissyötön ja laukoo suoraan, kiekko menee Hovisen haaroista sisään.

23.09 0–5 Jens Skålberg (Campbell, Ville Vahalahti) yv

Taistelutahtonsa lopullisesti kadottanut Pelicans antaa jälleen turkulaisille tilaa mellastaa. Skålberg nousee maalille ja tarjoaa syötön takatolpalle, mutta Samuli Suhonen ehtii väliin ja ohjaa kiekon tolpan kautta omiin.

31.10 0–6 Campbell (Vahalahti) yv

Kari Sihvonen istuu 2+2-minuuttista ja Erik Kakko 2-minuuttista. Campbell kokeilee viivamiehen paikalta rannelaukausta, ja hyvän maskin ansiosta veto uppoaa sisään.

31.29 0–7 Vahalahti (Skålberg, Erkinjuntti) yv

Edellinen maali kumosi vain Sihvosen ensimmäisen kakkosen, joten 5–3-ylivoima jatkuu. Skålberg tarjoaa poikittaissyötön ja Vahalahti lataa oikealta laidalta sisään. Pelicans vaihtaa Nikkilän takaisin maaliin.

39.34 0–8 Tuomas Suominen (Markus Nordlund, Hattunen)

Rauhallisemman vaiheen jälkeen Pelicans rauhoittuu erän viimeisellä minuutilla vähän liikaa. Nordlund imee vastustajat itseensä ja heittää kiekon takatolpalle unohtuneelle Suomiselle, joka saa tuikata tyhjiin.

44.30 0–9 Suominen (Aki Uusikartano, Birner) yv

Ylivoima toimii jälleen, mutta kuvio on uusi. Birner heittää maanuoliaisen maalille, Pelicans-neliön keskellä päivystävä Suominen laittaa lapansa kiekon tielle, ja kohta verkko heiluu.

46.51 1–9 Mikko Kousa (Vili Sopanen, Jesse Saarinen) yv

Kauden ensimmäistä liigaotteluaan pelaava Kousa romuttaa David Leggion haaveet nollapelistä jenkkivahdin SM-liigadebyytissä. Viivamiehen rannelaukaus onnistuu kuin unelmissa ja uppoaa komeasti etuyläkulmaan.

49.25 2–9 Samuli Suhonen (Henri Laurila, Sopanen)

Pelicans saa kahden miehen ylivoiman ja käyttää sen hyväkseen. Laurila tarjoaa poikittaissyötön pakkiparilleen Suhoselle, joka lataa tuopinkorkuisen laukauksen tolpan kautta takakulmaan.

55.13 2–10 Joonas Järvinen (Filppula, Mike Radja)

Radja hukkaa maalipaikan ja tilanne näyttää jo menetetyltä, mutta Filppula taistelee kiekon kulmassa itselleen ja pelaa viivalta nousevalle Järviselle. Puolustajan laukaus lähtee matalana ja ohittaa Nikkilän.

» Lähetä palautetta toimitukselle