Paukkunen hakee uutta vauhtia Raumalta

LIIGA / Haastattelu
Kesällä Rauman Lukkoon Turusta siirtynyt Markku Paukkunen on tyytyväinen uransa saamaan käänteeseen. Mies on toipunut olkapäävammasta ja viihtyy Raumalle.

Markku Paukkunen siirtyi kesähelteillä TPS:stä Rauman Lukkoon. Sopimusta turkulaisseuran kanssa olisi ollut vielä vuosi jäljellä, mutta uusi osoite löytyi hyvässä yhteisymmärryksessä.

- Vähän molemmin puolin se lähti, että vähän uusia haasteita halusi itse ja seuran puolelta tuli informaatiota, että ne halusivat pari uutta pakkia. Tämä oli sitten hyvä ratkaisu, kun Lukko oli kiinnostunut. Ja varmaan itsellekin hyvä juttu, toteaa viimeiset neljä kautta Turussa kiekkoillut puolustaja.

Raumalla mies on viihtynyt hyvin, kotiutuminenkin on jo hyvässä vauhdissa.

- Viime viikolla sain oman asunnon ja olen sitä laitellut kuntoon. Hyvin olen viihtynyt ja kaverit on mukavia joukkueessa. Kunhan saa vaan nämä kotiasiat kuntoon, niin varmasti sopeutuu hyvin.

Turussa Paukkunen onnistui vaikeuksien kautta vakiinnuttamaan pelipaikkansa TPS:n joukkueessa, mutta taival oli lopulta melko kivikkoinen. Pelillisesti mies ei onnistunut nousemaan kovin vastuulliseen rooliin ja kannattajien silmissä mies joutui ajoittain jopa sylkykupiksi. Raumalla edessä on uusi alku.

- Peliaikaa haetaan lisää ja korkeampaa profiilia liigatasolla. Totta kai aina ylöspäin tähdätään, Paukkunen summaa henkilökohtaiset tavoitteensa.

Kevään ja alkukesän Paukkunen vietti sairastuvalla toipuen olkapääleikkauksesta. Nyt mies on ehjä ja pelihalut kovat.

- Nyt paikat alkaa olla kunnossa. Pari viikkoa olin tuossa rauhallisemmin jäällä. Tällä viikolla sain peliluvan. Vähän vielä sellainen tietty väistely on jäänyt päälle, ei ole ihan terävänä vielä. Kyllä tässä hiljalleen uskaltaa luottaa siihen, että olkapää kestää.

Viking Cupin tyyppiset pikaturnaukset eivät pelaajissa suurempaa intohimoa herätä, mutta Markku Paukkunenkin palaa mielellään vanhalle kotiareenalle.

- Kyllähän pelaaminen aina treenaamista mukavampaa on. Mutta jää on niin kamalan huono, että saa koko ajan olla varpaillaan. Kivaa tämä silti on. On tämä tietysti raskas päivä. Meillä on onneksi neljä kenttää ja kolmella pelataan. Nyt saa huilata muutaman tunnin, Toteaa reilun annoksen spagettia lounaaksi tankannut Paukkunen.

Lopuksi Paukkunen nimeää vielä omasta mielestään kiinnostavat Lukko-nimet tulevalla kaudella.

- Itseoikeutetusti meidän viime kauden maalikuningas (Pasi) Saarela. Ja tietysti uusi vahvistus Jamie Wright. Hän tuli vasta alkuviikosta, mutta pelasi jo keskiviikkona Tepsiä vastaan hyvän pelin. Jamie vaikuttaa taitavalta kaverilta ja ennen kaikkea hän haluaa selvästi sopeutua, kyselee asioista ja on kiinnostunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle