Latvala kantaa kapteenitaikaa

LIIGA / Artikkeli
Jan Latvala on toiminut Pelicansin kapteenina vain tuuraushommissa, mutta C-kirjain rinnassa tuntuu olevan hänelle onnenamuletti. Vain kuukautta aiemmin Latvala tälläsi edellisen jatkoaikamaalinsa kapteenina, ja Espoossa hän nousi taas sankariksi tekemällä voittomaalin.

Latvala on ollut Pelicansin ykkösvaramies kapteeniksi silloin, kun Erik Kakko on ollut pois. Helmikuun 19. päivänä Latvala oli kipparina vierasottelussa Tapparaa vastaan, ja silloin hän ratkaisi lisäpisteen lahtelaisille tekemällä jatkoaikamaalin.

Kapteenitaika heräsi henkiin taas Espoossa viidennessä puolivälierässä, kun Kakko joutui kuumeen vuoksi pitkästä aikaa sivuun. Huippujännittävä kamppailu ratkesi ajassa 68.27 Latvalan tintattua siniviivalta voittomaalin.

– Joku siitä kyllä heitti, että jatketaan voittoputkea kun mulla on C-rinnassa, mutta sattumaahan se on, Latvala hymyili ja jatkoi kertoen, että tilapäinen kapteeninvirka ei hänen pelaamiseensa mainittavasti vaikuta.

– Ei sitä kerkeä ajattelemaan. Välillä pitää muistaa käydä tuomareille juttelemassa, mutta ei sen ihmeempää.

Kamppailu oli alusta loppuun tapahtumarikas ja jännittävä. Ensimmäinen erä oli selvästi Pelicansin, toinen tasaisempi, kolmas taas selvästi Bluesin. Päätöserän jälkipuoliskolla Blues painoi hirveällä vimmalla kovemmin kuin koskaan tässä sarjassa, mutta jäi vaille palkintoa.

– Tiukka peli, olisi voinut käydä miten päin tahansa. Fiilis on aivan upea. Ei paljon parempaan paikkaan voi pakki tehdä maalia, Latvala maisteli.

– Jokaisessa pelissä on ollut huonot vaiheensa, mutta siinä pitää olla kärsivällinen eikä auta ruveta sekoilemaan. Joka kerta niistä on selvitty taistelulla. Se antaa uskoa, silloin tietää, että voi kääntyä vielä meille.

Pelicans hyödynsi etenkin pelin alkupuolella Espoon Areenan leveää kaukaloa hyvin ja helli katsojia nopeilla hyökkäyksillä sekä näyttävällä syöttöpelillä. Huonommaksi ei Blues jäänyt vahvan vaiheensa keskellä, vaan pelasi näyttävää taitokiekkoa ilmentymänään väsymätön taituri Ryan Keller.

Joukkueiden väsähtämisestä ei siis näy mitään merkkejä. Päinvastoin, viides osaottelu oli tasokkaan sarjan kenties kaikkein viihdyttävin koitos.

– Kaikki nämä ovat olleet pelaajien mielestä viihdyttäviä pelejä. On hieno pelata, kun on kovat panokset, Latvala tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle