Marjamäeltä peukku tuplaviikonlopuille

LIIGA / Haastattelu
SM-liigan otteluohjelmassa on tällä kaudella viime kauden positiivisten kokemusten siivittämänä entistä enemmän perjantaisia ottelukierroksia.

Liigassa pelattiin tänään täysi kierros, ja huomenna on luvassa viisi kamppailua. Kotivoiton SaiPasta napannut Blues on liigassa seitsemäntenä kolmen pisteen päässä kärkipaikasta. Viikko sitten espoolaiset pelasivat kaksi kotiottelua. Kauden toiset perjantai- ja lauantaipelit viikonloppuna pelaavan Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki piti tähänastista kokemusta hyvänä.

– Viime viikonloppuna oli ensimmänen. Mä kyllä tykkäsin. Se on kiva kun ei tule sitä välipäivää, se on aina raskas; voitit tai hävisit. Ekat fiilikset on tosi hyvät, kiva että pääsee huomenna Tampereelle!

– Keskiviikko-perjantai-lauantai on siinäkin mielessä hyvä, että maanantaisin pääsee tosi hyvin harjoittelemaan.

Blues aloitti kautensa surkeilla yleisömäärillä, mutta SaiPa-kamppailu houkutteli halliin reilut 4300 katsojaa.

– Tänään oli täälläkin enemmän yleisöä ja perjantaipelit varmaan vetää vähän paremmin, Marjamäki tuumi.

Lauantaiotteluiden alkamisaika palautui tälle kaudelle ennalleen, mikä tuottaa luonnollisesti omat haasteensa, varsinkin kun kausi etenee pidemmälle ja talven kovin otteluruuhka pääsee valloilleen.

– Palautumiset, ruuat ja muut on tietenkin isossa asemassa. Nähdään, että kuka pystyy valmistautumaan ja palautumaan hyvin, ja missä fyysisessä kunnossa on.

Kohti tulevaa

Lauantaina Blues matkaa siis Tampereelle Tapparan vieraaksi. Ainakin Matti Järvisen loukkaantuminen sotkee kokoonpanoa, ja luultavasti joitakin muitakin muutoksia nähdään. Lars Volden saattaa palata maalille, ja keskiviikkona Oulussa mukana olleiden Roope Rannan ja Jere Sallisen paluu reservistä kaukaloon on mahdollista.

Marjamäki kertoi myös, että Joakim Erikssonin Bluesiin liittyminen saattaa aikaistua jonkin verran, jos seurat pääsevät asiasta sopimukseen. Tilanne on kuitenkin auki.

» Lähetä palautetta toimitukselle