Janne Kolehmainen antaa tekojen puhua puolestaan

LIIGA / Haastattelu
Vaiherikkaan ja vaikean viime kauden jälkeen Hämeenlinnan Pallokerho pääsee käynnistämään uuden liigakautensa normaaliolosuhteissa. Kaupungin olosuhteet ovat normaalimmat ja tutummat myös Kerho-kapteeniston uusimmalle jäsenelle, lappeenrantalaiselle Janne Kolehmaiselle.

Olosuhteet Rinkelinmäen remontoidussa jäähallissa ovat täysin toista luokkaa kuin vuosi sitten. Tuolloin joukkue pelasi ja harjoitteli keskellä rakennustyömaata aina helmikuulle asti. Nyt joukkue voi keskittyä oleelliseen modernissa ympäristössä.

– Tutut tilat helpottavat valmistautumisessa vähentävät kyllä melkoisesti stressiä. Olihan meillä toki hyvähenkinen joukkue viime kaudellakin, mutta kyllä niillä seinillä ympärillä on iso vaikutus.

Lappeenrantalaiskasvatti kehuu myös uutta kotikaupunkiaan ja joukkueensa faneja vuolaasti ja tottuneesti kuin kohteliaisuuksia laukomaan tottunut kanadalaisveteraani konsanaan.

– Erityisen hieno ero edellisen joukkueen kaupunkiin on se, että täällä HPK kiinnostaa ihmisiä ihan valtavasti. Kaupunki todella elää joukkueen mukana.

Rima korkealle

Joukkueen kapteenisto on Hämeenlinnassa tällä kaudella valmennusjohdon valitsema. Toisen kauden kerholainen on valinnastaan varakapteeniksi yllättynyt ja ylpeä.

– Kyllä se kertoo siitä, että valmentajat luottavat meikäläiseen. Nyt oma tehtävä on vastata tähän huutoon, Kolehmainen tunnelmoi.

Valmennuksen osoittaman luottamuksen johdosta Kolehmainen uhkuu selvästi tervettä itseluottamusta ja toimittajan kysyessä tulevan kauden tavoitteista mies innostuu kunnolla.

– Rooli on tähän asti ollut hämmentäminen ronskilla pelillä. Nyt kuitenkin mennään eteenpäin niin pelillisesti kuin roolillisesti. Turhat virheet pois ja lisää rauhallisuutta pelaamiseen, niin tästä tulee kyllä tosi hyvä, mies hymyilee.

Huippufiiliksin huippujoukkueessa

Varakapteeni suhtautuu paitsi omaan tulevaan kauteensa, myös joukkueen pärjäämiseen kovin luottavaisesti.

– Meillä on hyvä suhde nuorta intoa ja kokemusta. Joukkue on liikkuva ja taisteleva, Kolehmainen kommentoi ja jatkaa itse kuuluvansa vielä nuorien ja nälkäisten osastoon.

– Luotto joukkueeseen on äärimmäisen kova ja valmiita ollaan kauteen. Tavoitteena on osoittaa, että viime vuoden puolivälierätappio oli ihan silkka vahinko.

Kolehmainen tunnetaan enemmänkin tekijämiehenä kuin varsinaisena median lemmikkinä. Mies kuittaakin olettamuksen hyvin yksiselitteisesti.

– Eiköhän anneta tekojen puhua puolestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle