Marko Kiprusoff luottavaisena loppukiriin

LIIGA / Haastattelu
TPS:n pitkäaikainen luottopuolustaja on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista. Mies kuitenkin on joukkueen tavoin päässyt yli pahimmasta, vaikka edessä on vielä pitkä tie kuljettavana.

Kukaan ei toivo loukkaantumisia jääkiekkoilijalle. Omat fanit varsinkin kauhistelevat joukkueen ykkösmiehien pitkiä poissaoloja. Marko Kiprusoff on tällä kaudella joutunut olemaan pitkiä aikoja poissa paukkuvien nivusten ja rikkinäisen kyynärtaipeen vuoksi.

- Tällä hetkellä loukkaantumiset ovat hallinnassa. En ehkä ihan 100% kunnossa ole. Silloin kun pelaan, olen pelikunnossa kuitenkin, Kiprusoff tiedottaa omaan rauhalliseen tyyliinsä.

Palloseura on pitkin loppukautta kerännyt voittoja tililleen. Valmentaja Kai Suikkasen joukkueen pistekeskiarvo on aivan sarjan kärkipäässä. Kokeneella puolustajalla on oma näkemyksensä muuttuneesta tahdista.

- Palattiin niin sanotusti jääkiekon perusteille ja ruvettiin pelaamaan jääkiekkoa ihan yksinkertaisena. Lisäksi tuollainen suorasanainen ja hyvä valmentaja saa vielä hyvän hengen päälle kopissa.

Hyvän päivän sattuessa kohdilleen, Palloseura voi voittaa kenet tahansa liigasta. Edellytykset vähintään välieriin ovat siis olemassa. Ensin pitää kuitenkin selvittää paikka playoffeihin, joka vaatii pisteitä vaikeista viimeisistä otteluista. Nuoressa joukkueessa kokeneet pelaajat ovat yleensä suuressa osassa loppukarkeloihin valmistautumisessa. Kiprusoff ei kuitenkaan koe sitä mitenkään erityisen tärkeäksi.

- Tietenkin yritetään kannustaa, mutta jokaisen on parempi keskittyä siihen omaan osaamiseen. Sillä sitä joukkuetta parhaiten autetaan. Hengen luominen on ensisijaisesti valmentajan hommaan, mutta meidänkin nuoret sällit ovat pelanneet ikänsä tiukkoja pelejä, kyllä he sen homman osaavat.

Lähitulevaisuudesta miehellä on selvä mielipide.

- Itse hölmöiltiin Hämeenlinnassa, joten sitä latausta meidän puolelta tuskin puuttuu lauantain peliin. Kärpät pelaa hyvää jääkiekkoa, joten todennäköisesti hyvä ottelu tiedossa. Uskon meidän loppupeleissä selvittävän tiemme kymmenen parhaan joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle