A-juniorit: TPS varmisti sarjapaikkansa

LIIGA, MESTIS / Artikkeli
Vaikka mestaruuspokaali on jo nostettu, niin pelit jatkuvat taulukon toisessa päässä. A-juniorien SM-liigan karsintasarjassa pelattiin viimeiset ottelut - molemmat Turussa.

TPS – Pelicans 1-0 (0-0, 0-0,1-0)

Turun Palloseuran A-juniorit kohtasivat torstai-iltana Turkuhallissa karsintasarjan
viimeisessä ottelussa puhtaalla pelillä sarjaa johtavan Lahden Pelicansin, joka oli
jo varmistanut paikkansa ensi kaudeksi a-juniorien SM-liigaan. Samaan aikaan toisaalla - tarkemmin sanottuna muutaman kilometrin päässä Varissuon jäähallissa - TuTo isännöi Kiekko-Vantaata. Pelicansia lukuunottamatta kaikilla muilla karsintasarjan joukkueilla ensi kauden sarjataso oli vielä epäselvä. Teoriassa olisi ollut mahdollista, että kaikki kolme olisivat saavuttaneet viisi pistettä.

Ottelu eteni erittäin tasaisissa merkeissä. Pelicans hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta Mikko Sokan Palloseuralle tyypillinen nopea suunnanmuutospeli aiheutti hetkittäin Olli-Pekka Turtiaisen vartioimalle Pelicans-maalille säpinää.

Kun toisella erätauoilla Turkuhallin yleisö sai kuulla, että Kiekko-Vantaa johti kolmella maalilla TuToa Varissuolla, alkoi turkulaisittain tilanne näyttää melko jännittävältä.

Aivan kolmannen erän alussa Onnetar hymyili viimeinkin mustapaidoille.
TPS:n Mika Luukkasen siniviivaveto kimposi pelaajien jaloista korkeuksiin ja edelleen komeassa kaaressa suoraan Pelicans-maaliin. TPS johtoon ja kiinni sarjapaikkaan. Tässä vaiheessa ottelua alkoi näkyä, että Pelicansilla ei ollut ottelussa mitään panosta. Takaa-ajo oli väkinäisen tuntuista ja kun Palloseura jäädytti peliä, niin vierasjoukkueella ei ollut mitään sitä vastaan. Erän lopussa Pelicans otti lähinnä näön vuoksi maalivahdin pois ja yritti tasoitusta.

kuvakooste

Kuvia ottelusta TPS-Pelicans
[katso kuvat]

Tepsin paras pistemies Tommi Laine sai tolkuttomasti peliaikaa, mutta parhaiten esiintyivät ankarasti karvannut Marko Mäenpää ja kulmakahinoissa viihtynyt Ossi Nurminen. Myös Antti Pusa haki hyvin läpiajoja. Pelicansista positiivisessa mielessä pisti silmään kiekkovarma puolustaja Niko Tuhkanen sekä hyökkäyspäässä alati vaaralliset Paavo Johansson ja Ville Väkeväinen. Molemmat maalivahdit pelasivat moitteettoman pelin, vaikkakin nuorukaisilla kentän molemmissa päissä oli vähän tapana ylipelata tilanteet.

TuTo – K-Vantaa 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

Kuten sanottua - samaan aikaan Kiekko-Vantaa rökitti TuToa Varissuon luolassa. Ottelu kääntyi vieraille kuin varkain ensimmäisen erän lopussa. Vaikka TuTon Oskar Essen taisteli kiekon verkkoon alivoimalla tasoittaen pelin, niin saman Janne Lempisen jäähyn aikana Vantaan Mikko Palomäki onnistui yllättämään TuTon maalivahti Juha Teräsvasaran. Pelikellossa oli tuolloin tasan minuutti erää jäljellä.
Toisen erän alkuun Vantaa suti kaksi maalia reiluun minuuttiin ja peli oli ohitse.

Kiekko-Vantaa Turun reissu ei kuitenkaan riittänyt, kun TPS voitti Pelicansin. Siksipä TPS ja Pelicans jatkavat SM-liigassa ja KiVa ja TuTo ykkösdivisioonassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle