Kärpät Tapparaa parempi kauden avauksessa

LIIGA / Artikkeli
Hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät sai hyvän alun uuteen kiekkokauteen, kun se löi keskiviikkoiltana Lempäälässä Tapparan maalein 3-1.

Vasta vajaan viikon jäällä ollut Tappara aloitti ottelun terävästi, kun kevään A-nuorten mestarijoukkueen kapteenina toiminut Matti Hietakangas ohjasi Juha Gustafssonin lähettämän rannelaukauksen ohi Pekka Rinteen jo vajaan kahden minuutin kohdalla.

Ottelu alkaa avausmaalin jälkeen

Nopea avausosuma ravisteli Kärpätkin hereille, joukkue kiristi luistelua ja alkoi liikuttaa kiekkoa paremmin. Tappara joutui vaikeuksiin, ja Karri Akkasen jäähyn aikana nähtiin illan toinen maali. Hieman epätavallisen ylivoimaosuman viimeisteli Jussi Jokinen hallitusti läpiajosta, johon hänet Mikko Lehtonen näyttävällä pitkällä syötöllä oli vapauttanut.

Toisessa erässä Kärpät oli ylivoimainen. Tapparalta istahti tasaisin väliajoin mies rangaistuspenkille ihmettelemään, ja oululaiset saivat harjoitella ylivoimakuvioitaan. Murhaavan tehokasta miesylivoima ei vielä tässä vaiheessa kesää ymmärrettävästi ole, mutta kertaalleen Tuokkola sai kakkoserässäkin hamuta kiekkoa verkosta. Virkeästi ykkösketjussa Toni Sihvosen ja Viktor Ujcikin kanssa läpi ottelun pelannut Juhamatti Aaltonen sai kiekon maalilla, teki pienen sivuttaisliikkeen ja ampui ranteella tyhjään tilaan vasempaan alapesään.

Ujcik vs. Tuokkola

Toisen kahdeksantoistaminuuttisen erätauon jälkeen Tapparalta odotettiin ryhtiliikettä, ja hieman joukkue piristyikin päätöerässä. Avausminuuttien ylivoimatilanteessa Marko Ojanen pääsi ohjaamaan takatolpalta hienosta syötöstä, mutta vaikea suoritus päätyi ilmeisesti ylärimaan. Pian tämän jälkeen Jokisen ketju esitti jälleen yhden pyörityksen Tappara-päädyssä, ja lopulta ketjunjohtaja itse pääsi lataamaan toisen osumansa etukulmasta ohi Tuokkolan.

Erän loppuun yleisölle tarjottiin vielä hieman sirkushuvejakin, kun erotuomari Teemu Salminen vihelsi Kärpille rangaistuslaukauksen. Kuten moni varmasti ehti toivoa, keskiympyrään luisteli Viktor Ujcik. Tsekki huijasi Tuokkolan polvilleen, mutta kun rystynoston piti lähteä, pyörähti kiekko lavassa ja yritys kuivui vaisunlaiseksi. Tämän jälkeen Tappara haki vielä maaleja kuudella kenttäpelaajalla, mutta illan maalit oli tehty. Kärpille ansaittu voitto kauden ensimmäisestä harjoituspelistä lukemin 3-1.

Huomioita yksilöistä

Kärppien osalta mielenkiinto kohdistui tietenkin ykkösketjun nimekkääseen parivaljakkoon Sihvonen-Ujcik. Urotekoihin kaksikko ei ymmärrettävästi vielä yltynyt, ja yllättäen trion pirtein oli nuori Aaltonen. Hyvin liikkunut, rakentanut ja maaliin osunut Jussi Jokinen oli oululaisten ykkösmies. Pekka Rinne maalilla sai värjötellä pitkät pätkät toimettomana, toivottavasti mies ei vilustunut koleassa jäähalli-ilmassa.

Tapparasta oikeastaan vain M Ojanen-Öhman-Laine-kolmikko pystyi vastaamaan oululaisten peliesitykseen. Jokereista tullut Laine oli yritteliäs ja esitteli luisteluvoimaansa. Tryoutilla oleva puolustaja Jesse Saarinen oli ajoittain pinteessä, eivätkä syötöt tahtoneet osua omille. Ei ollut tosin ainoa. Pekka Tuokkola pelasi ensimmäisen ottelunsa aikuisten tasolla, ja oli hyvä.

Joukkueiden kokoonpanot

Tappara



Tuokkola

Hovi



M Ojanen - Öhman - Laine

Koskenkorva - Viinanen - Mäkinen

Koskinen - Alanen - Pyymäki

Akkanen - Hietakangas - Salmivirta



Gustafsson - Puistola

Pukka - Salmela

Saravo - Saarinen

Koistinen - (kiertävä)





Kärpät



Rinne

Koivisto



Ujcik - Sihvonen - Aaltonen

Pesonen - Saarenheimo - Jokinen

Haataja - Pyörälä - Juntunen

Alikoski - Paakkolanvaara - Tuppurainen



Puolustajapareja kesäterässä ollut toimittaja ei epähuomiossa onnistunut muistiinsa tallentamaan, mutta ainakin seuraavat miehet tehtävänsä menestyksellä suorittivat;




Vallin

Korpikari

Mikkola

Jaakola

Lehtonen

Koivu

» Lähetä palautetta toimitukselle