Pelaajien mietteitä syyskaudesta

MESTIS / Artikkeli
Neljä Kajaanin Hokin pelaajaa kertoi Jatkoajan pyynnöstä mietteitään menneestä syyskaudesta. Jokaista pelipaikkaa edustavat pelaajat kertoivat mielipiteensä joukkueen syksystä ja pohtivat myös omia suorituksiaan.

#1 Lauri Rämet

Lauri Rämet torjui kiekkoja alkukauden Hokin farmijoukkue SuPS:n paidassa. Kuuden pelatun ottelun jälkeen kutsu kävi Hokkiin, jossa mies on kiekkoillut kaksi täyttä ottelua, jatkoaikatappioon päättyneen ottelun Vaasassa Sportia vastaan sekä voittoisassa kotiottelussa TuToa vastaan. Lisäksi mies luisteli Kuopiossa maaliin kesken ottelun.

Hokin syksyyn Rämet on tyytyväinen.

- Alkukausi on ollut lupaava, pelit ovat menneet hyvin muutamaa notkahdusta lukuunottamatta, Rämet sanoo.

Kevään aikana Hokki tulee Rämetin mukaan ehkäisemään notkahdukset huolellisemmalla keskittymisellä.

- Keskittymisen täytyy olla sataprosenttista myös häntäpään joukkueita vastaan. Kun saamme asenteen kuntoon, pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, Rämet jatkaa.

Omiin otteisiinsa Hokki-maalilla Rämet on tyytyväinen.

- Omalta kohdaltani pelit, joissa olen päässyt pelaamaan, ovat menneet hyvin. Toivottavasti keväälläkin tulee peliaikaa.

Rämet on torjuntaprosentilla 90,65 edelleen paras kakkosdivarin Pohjois-Suomen lohkossa säännöllisesti pelannut maalivahti. Mestiksen tilastossa Rämet sijoittuu kaikkien maalivahtien listalla kolmanneksi prosentilla 94,25.

Mestis: PueO 11, PelO 3, A 161.22 min, PM 5, T 82, PM/h 1,86, TO% 94,25

2. divisioona: PueO 6, PelO 6, 360,00 min, PM 23, T 223, PM/h 3,83, TO% 90,65

#31 Mikko Palomäki

Puolustaja Mikko Palomäki reissasi syksyllä Kajaanin ja Oulun väliä. Kausi alkoi Kärpissä, josta mies siirtyi muutaman pelin jälkeen Hokkiin. Pian kutsu kävi takaisin Ouluun ja maaottelutauon jälkeen Palomäki pukeutui jälleen linnapaitaan, jossa pelasi sitten loppusyksyn.

Omaan aikaansa Kajaanissa Palomäki suhtautuu varsin vaatimattomasti.

- Syksyn ensimmäiseen jaksoon täällä en ole hirveän tyytyväinen. Nyt toisella jaksolla on kulkenut kohtuullisesti, tehot 1+1 Kajaanissa iskenyt Palomäki kertoo.

Aikaansa Kärppien petopaidassa Palomäki ei sen sijaan pysty kommentoimaan vähäisen peliajan takia.

- Pelasin Oulussa ehkä kymmenen vaihtoa koko syksyn aikana. Ei niin vähäisestä peliajasta voi oikein päätellä, miten peli kulkee.

Joukkueensa loppusyksyn otteisiin Palomäki on tyytyväinen.

- Olemme saaneet hyvin pisteitä ja peli näyttää paranevan koko ajan.

Palomäki on onnistunut Hokin paidassa pelaamissaan otteluissa sen verran hyvin, että kutsu kävi Ranskan turnaukseen joulutauolla matkaavaan Mestis-maajoukkueeseen. Mies on kutsusta luonnollisesti tyytyväinen.

- Mukava yllätys, en osannut yhtään odottaa. Tosi hieno homma, Palomäki kommentoi maajoukkuekutsuaan.

Mestis: 16 ottelua, 1+1=2, +5, 8 min, 54 laukausta, laukaisuprosentti 1,85

SM-liiga: 9 ottelua, 0+0=0, 0, 0 min, ei tilastoituja laukauksia

#9 Kimmo Happo

Joukkueen kapteeni Kimmo Hapon mielestä joukkue pelasi syyskauden odotusten mukaisesti.

- Odotusten mukaan syksy meni. Taistelemme paikasta keskikastin yläpuolella, mikä oli tavoitteemmekin kauden alussa, Happo kertoo.

- Alku lähti hyvin käyntiin. Sen jälkeen tuli notkahdus ja pidimme palavereja palavereiden perään. Se auttoi, sillä saimme karsittua henkilökohtaisia virheitä.

Happo on tyytyväinen joukkuehenkeen ja toimivaan viisikkopeliin.

- Tällä hetkellä oma viisikkopeli kulkee ja tulee voittoja. Meillä on hyvä joukkuehenki ja se on vain parantunut voittojen myötä.

Ennen kauden alkua joukkueen mahdolliseksi kompastuskiveksi arvioitu maalivahtipeli saa suuren kiitoksen Hapolta. Miehen mukaan kaikki kolme tolppien välissä seisonutta maalivahtia ovat onnistuneet urakassaan.

- Maalivahdeista Jaakko Huhti on pelannut erittäin hyvän syksyn. Lauri Rämet paikkasi häntä hyvin parin ottelun ajan, samoin Kärpistä lainassa ollut Pekka Rinne. Syksyn maalivahtipeliin olen erittäin tyytyväinen.

Kakkosketju Jani Tuppurainen-Jean-Philippe Paré-Tomi Mustonen on ratkonut syksyn mittaan tärkeitä otteluita Hokin eduksi. Happo kiittääkin ketjua tästä, samoin kuin muutamaa yksittäistäkin ratkaisijaa.

- Parén kenttä on ratkaissut viime aikoina hyvin pelejä. Lisäksi muutama yksittäinen pelaaja on henkilökohtaisilla suorituksillaan auttanut kovasti joukkueita, Happo sanoo ja mainitsee esimerkkinä Juha Silvanderin.

Happo nauttii pelaamisesta tällä hetkellä. Loukkaantumisten jälkeen paikat alkavat olla kunnossa ja luistin liikkuu.

- Oma peli alkaa pikkuhiljaa tuntua normaalilta, kipeitä paikkoja ei enää ole. Luistin on alkanut kulkemaan ja nautin kiekkoilusta tällä hetkellä, Happo toteaa.

Mestis: 21 ottelua, 3+6=9, -2, 16 min, 72 laukausta, laukaisuprosentti 4,17

#11 Sauli Kela

Sauli Kela on hyökännyt tällä kaudella pääasiassa Hokin kolmosketjussa. Mies ei ole täysin tyytyväinen alkukauteensa, vaikka peliaikaa on tullut mukavasti ja luistin liikkuu paremmin kuin viime kaudella.

- Omaan suoritukseen olen hieman pettynyt, vaikka peliaikaa on tullut ihan mukavasti, Kela kertoo.

Joukkueen syyskauden kokonaisuuteen Kela on sen sijaan tyytyväinen. Mies on kuitenkin sitä mieltä, että monet Hokin syyskauden otteluista ovat ratkenneet turhiin rangaistuksiin.

- Olen tyytyväinen joukkueen syksyyn kokonaisuutena huolimatta huonoista peleistä. Sattuuhan hyville joukkueille korkeammallakin tasolla välillä huonoja päiviä. Ne kuuluvat mielestäni urheiluun, Kela toteaa.

- Mielestäni monet pelimme ovat ratkenneet meidän turhiin jäähyihin. Jo tällä tasolla on niin taitavia pelaajia, että ylivoimat ovat aina pahoja, Kela jatkaa.

Kela on kiekkoillut Hokin paidassa koko F-junioreissa alkaneen kiekkouransa ajan. Kolme tahtomaalia tällä kaudella punnertanut hyökkääjä on pirteiden otteidensa ansiosta huomattu myös korkeammallakin tasolla, joten ehkä jossain vaiheessa tie vie Hokista eteenpäin.

Mestis: 25 ottelua, 3+5=8, +1, 0 min, 55 laukausta, laukaisuprosentti 5,45

» Lähetä palautetta toimitukselle