Kohti kauden alkua

LIIGA / Artikkeli
Harjoitusottelut ovat takana, ja tosipelit edessä. Jokerit ja Pelicans lähtevät kauteen erilaisista lähtökohdista. Jokerileirissä erityisesti Sami Lepistön loukkaantuminen nostaa esiin kysymysmerkkejä.

Helsingin-turnaukseen loppuivat jälleen Jokerien harjoitusottelut. Torstaina joukkue aloittaa taistelun liigapisteistä paikallisottelulla IFK:n kotihallissa. Erityistä tunnelmaa otteluun luo kaksikon Shedden-Hirschovits tausta.

- Kaikki tietävät, mikä tilanne on Kimin ja minun siirtojeni suhteen. Halli on varmasti täynnä, ja tunteet ovat pinnassa. Pelissä on varmasti paljon energiaa ja odotan itsekin sitä innolla, Shedden kertoi.

- Kokonaisuutena uskon, että olemme pääsemässä kuntoon ja odotan joukkueelta hyvää runkosarjan alkua.

Viikonlopun esitysten perusteella Jokerit voi olla kauden alussa kuitenkin vaikeuksissa, vaikka turnausvoitto irtosikin. Pelin taso nimittäin heittelehti runsaasti. Välillä Jokerit hallitsi otteluitaan miten halusi, mutta loppua kohden luisteluvauhti putosi molemmissa peleissä lähelle sietorajaa.

Erityisesti liigan vauhdikkaimpia joukkueita vastaan samanlaisiin notkahduksiin ei ole varaa. Tässä mielessä ensi perjantain kotiottelu Oulun Kärppiä vastaan on hyvä mittari. Mikäli kolmas erä on jälleen myrkkyä Jokereille, voittaminen on vaikeaa.

Pelicans etenee aikataulussa

Myös Pelicansille ottelu oli viimeinen ennen runkosarjan alkua. Hannu Aravirran joukot ovat voittaneet valtaosan harjoitusotteluistaan, mutta liikaan tyytyväisyyteen ei päävalmentajan mielestä ole kuitenkaan varaa.

- Emme me ole pelanneet vielä liigatasoista peliä, niinkuin ei varmasti kukaan muukaan. Ehkä hyvät tulokset kertovat siitä, että olemme olleet vähän valmiimpia kuin muut. Joukkue oli valmis huhtikuun lopussa jo, ja koko kesä on treenattu yhdessä, Aravirta kertasi joukkueensa taustaa.

Antti Niemi pelasi Jokereita vastaan Pelicans-maalilla erinomaisen ottelun. Useita loistopaikkoja Niemi torjui, eikä hän voinut kolmelle takaiskumaalille yhtikäs mitään. Aravirran mukaan maalivahdit ovat muutenkin onnistuneet harjoituspeleissä.

- Maalivahtipeli on ollut erinomaista joka pelissä. Maalivahdit ovat pelanneet meille voittoja. Molemmat ovat pelanneet kahdeksan puoli - kymmenen miinus -tasolla koko ajan. Valitettavasti (Tommi) Satosaari oli kuumeessa, muuten molemmat olisivat varmasti taas pelanneet yhden pelin tänä viikonloppuna.

Pelicans aloittaa runkosarjan kotonaan Bluesia vastaan. Helsingin-turnauksen jumboksi jäänyt espoolaisryhmä saa tehdä todella töitä, jos se meinaa torstaina hakea pisteitä Lahdesta. Tällä kaudella Pelicansista ei enää saa heittopussia tekemälläkään, minkä Aravirtakin tiedostaa.

- Tilanne on vähän erilainen kuin viime kaudella. Joukkueelta odotetaan enemmän ja sisäisetkin paineet ovat kovemmat. Olemme kuitenkin hyvällä tiellä ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, päävalmentaja myhäili.

- Ottelut ovat olleet sen näköisiä, että olemme olleet aikataulussa joukkueen rakentamisessa, pelin rakentamisessa. Runkosarjan ehdoton minimitavoite on pudotuspelipaikka.

Lepistö pitkään sivussa

Sami Lepistön tilanne veti Doug Sheddenin ilmeen vakavaksi. Joukkueen johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi kaavailtu nuorukainen loukkaantui perjantain ottelussa. Tarkempia tietoja vamman laadusta ei ainakaan julkisuuteen vieläkään haluttu jokerileiristä kertoa.

Kantositeen kanssa liikkunut puolustajalupaus itse oli myös vaitonainen asian suhteen, mutta vähintään viikkoja, luultavasti kuukausia hän joutunee olemaan sivussa. Tähän viittasivat myös Sheddenin kommentit aiheesta.

- Samin loukkaantuminen todella luo valtavan aukon puolustukseemme, mutta meillä on paljon syvyyttä sillä osastolla, Shedden pohti.

- Meillä on muutamia puolustajia, jotka ovat taistelleet jääajasta. Kaltevoiden, kanteiden ja latvaloiden täytyy nyt astua esiin. He saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä.

Päävalmentaja jätti auki mahdollisten lisävahvistusten tarpeen.

- Voi olla, että joudumme hankkimaan tuontipelaajan Samin poissaoloa paikkaamaan, mutta juuri nyt se ei ole suunnitelmissa. Toiveissa on, että nämä kaverit pystyvät hoitamaan homman.

Todellisille vahvistuksille voisi olla käyttöä myös hyökkäyksessä, sillä Tim Stapletonista sellaiseksi tuskin on. Pienikokoinen keskushyökkääjä on kaksinkamppailuissa avuttoman heikko, eivätkä hyvä hyökkäyssuunnan pelisilmä ja luistelutaito anna anteeksi puolustuspään lapsuksia. Koko kauden sopimuksen solmiminen jo ennen liigan alkua näyttäytyy nyt nähdyn perusteella oudossa valossa - mikä kiire Jokereilla oli?

» Lähetä palautetta toimitukselle