Tunnelma lämpenee

LIIGA / Artikkeli
Viime keväänä Kari Jalonen kävi kuumana, kun Kärppien ykkösmaalivahti Niklas Bäckström loukkaantui kamppailutilanteessa puolivälierissä. Tuolloin Jalonen syytti vastustajaa tarkoitushakuisen vaarallisesta ryntäilystä. Nyt mitään vakavaa ei ole vielä ehtinyt tapahtua, mutta kärppävalmentajan sanainen arkku on taas auki samasta aiheesta.

Kärpät−Pelicans-puolivälieräsarjan toisessa ottelussa jaettiin 58 rangaistusminuuttia. Joukossa oli peräti kahdeksan jäähyä väkivaltaisuudesta, mikä kertoo siitä, että vihellysten jälkeen on nujakoitu. Ja mistäpä muualta nokkapokat alkaisivat kuin maalien ympäriltä.

Pelicansilta etenkin Leo Komarov ja Kari Sihvonen harrastavat salakavalaa likaista peliä. Lauantaina vipeltäjäkaksikko vältti jäähyt, mutta muutamaan kertaan he olivat jälleen hämmentämässä tilanteita. Kari Jalonen haluaa tehdä siitä lopun ennen kuin viime kevään painajainen toistuu ja tärkeä ykkösvahti loukkaantuu.

- Toivoisin tähän sarjaan maalivahdin koskemattomuutta, se kuuluu jääkiekkoon. Minä en hyväksy eikä kunnon jääkiekkoihmisen kuulu hyväksyä sitä, että vastustajan maalivahti yritetään torpedoida pois. Siihen pitää tulla liigalta kovemmat ratkaisut, Jalonen jyrisi.

- Toivon, että tämä viesti menee perille tuomareille ja tuomaritarkkailijoille liigaan. Tuomareiden pitää puuttua asiaan, koska he pitävät tuolla lakia. Maalivahdin koskemattomuus on saatava − muutenhan peli on kyllä hyvää.

Yleensä sallivan linjan tuomarina tunnettu Jari Levonen vihelsi lauantaina epätavallisen herkästi jäähyjä häirintäpelistä. Siihen ei Jalonen puuttunut, eikä puuttunut virkaveli Hannu Aravirtakaan, mutta Kärppien pelityylistä Aravirralla oli mielipiteensä − joskaan hänen olemuksestaan ei katkeruus paistanut sitten vähääkään.

- Jos jääkiekossa tulisi yhden minuutin jäähyjä, Kärpät ottaisi niitä paljon. Kaikki kunnia heille, he pelaavat äärimmäisen hyvin siinä rajoilla. Tänään tuli niitä kaksiminuuttisia, mutta niiden hyödyntämättä jättäminen oli meidän huonoutta, Aravirta puheli vilpittömän oloisena.

Jalonen ei ottanut kantaa Aravirran näkemyksiin.

- En mä kommentoi lainkaan. Aravirta saa kommentoida mitä haluaa, en kommentoi heidän asioitaan.

Kärpät on ottanut molemmissa puolivälieräotteluissa aikalisän ottelun viimeisen minuutin aikana. Miksi nytkin otettiin aikalisä vain 13 sekuntia ennen loppua, Kari Jalonen?

- Tehtiin sotasuunnitelma viimeiseen aloitukseen, hän vastasi harkittuaan vastausta tovin.

Moni muistaa, miten pohjoisamerikkalaisen tyylin edustaja Doug Shedden reagoi Jukka Jalosen aikalisään selvässä johtotilanteessa viime kaudella. Rauhallinen Aravirta ei näytä keskisormea tai muitakaan vihan eleitä vastustajan valmentajalle, mutta terävään sävyyn hänkin kommentoi viimeisten hetkien venkoilua.

- Se on muistissa. Tämä ottelusarja on vielä pitkä.

» Lähetä palautetta toimitukselle