Life of Brian

LIIGA, NHL / Artikkeli
NHL-puolustaja Brian Campbell oli lauantain Jokerit-HPK -ottelussa Jatkoajan erityistarkkailussa. Ottelun jälkeen punapääpakki kertoi urastaan ja elämästään Jokereissa.

Campbell saapui Jokereihin hieman yllättäen lokakuun loppupuolella. Alkuvaikeuksien jälkeen hän on päässyt hyvin sisään SM-liigarytmiin. Viime aikoina Campbell on ollut Jokerien selvä ykköspuolustaja. Liukasliikkeisen ja taitavan kanadalaisen sopimus on katkolla joulutauolla.

Ensimmäinen erä

8 vaihtoa, peliaika 7.44

1.05-2.14: Vaihdon alussa Campbell tuo kiekon hyökkäysalueelle ja ottaa vastaan Toni Mäkiahon taklauksen. Lopussa on vaikeuksissa omassa päässä, lyö pitkän kiekon.

3.50-4.57: Tarkkailee peliä keskialueella, ei osallistu.

7.22-8.16: Campbell nousee hyökkäykseen mukaan ja jättää paikkansa siniviivalla - paikkaa katkaisemalla keskialueella pystysyötön.

10.00-11.04: Metropolitin ketju pyörittää, Campbell tulee lennosta sisään ja seuraa siniviivalta. Joutuu Mäkiahon estämäksi kiekottomana.

12.48-14.00: Sijoittuu liian keskelle puolustuksessa, päästää Setzingerin laidasta laukaisupaikkaan.

15.10-16.16: Kakkosylivoimassa seuraa viivalta hyökkäysketjun sähellystä.

17.42-18.42: Nousee jälleen mukaan hyökkäykseen, katkoo komeasti syötön keskialueella.

19.44-19.56: Antaa ykkösalivoiman minivaihdossa poikittaista maalin edessä ja kulmassa.

Toinen erä

8 vaihtoa, peliaika 8.05

20.40-22.42: Antaa alivoimalla komean pystysyötön Jantuselle, joka pääsee Metropolitin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Vastahyökkäyksessä päästää syötön läpi päädystä, HPK maalaa.

25.41-27.02: Pelaa jälleen alivoimavaihdon, tällä kertaa vaikeuksitta.

28.08-28.51: Pakkipari Järventie pelaa itsensä ulos, Campbell yrittää pelastaa tilanteen heittäytymällä poikittaissyötön eteen. Hyökkääjä kuitenkin lukee tilanteen hyvin, Thomas pelastaa

29.01-29.12: Ei pelissä mukana lyhyessä vaihdossa. Vaihto päättyy Pakaslahden jäähyyn.

31.06-32.12: Tulee sisään alivoimalla. Jäähyn päätyttyä hyökkää innokkaasti, vastahyökkäyksestä läpiajo omiin - Thomas pelastaa.

34.10-35.09: Campbell tulee jälleen alivoimalla jäälle, liikkuu aktiivisesti.

36.49-37.32: Pelissä on suvantovaihe, erätauon odottelua.

29.20-40.00: Tulee kesken ylivoiman jäälle, antaa hyvä avaussyötön pakkopeliin.

Kolmas erä

7 vaihtoa, 5.28 minuuttia

40.59-41.23: Pari vaihtunut Jan Latvalaan.

43.19-44.35: Ei saa Lahtea irti kiekosta omassa päässä, vaihdon lopussa tuo kiekon komeasti ylös.

47.07-48.15

49.22-50.07: HPK:n johtomaalin jälkeen jäälle.

52.06-53.12: Tuo kiekon ylös omasta päästä.

55.43-56.10

57.55-58.18: Lyhyt vaihto Kevin Kanteen parina nelosketjun takana.

Analyysi

Campbell pelasi - erityisesti viimeisessä erässä - hiukan vähemmän kuin viimeaikoina yleensä. Osasyynä oli varmasti Jokerien ylivoima-ajan vähäisyys. Toisaalta pakkiparien peluutusta oli muutettu sitten torstain, nyt pari Campbell-Järventie aloitti Petri Pakaslahden johtaman kolmosketjun takana, kun vielä Lappeenrannassa se pelasi kakkoskentällisessä.

Muutamaa hienoa ylöstuontia ja yhtä pystysyöttöä lukuunottamatta Campbellin peli oli melkoisen mitäänsanomatonta. Parhaita avujaan hän ei hyökkäyspäässä päässyt esittelemään, mutta nopeat suunnanmuutokset ja räjähtävät lähdöt kiekon kanssa kuuluivat tänäänkin repertuaariin.

Puolustuspäässä Campbell oli muun jokeripuolustuksen tavoin ajoittain vaikeuksissa hanakasti maalille ajaneiden HPK-hyökkääjien kanssa. HPK:n toisen maalin Campbell voi ottaa osin omaan piikkiinsä.

Kolmanteen erään Campbell sai parikseen Jan Latvalan. Kun kakkoskentällisen peli kulki, saivat muut vähemmän jääaikaa.

Campbell Jatkoajan tentissä

Campbell on viime aikoina pelannut todella paljon, 25-26 minuuttia ottelussa.

- Minusta on mukava pelata paljon. Tänään en pelannut aivan yhtä paljon, mutta ei siitä voi liikaa huolehtia - pelaan niin paljon kuin pelaan.

SM-liigaa Campbell kuvailee kovatasoiseksi sarjaksi.

- Peli täällä on kovin erilaista kuin Pohjois-Amerikassa, joten kaikessa on vielä vähän totuttelemista. Hyvä liigahan tämä on, mutta täällä pelataan täysin erityyppistä jääkiekkoa.

- Nuorille tämä on loistava kehittymispaikka, täällä he voivat rauhassa hioa taitojaan pari vuotta ja toivottavasti sitten hypätä AHL-vaiheen yli.

Suurimpina yksittäisenä eroina pohjoisamerikkalaiseen kiekkoiluun verrattuna Campbell pitää punaviivan puuttumista ja suurempia kaukaloita.

- Puolustajana täytyy koko ajan seurata selkänsä takana olevia vastustajia. Puolustajalle tottuminen suurempaan kaukaloon on myös vaikeampaa: kun yrittää saada kiekkoa toimitetuksi ylöspäin, täytyy seurata kavereita takaa, eikä koskaan oikein tiedä mihin he ovat menossa. Hyökkääjäthän vain tekevät ympyröitä suurimman osan aikaa, heille muutos on helpompi, Campbell naurahtaa.

Jos tuli Campbellin siirto yllättäen jääkiekkoyleisölle, ei hän itsekään sitä erityisesti osannut odottaa. Pelaajan agentti oli ensin soittanut hänelle ja kertonut mahdollisuudesta lähteä Suomeen. Parin päivän päästä olikin sitten tullut käsky pakata tavarat ja lähteä matkaan. Pelaajatkin olivat pääosin Campbellille täysin vieraita, Quinn Hancockin kanssa hän oli pelannut muutama kausi sitten Rochesterissa.

Valmentajien kanssa Campbell ei omien sanojensa mukaan kommunikoi lainkaan.

- Yritän vain pelata systeemin mukaan. Onhan se vähän haasteellista, mutta siitä täytyy vain selvitä.

Campbellin sopimus on katkolla joulutauolla, mutta itse hän ei asiasta suuremmin murehdi.

- Jatkan vain pelaamista kuten tähänkin saakka ja katson mitä tapahtuu, en minä sille asialle juuri muuta voi tehdä.

Vaikka Jokerit haluaisikin pitää Campbellin, uusimmat uutiset ja huhut viittaavat siihen suuntaan, että NHL-kausi saattaisi sittenkin alkaa tammikuussa.

- Se olisi loistava juttu, mutta osapuolet ovat vielä kaukana toisistaan. Me tietysti haluaisimme päästä takaisin pelaamaan. Toivottavasti siellä saadaan asiat sovittua seuraavien parin viikon aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle