Blues tahtoo Euroopan suurseuraksi

LIIGA / Artikkeli
Espoo Bluesin uusi johtoporras on selvillä. Hallituksen puheenjohtaja vuorineuvos Martin Saarikangas, uusi toimitusjohtaja Petri Pusa ja urheilupuolelle saapuva Peter Ahola olivat yhdessä Jussi Salonojan kanssa torstain lehdistötilaisuudessa.

Sopimus Blues Hockey Oy:n myynnistä Jääkiekko Espoo Oy:lle allekirjoitettiin torstaina. Jääkiekko Espoo Oy:n osakeannin 1. vaiheeseen (tuhat osaketta) tuli mukaan noin 30 osakkeenomistajaa. Anti jatkuu, tavoitteena on kahden tuhannen osakkeen myynnin saavuttaminen. Hallituksen puheenjohtaja Martin Saarikangas toivoikin espoolaisia mukaan uuteen Bluesiin.

Virallisesti omistajuus siirtyy uuteen osoitteeseen toukokuun alussa, mutta työt alkavat heti.

Tälle kaudelle Bluesin yleisökeskiarvo romahti. Kausikorttimyynti takkusi viime kesänä SM-hopeasta huolimatta. Bluesin uudet nokkamiehet haluavat yleisökeskiarvon nousuun. Myös pelaajabudjetti tulee hieman kasvamaan ensi kaudeksi.


Myyty.

Ensi kauden yleisötavoite on 4000 katsojan keskiarvo. Pitkällä tähtäimellä halli halutaan täyteen. Ensi kauden kausikorttimyynti aloitetaan pääsiäisenä.

Jotkut nostalgikot toivoivat Bluesin palaavan vanhaan. Sitä ei tapahdu, vaan nimi Espoo Blues säilyy suomalaisella kiekkokartalla.

– Minä olin aikoinaan perustamassa Kiekko-Espoota ja se oli kaunis nimi. Maailma kuitenkin muuttuu. Nimestä ei edes keskusteltu, Martin Saarikangas sanoi.

Bluesin uusi toimitusjohtaja, yli 10 vuotta Nike Finlandin johtotehtävissä toiminut 42-vuotias Petri Pusa on tulevaisuuden suhteen toiveikas.

– Bluesissa ja espoolaisessa kiekkoyhteisössä on potentiaalia. Kun se potentiaali saadaan konkretisoitua, Bluesilla on mahdollisuus olla Euroopan johtavia jääkiekko-organisaatioita, Pusa aloitti osuutensa.

Hän luetteli "viisi kivijalkaa", joiden varaan tulevaisuutta lähdetään rakentamaan.

– Ensimmäinen on junioritoiminta, jonka pohja on laaja Espoossa. Sen lisäksi on tietysti jääkiekon asema yleisesti Suomessa. Kolmas on koko talousalueen vahvuus. Kun me saamme yritykset pitkäjänteisesti mukaan tähän toimintaan, siihen on hyvä rakentaa. Sitten täytyy mainita Tapiolan Areenan fasiliteetit. Tämä on yksi liigan parhaista halleista ja tähän on myös tulossa uusi harjoitushalli. Myös muu infrastruktuuri paranee.

– Viidentenä kilpailuedun tekijänä on uusi organisaatio. Nyt kun aletaan rakentamaan ammattilaisorganisaatiota ja pääsemme keskittymään ottelutapahtumaan ja yhteisöllisyyteen. Nämä ovat ne viisi tekijää, joiden avulla uskon Bluesin nousevan Euroopan suurseurojen joukkoon.

Saarikankaan lisäksi uuteen hallitukseen kuuluvat Daniel Pasternack, Antti Ruutu, Arto Tuominen ja Mika Rautio.

» Lähetä palautetta toimitukselle