Laajuutta hyökkäykseen

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät teki merkittävän pelaajahankinnan, kun se julkisti maanantaina liigajäille paluun tekevän Eero Somervuoren sopimuksen. Uuden vahvistuksen myötä joukkueen hyökkäyskalusto on todella kovaa luokkaa ja särkymävaraakin löytyy riittävästi. Laajuutta joukkue tarvitseekin, sillä edessä on raskas kausi.

Kärpät pelaa tammikuussa järjestettävässä SuperSix-turnauksessa Venäjällä kovia kamppailuja, jotka syövät väistämättä tehoja myös liigapeleistä. Materiaalin leveys onkin avainasemassa ensi kauden menestystä ajatellen.

- Kova turnaus on edessä! Totta kai se on yksi syy materiaalin leveyteen, mutta katsomme kyllä muutenkin asioita pitkäjänteisesti. Moni juniori tulee jälleen ottamaan isompia askelia. Ajamme systemaattisesti omia pelaajia sisään, joka on pidemmän päälle se oikea ratkaisu, toimitusjohtaja Juha Junno selitti.

Myös uusi päävalmentaja Kari Jalonen nyökytteli samaan suuntaan.

- Aikamoinen pelirupeama meillä on edessä, johon tarvitsemme laajaa rinkiä. Kokemuksena Hokki-pelaajien ottaminen rinkiin oli todella hyvä ja se syventää meidän yhteistyötämme, Jalonen totesi.

Kärpät Somervuorelle paras vaihtoehto

- Kärpät oli paras vaihtoehto joukkueista, joiden kanssa olen neuvotellut. Minulla olisi ollut mahdollisuus jatkaa Pohjois-Amerikassa tai Euroopassa, mutta valitsin Kärpät. Oma pelityylini sopii hyvin Kärppien tapaan pelata, Somervuori kertoi valinnastaan.

Somervuoren paluu liigakentille johtuu NHL:n epävarmasta tilanteesta. Mahdollinen työsulku olisi tarjonnut paikkaa pelata farmijoukkueessa, mutta motivaationa oleva pääsy NHL-joukkueeseen ei olisi ollut mahdollista. Somervuoren tarkoituksena on pelata edelleen taalajäillä.

- Haluan pelata vuoden Euroopassa ja näyttää kykyni. Toivottavasti saan sitä myötä uuden mahdollisuuden NHL:ssa. Kärppien osallistuminen SuperSix-turnaukseen on loistava näyteikkuna, jos haluaa ulkomaille, Somervuori totesi tyytyväisenä.

- Seikkailut saavat jäädä nyt pois. Somervuori pelaa meillä koko kauden. Tämä oli myös Eeron mielipide, Junno kertoi Somervuoren säestäessä vieressä.

Vahvistus oli myös Jalosen mieleen, sillä hän tuntee pelaajan hyvin nuorten ikäkausimaajoukkueiden ajoilta.

- Hän on tuttu pelaaja, hän on urheilullinen ja hänellä on tavoitteita. Nämä ovat meille tärkeitä asioita pelaajia hankkiessamme. Tavoitteellisuus ja tähtäin pitää olla korkealla, joka vie joukkuetta myös eteenpäin. Kun pelaajien henkilökohtaiset tavoitteet kanavoidaan oikein, niin se on selkeä joukkueen etu, Jalonen määritteli.

- Eerolle tulee nyt uusi mahdollisuus, jonka jälkeen hän on valmiimpi ja kehittyneempi. Aikataulullisesti hän tuli myös hyvään aikaan: nyt meillä on aikaa työskennellä ja hänellä päästä sisälle joukkueeseen, Jalonen uskoi.

Somervuori nähdään ensimmäistä kertaa Kärppä-paidassa kotiottelussa Kempele-hallissa 12.8 klo 18, kun vastaan asettuu Espoon Blues.

Puolustajaa vaille valmis paketti

Kärppien kokoonpano on puolustajaa vaille kunnossa. Toimitusjohtaja Junnon mukaan tälle osastolle haetaan kovan luokan pelaajaa.

- Pakki täytyy olla meille sopiva. Hänen ei myöskään tarvitse olla välttämättä kolmikymppinen, mutta hänen tulee olla valmis pelimies, Junno tarkensi.

Mahdollisen NHL-työsulun suhteen Kärpät ei ole tehnyt mitään lopullista ja sinetöityä ratkaisua. Kärppien valmennusjohdon toive on, että joukkue rakennetaan ”koko vuoden joukkueeksi”, joka ei ole riippuvainen NHL:n päätöksistä. Poissuljettua ei kuitenkaan ole, että joukkueeseen tulisi kotimaisia NHL-pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle