Harri Rindell: ”Viimeistelyyn tappajan meininkiä”

LIIGA / Haastattelu
Kuudessa tahkoamassaan ottelussaan HPK on värkännyt yksitoista osumaa. Se ei tee edes kahta per peli. Pelicansia vastaan hyökkääminen perustui onnettomiin vastaiskuihin. Kiekot menetettiin keskialueella. Maalille ei ajettu riittävän kärkkäästi.

– Kaipaamme viimeistelyymme tappajan meininkiä. Maalin takaa emme kiekkoja sisään saa. Sen näimme Pelicansia vastaan. Painopiste on kohdistettava maalintekoon harjoittelussamme. Tällaisissakin otteluissa, missä pelimme ei kulje lähdemme hakemaan poikittaissyöttöjä. Harvoissakin paikoissamme, tulittaa HPK-käskyttäjä Harri Rindell jatkaen

– Kiekollista pelaajaakin olisi autettava enemmän. Pidämme kiekkoa liian kauan. Emme tarjoa sitä ajoissa eteenpäin. Pelaamisemme ei ole tarpeeksi jouhevaa.

Hyökkäysketjut eivät oranssinutuilla löydä yhteistä säveltä. Niitä vaihdellaan tämän tästä. Etenkin ulkomaalaiset esiintyvät vaisusti. Pahimpana pettymyksenä Marek Zagrapan. Ykkössentteriksi hankittu slovakki ei ole vastannut odotuksiinsa. Pistetili on yhä avaamatta. Jäällä sentteri on sen sijaan huidellut neljän vastustajan kyhäämän häkin aikana. Zagrapanista Rindell ei kommenttejaan julkisesti jakele.

– Tällaiset asiamme käsittelemme pukukoppimme puolella. Zagrapanin kohdalla on mietittävä onko laitahyökkääjän tontti parempi paikka pelata. Siten hän voisi saada pelistä paremmin kiinni.

– Vaihdamme muutenkin ketjujamme railakkaasti. Pyrimme löytämään sopivia rooleja. Kokoonpanossamme on kymmenen uutta äijää. Kemioiden löytäminen ottaa aikansa. Työsarkaa piisaa.


Scott Barneyltakin kaivattaisiin maaleja. Ei kaatumisia.

Suojateiltaan Rindell vaatii terävämpää lähtöä peleihin. Pelicans-mittelössä vastustaja karkasi läpiajoon jo ensimmäisessä vaihdossa. Käskyttäjän mukaan syy heikkoon alkuun on asenteessa. Sen kohentamiseen keinoja riittää.

– Ensimmäisenä tulee palaute tästä pelistä. Elävää kuvaa on katsottava. On painotettava sitä, kuinka paljon tässä sarjassa on itsestään revittävä. Ei voi yhtään prosenttia jättää käyttämättä omasta kapasiteetistaan.

Joukkueensa esityksestä löytyy Rindellin mielestä viimeistelyn ja valmistautumisen lisäksi rutkasti muutakin kohennettavaa.

– Karvauspelaamisemme ja irtokiekkojen hakemisemme on heikkoa. Tarvitsemme paljon lisää luisteluvoimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle