Mielipide

Mike Bishailla onnistunut debyytti

LIIGA / Kolumni
Jatkoaika seurasi Mike Bishain debyyttiä Ilves-paidassa vaihto vaihdolta. Bishai osoitti jo harjoitusotteluissa olevansa hyvä pelaaja ja sama tahti jatkui tänäänkin.

Mike Bishain ensimmäinen SM-liigaottelu päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon rangaistuslaukauksin. Oma pistetilasto jäi Bishailta avaamatta, mutta esityksessä oli paljon positiivista.

Jääaikaa keskushyökkääjä keräsi 28 vaihdossa noin 20 minuuttia ja 35 sekuntia. Yhdeksästätoista ottamastaan aloituksesta Bishai voitti yhdeksän ja hävisi kahdeksan. Kaksi kertaa hänet vaihdettiin pois. Aloitusprosentti siis 52,94.

- Olemme harjoitelleet todella kovaa tätä varten. Tämä oli ensimmäinen pelimme ja voitto tuli. Oli siis hyvä ilta meille ja olen todella onnellinen, Bishai kertaa päällimmäisiä tuntemuksiaan.

Vastuuta kanadalainen sai tasakentällisten sekä ylivoimalla että alivoimalla.

- En välitä siitä, että paljonko minulle kertyy peliaikaa. Koetan vain auttaa joukkuetta sekä hyökkäyspäässä että puolustuspäässä. Tärkeää on kuitenkin se, että valmentaja luottaa minuun.

Bishai on pelannut harjoitusotteluissa pääasiassa Toni Koiviston ja Turo Järvisen kanssa. Järvisen loukkaannuttua viimeisessä harjoitusottelussa oli hänen paikallaan tänään Pasi Määttänen.

- Turo on loistava pelaaja ja iso osa ketjumme peliä. "Mätsky" on hieman erilainen pelaaja, mutta loistava kiekkoilija. Hyvin taitava ja löytää kentältä tilaa ja osaa tehdä maaleja, Bishai väistää kysymyksen roolitusten särkymisestä.

Suonsyrjän arvio Bishaista

Bishai on taitava ja nopea luistelija. Hän pitää tasapainonsa alhaalla luistellessaan ja on siksi vaikeasti horjutettavissa. Huomionarvoista on myös hänen taipumuksensa pitää itsensä kaiken aikaa pienessä liikkeessä.

Bishai näkee myös kentän hyvin ja pystyy luovaan syöttöpeliin. Huomionarvoista hänen pelissään on se, että vaikka hän on taitava pelaaja hyökkäyssuuntaan, niin hänen ensimmäinen ajatuksensa on aina puolustussuuntaan.

Bishai on myös kokoonsa (181cm/84kg) nähden varsin vahva kaksinkamppailuissa. Tapparaa vastaan hän voitti kaksinkamppailunsa lähes 65% teholla. Vaikka Tappara teki kaksi ylivoimamaalia Bishain jäällä ollessa hän blokkasi useita laukauksia ja ohjasi neliön kärkimiehenä peliä oikeaoppisesti.

Arvio Bishain kaudesta:

Bishai on Ilvekselle sopiva ykkössentteri. Kovan kahdensuunnan työn lisäksi kanadalainen pystyy hyvien käsiensä, sujuvan luistelun ja hyvän pelisilmän ansiosta ratkaisuihin. Odotettavissa 35-45 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle