Mielipide

Nyt kaivataan keskushyökkääjiä!

LIIGA / Kolumni
Espoo Bluesilla ja Lahden Pelicansilla on kipeä tarve hyville keskushyökkääjille.

Liigakauteen lähdettäessä molempien seurojen tilanne keskushyökkääjien osalta näytti hyvältä: Blues oli solminut jatkosopimuksen maagisen Ben Eavesin kanssa. Taitava amerikkalainen ja luotettava Stefan Öhman tiedettiin varmoiksi pistenikkareiksi.

Lahdessa luotettiin sentteriosastolla kokemukseen: 36-vuotias Toni Koivunen sai tuekseen 34-vuotiaan paluumuuttajan Jari Kauppilan sekä niin ikään 34-vuotiaan Lasse Pirjetän.

Pelicansin tavoitteena oli muodostaa kolme hyökkäävää ketjua. Kun Pirjetä aloitti kauden alle odotusten ja loukkaantui, joutui Hannu Aravirta tyytymään kahteen hyökkäävään ketjuun. Kenties osaltaan tästä syystä lahtelaisten alkukausi on ollut tuskainen, mutta etenkin veteraani Koivunen on ollut jälleen tärkeä pelaaja joukkueelleen.

Espoossa tiedettiin Eavesin ja Öhmanin loukkaantumishistoriat, mutta osaltaan taloudellinen tilanne pakotti seuran ottamaan riskin keskushyökkääjien kohdalla: viime kauden kolmatta keskustan miestä Ville Viitaluomaa ei ollut varaa pitää hopeajoukkueessa.

Liigakausi alkoi Bluesin osalta erinomaisesti. Monien kirjoissa mestarisuosikiksi asetettu joukkue siirtyi liigakärkeen ja Eaves sekä Öhman iskivät pisteitä jatkuvasti. Äärimmäisen loukkaantumisherkkä Eaves näytti kestävän pelirasituksen ulkomaalaisrotaation turvin.

Taivas tummeni kuitenkin lauantaina 11. lokakuuta Porissa. Eaves jäi Ässiä vastaan kahdesti kovan taklauksen alle ja toisella kerralla olkapäähän tuli kova isku: diagnoosina kuukauden huili.

Heti seuraavassa ottelussa loukkaantui Öhman, joka on toistaiseksi sivussa yläraajavamman vuoksi. Todennäköisesti kyseessä lienee jo aiemmin vihoitellut selkä, joka aiheutti pitkän sairasloman viime keväänä.

Samalla ottelukierroksella Öhmanin kanssa loukkaantui Koivunen, joka loukkasi olkapäänsä yhteentörmäyksessä Tapparan hyökkääjän Steve Savianon kanssa. Edessä on leikkaus. Paluu kaukaloon nähdään todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

Sekä Bluesin että Pelicansin kohdalla tilanne on selvä: edessä on uuden keskushyökkääjän palkkaaminen, joko tilapäisellä tai loppukauden kattavalla sopimuksella.

Matalalla liitävä, korkeammalle hamuava Pelicans ei pysty roikkumaan Kauppilan varassa. Lahtelaiset tarvitsevat kahdeksi seuraavaksi kuukaudeksi toisen hyökkäävän keskushyökkääjän tämän tueksi. Unelma kolmen hyökkäävän keskushyökkääjän triosta on romuttunut täysin.

Espoolaiset puolestaan eivät kykene missään nimessä menestymään ilman kahta huippuluokan keskushyökkääjäänsä.

Bluesin tilanteeseen vaikuttaa myös ensi viikolla alkava CHL. Eaves joutuu huilaamaan lohkovaiheen neljästä ottelusta ainakin ensimmäiset kaksi ja saman kohtalon kokee todennäköisesti myös Öhman. Espoolaisseuralla on vahva halu menestyä eurokentillä, joten korvaavan keskushyökkääjän hankkiminen on väistämätön liike.

Markkinoilla ei ole vapaana kovan luokan kotimaisia keskushyökkääjiä, joten Jukka Holtari ja Ilkka Kaarna joutuvat suuntaamaan katseensa ulkomaille. Lähitulevaisuus näyttää, mitä haaviin tarttuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös