Lostedt teki paluun Espooseen

LIIGA / Haastattelu
Patrik Lostedt palasi Blues-paitaan tiistaina Porissa, ja esiintyi torstain Kärpät-ottelussa jälleen hienosti. Tärkeä roolipelaaja pelasi Stefan Öhmanin johtamassa kakkosketjussa, joka teki erinomaisen työn puolustussuuntaan.

Blues-kannattajien suosikkeihin itsensä viime vuosina pelannut Patrik Lostedt kiekkoili alkukauden Kiekko-Vantaan riveissä ja sai maanantaina mieluisan yhteydenoton Espoosta. Lokakuun loppuun asti viime kaudella hajonnutta polveaan kuntouttanut Lostedt pelasi Vantaalla isoja minuutteja pääosin joukkueen takalinjoilla. Tehopisteitä syntyi 3+6=9.

– Oli tosi hyvä, kun sai paljon vastuuta [Vantaalla]. Vähän eri roolissa siellä, yli- ja alivoimavastuuta tuli kivasti. Siinä sai tosi hyvän fyysisen kunnon, mikä on hyvä juttu. Tietysti kyllä liigakentät kiinnosti koko ajan, ja isommat haasteet oli mielessä, Lostedt summasi alkukautta.

– Maanantaina tuli yhteydenotto täältä. Totta kai olin kiinnostunut ja olen kiitollinen siitä että vanha mies vielä kaivettiin takaisin tänne, Lostedt hymähti.

Lostedt pelasi Kärppiä vastaan vajaat 13 minuuttia, lähes yhtä paljon kuin joukkueen uudet ulkomaalaishankinnat Nathan Robinson ja Tyler Arnason. Esitys oli hyvä ja varmaotteinen molempiin suuntiin.

– Ihan hyvä peli. Eka erä oli vähän rikkonaista, eikä päässyt niin hyvin painamaan kiekkoihin ja taklaamaan. Toinen erä oli paljon parempi, ja kolmannessa pelattiin mielestäni fiksusti, vaikka Kärpät pääsikin lopussa aika lähelle.


Lostedt teki siirtorajan kynnyksellä paluun Blues-paitaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Tunteet kuumenivat paikoitellen päätöserässä, kun kolme maalia perässä ollut Kärpät hiillosti espoolaisia vihellysten jälkeisellä jälkipelillä. Hyökkääjä Kimmo Koskenkorva jarrutti myös pariin otteeseen jäähileet Tarkin naamalle. Lostedt kävi huomauttamassa asiasta, mikä rauhoitti tilannetta.

– Kävin vaan sanomassa, että se on ihan turhaa. [Koskenkorva] alkoi vielä jotain nassuttamaan perään, mutta en edes kuullut mitä se sanoi. Turhaa provosointia.

– Peliä vähitellen tasaiseksi, ja yritetään joukkueena päästä mahdollisimman pitkälle. Yritän tuoda peliin sellaista lisämaustetta, päästä vastustajan iholle, antaa taklauksia ja saada painetta vastustajan päähän, summasi Lostedt suunnitelmia loppukautta ajatellen.

SM-liigan kokoonpanosääntöjen muututtua viime kaudelle on espoolaisjoukkue joutunut tälläkin kaudella pelaamaan muutamia otteluita viidellä pakilla loppuun, kun puolustaja on saanut suihkukomennuksen tai loukkaantunut. Monipuolinen Lostedt pystyy pelaamaan molempia paikkoja, mikä oli yksi asia siirron taustalla.

– Joo, se oli yksi iso syy että Pate on pelannut pakkina alkukauden. Lisäksi Pate on tuttu kaveri, ja tiedän tasan tarkkaan mitä saan häneltä. Hän on ollut meillä pelaamassa ratkaisupelejä isossa roolissa aiemminkin, Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen kommentoi hankintaa.

– Erittäin luotettava pelaaja, todellinen soturi. Ja pirun hieno mies!

» Lähetä palautetta toimitukselle