Setzinger viihtyy HPK:ssa

LIIGA / Haastattelu
Oliver Setzinger saapui vahvistamaan HPK:ta viikkoa ennen siirtorajan umpeutumista. Moni epäili nuoren ulkomaalaisvahvistuksen kykyjä, mutta Setzinger on vastannut epäilyihin hienosti.

Itävaltalaispelaaja Setzinger on ollut pudotuspelien paras HPK-maalintekijä iskettyään neljässä pelissä kiekon kolmesti Lukon maaliin. Erityisen tärkeä osuma oli ottelusarjan ensimmäisen pelin voittomaali, jonka Setzinger iski läpiajosta ottelun viimeisellä minuutilla. Lukko-sarjassa onnistuminen oli luonnollisesti hyvä asia nuorelle miehelle.

- Itseluottamus on totta kai kasvanut aika paljon. Vastassa on kuitenkin taas erilainen joukkue ja edessä erilainen sarja. Joukkuehenki on erittäin hyvä ja meillä on hyvät asetelmat seuraavaan peliin, kertoi Setzinger kuulumisistaan.

Kuluva kausi on ollut Setzingerille varsin kaksijakoinen. Alkukausi Pelicansissa meni mönkään niin joukkueelta kuin henkilökohtaisestikin. Miehelle olikin onni saada vaihtaa maisemaa ja onnistua Kuopiossa.

- Minulle oli todella hyvä olla KalPassa, siellä oli kaksi todella hyvää valmentajaa Mika Pieniniemi ja Hannes Kapanen. He puhuivat koko ajan minun kanssani ja sanoivat miten minun pitää keskittyä. Ei se haittaa, jos kahdessa ekassa erässä ei tule pisteitä, kun vaan kolmannessa tulee – peli on 60 minuuttia. Se kahdeksan peliä KalPassa oli itseni kannalta todella hyvää aikaa, sain paljon jääaikaa ja todella ison roolin, Setzinger kehui lyhyttä visiittiään Savossa.

KalPasta mies napattiin takaisin liigaympyröihin tammikuun loppupuolella. Tällä kertaa joukkue oli pohjamudissa rämpineen Pelicansin sijaan pudotuspeliryhmäänsä vahvistanut HPK.

- Pelicansissa oli tosi vaikeaa, kahden kauden aikana voitimme vain vähän yli kymmenen peliä. Nyt olen onnistunut maalinteossa ja pisteitä on tullut, aika HPK:ssa on ollut tosi hauskaa.

- Pelaaminen on nyt erittäin hauskaa. Pelasin sen 14 peliä runkosarjassa HPK:ssa ja niistä hävisimme vain yhden ja toisen jatkoajalla, 12 voittoa. Siitä tulee tietysti enemmän peli-iloa, se on tosi hyvä merkki. Minä nautin aina jääkiekosta, Setzinger iloitsi.

HPK:n joukkueessa Setzinger onnistui välittömästi ja näytti taitonsa runsaslukuiselle epäilijäjoukolle. Kiitoksia henkilökohtaisesta onnistumisesta satelee niin valmentaja Jukka Jalosen, kuin joukkuetovereidenkin suuntaan.

- Täällä Jukka on luottanut minuun ja antanut paljon peliaikaa. Totta kai olen vastannut siihen aika hyvin, onneksi on tullut maaleja ja pisteitä.

Pelipaikka viimekauden pörssikärki Tomas Kucharcikin vierellä on lämmittänyt nuoren itävaltalaisen mieltä.

- Kuha on todella hyvä pelimies, senhän kaikki tietävät. Häneltä tulee tosi hyviä syöttöjä, aivan oikeaan aikaan. Hän tekee kaiken tosi kovalla vauhdilla, aivan mahtava sentteri. Väisänen ja minä teimme paljon töitä ja Kuha antoi meille syötöt, meidän pelimme onnistui aika hyvin. Nyt Laakkonen palaa ja hän on tosi hyvä pelimies myös, nyt meillä on erittäin hyvä ketju, kehui Setzinger ketjukavereitaan.

HPK:n kannalta olisi enemmän kuin tervetullutta, että koottu ketju on Setzingerin kehujen arvoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle