Mielipide

Matalan profiilin Rautakorpi tavoitetilassa

LIIGA / Kolumni
HPK:n valmentaja Jukka Rautakorpi on vetänyt tällä kaudella matalaa profiilia. Rautakorven valmentama joukkuekin on noussut runkosarjan viime metreillä puskista yhdeksi mitalisuosikeista. Mestarivalmentaja on tehnyt työtä tällä kertaa erittäin järjestelmällisesti ja rauhallisesti, ja nyt tuon työn tulos on nähtävillä.

Rautakorpi ei välttämättä koskaan ole viihtynyt otsikoissa tai pyrkinyt itseään esille, mutta tällä kaudella Hämeenlinnassa kokenut valmentaja on vienyt valokeilan välttelyn uudelle tasolle. HPK ja Rautakorpi ovat piileskelleet koko kauden isompien ja kiinnostavampien tarinoiden takana, mutta nyt on aika astua esiin.

Tosiasiassa Rautakorpi on saanut täydellisen työrauhan lukuun ottamatta alkukauden haasteellista vierasotteluiden putkea. Tuon työnrauhan myötä Pallokerhon valmennus on saanut tilaisuuden viedä joukkueen pelitapaa eteenpäin ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Rautakorpi kumppaneineen on tuon tilaisuuden käyttänyt erinomaisesti, sillä nyt HPK pelaa juuri niin Rautakorven näköistä kiekkoa kuin luotsi voisi toivoa.

HPK ei ehkä tällä kaudella ole näyttävin tai tyylikkäin joukkue SM-liigassa, mutta Rautakorpi käänsi seuran kurssin täysin penkin alle menneen edelliskauden jälkeen. Siihen ovat kaikki Hämeenlinnassa tyytyväisiä, vaikka Kerhon kannattajat ovatkin tottuneet erinäköiseen pelityyliin kuin mitä tällä kaudella on Rinkelinmäellä nähty.

Rautakorven kohdalla monet epäilivät miehen nykyvirettä viime keväänä, kun HPK ilmoitti kiinnittäneensä kokeneen valmentajan seuraansa. Päällimmäisinä mielissä tuntuivat olevan 2000-luvun alun Tapparaan kiinnittyneet mielikuvat jääkiekosta, jolla ei enää vuosikymmenen loppupuolella menestyttäisi.

Rautakorpi kuitenkin on romuttanut nuo kaikki epäilykset kauden mittaan. Ei HPK-luotsi vieläkään peluuta mitään hurlumhei-kiekkoa, mutta Rautakorpi on pystynyt modernisoimaan käyttämiänsä pelitapoja ja taktiikoita mainiosti. Pallokerhon pelitapa näyttäisi myös soveltuvan erittäin hyvin käytössä olevaan pelaajamateriaaliin.

HPK pelaa nykyaikaista, menestyvää jääkiekkoa, jolla on erinomainen mahdollisuus koviin saavutuksiin tämän kauden pudotuspeleissä. Siitä suurin kiitos kuuluu ehdottomasti Rautakorvelle. Otsikot ovat tällä kaudella keränneet tuoreemmat tulokkaat valmentajaeliittiin (Dufva, Virta) ja tutut kovat nimet, mutta Rautakorpi on jäänyt lähes täysin huomiotta.

Se ei Rautakorpea varmastikaan haittaa, mutta valmentajavirtuoosin on syytä varautua siihen, että otsikot miehen ympärillä kasvavat kevään edetessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös