Pelikuntoa hakeva Laakkonen luottavaisena

LIIGA / Haastattelu
HPK:n juonikas savolaishyökkääjä Janne Laakkonen loukkasi olkapäänsä Joni Yli-Torkon kovasta taklauksesta tammikuun alussa ja on nyt kovaa vauhtia toipumassa pelikuntoon juuri pudotuspelien kynnyksellä.

Yli-Torkon taklauksen seurauksena Laakkosen solisluu murtui ja laitahyökkääjä sai tilanteessa myös aivotärähdyksen. Olkavamma operoitiin välittömästi ja toipumista tukemaan solisluuhun asetettiin metallipiikit. Viime torstaina nuo piikit poistettiin vikkelän laiturin olkapäästä ja nyt meneillään on kuntoutusprosessi.

- Tähän mennessä [olkapää] on tuntunut ihan hyvältä, mutta eilen tein ensimmäistä kertaa hieman kovemman punttitreenin ja se löi tuon olkapään jumiin, hieman takapakkia. Eiköhän sen kuitenkin pitäisi aueta hieronnalla. Toivottavasti se ei häiritse voimapuolen harjoittelua, sillä olkapäätä pitää saada vahvemmaksi, Laakkonen itse kertoili toipumisestaan.

Laakkosen toipuminen pelikuntoon olisi HPK:lle erittäin tärkeää, sillä Tomas Kucharcik kaipaa kipeästi vakiolaituriaan rinnalleen. Kerhon kakkosketju ei ole kyennyt aivan odotetun kaltaisiin tehoihin ja vastuu on langennut Voutilaisen ja Keinäsen johtamille ketjuille. Kuopion kikkavirtuoosin paluu tietäisi Lukon urakan vaikeutumista, kun hämeenlinnalaisryhmä saisi jalkeille kolme iskukykyistä kolmikkoa.

Laakkonen saattaa palata aikaisintaan ottelusarjan kolmanteen osaotteluun keskiviikkona, todennäköisempää lienee paluu joko perjantain neljännessä tai sunnuntain mahdollisessa viidennessä ottelussa. Paljon riippuu siitä, miten olkapää reagoi harjoitteluun ja mikä Laakkosen oma kipukynnys on.

Laakkonen on joutunut seuraamaan oman joukkueensa otteluita katsomon puolelta parin kuukauden ajan, joten laiturilta löytyy hieman toisenlaista näkemystä kuin kaukalossa joka ilta raataneilta pelaajilta. Laakkonen oli paikalla myös vajaat kaksi viikkoa sitten Rinkelinmäellä pelatussa HPK-Lukko-ottelussa, jossa raumalaiset veivät täyden pistepotin jatkoajalla.

- Hyvä joukkuehan se on, ovat saaneet pelinsä kuosiin. Lukko on pelannut hyvin viime aikoina, mutta niin olemme kyllä mekin. Puolentoista viikon takaisessa ottelussa pelasimme erinomaisesti ottelun alun, mutta sitten päästimme Lukon tasoihin ja jatkoajalla ohitse. Uskon kuitenkin, että pleijareiden alkaessa ne pienet huolimattomuudet jäävät pois, Laakkonen luonnehti Lukkoa.

Tunnelma katossa

Sekä Rinkelinmäellä että Äijänsuolla on odotettavissa tuvantäyteistä pudotuspelitunnelmaa, sillä lipunmyynnin vauhdista päätellen kummatkin hallit täyttyvät ääriään myöden täyteen. HPK onnistui saalistamaan kotiedun runkosarjan huimalla loppukirillä ja sen voimaan uskoo myös Laakkonen - onhan Hämeenlinna tunnetusti yksi pahimpia paikkakuntia vierasjoukkueille, sikakatsomoineen kaikkineen.

- Kotiedun turvin menemme pitkälle, se on meille erittäin tärkeä. Raumallakin on todennäköisesti halli täynnä joka ottelussa ja he saavat niissä peleissä siitä kovan edun. Meidän täytyy silloin saada se täällä Rinkelinmäellä.

Laakkonen, samoin kuin valmentaja Jukka Jalonen, povaa pitkää ottelusarjaa. Mielipiteeseen helppo yhtyä, sillä niin tasaväkiset ryhmät ovat kyseessä, joukkueiden välille on vaikea saada eroja aikaan oikein millään osa-alueella.

- Voi olla, että joudutaan jopa seitsemän peliä tahkoamaan - sen verran tasaiselta tuntuu tämä pari etukäteen ajatellen. Toivon tietysti, että selviämme vähemmilläkin peleillä jatkoon.

Mikä sitten on katsomon puolelta otteluita seuranneen pelaajan näkemys HPK:n hurjasta runkosarjan loppusuorasta? Ehkä sittenkin kaikki tähdet sattuivat kerralla linjaan, kun sekä muutokset pelaajistossa että pelitaktiikassa loksahtivat yht’äkkiä paikoilleen.

- Ei kai siihen mitään yksittäistä syytä osaa sanoa. Se kun vaan natsaa niin silloin se natsaa. Jätkät pelaa hyvin joukkueelle ja yksilötkin onnistuvat paremmin. Viime kaudella voittoja tuli koko ajan putkeen ja silloin on vain mukava olla, treeneihin on aamuisin hauska tulla, kaikilla on kivaa ja pelit menevät melkein omalla painollaan, Laakkonen pohti.

Jos Laakkonen toipuu ajoissa täyteen kuntoon, on monen helppo nimetä ainakin yksi ottelusarjan kannalta ratkaiseva pelaaja. Laakkosen pelaamisen merkitys voi olla HPK:lle yllättävänkin suuri, onhan kyse kuitenkin hämeenlinnalaisten taitavimmasta pelurista. Laakkonen suostuu kuitenkin nimeämään pari muutakin pelaajaa, joiden otteita pudotuspeleissä kannattaa seurata.

- Voutilaisen Jukka on pelannut erittäin hyvin viime aikoina. ”Velho” on löytänyt sen oman tasonsa, mikä oli hieman hakusessa loukkaantumisen myötä. Tietysti tältä kokeneelta kaartilta odotan myös ratkaisuja. Kucharcik on ollut hieman alamaissa, jos katsotaan pelkkiä tehoja, mutta uskon Kuhan löytävän sen maalijyvän nyt pleijareissa.

takaisin ottelusarjaennakkoon

» Lähetä palautetta toimitukselle