Mielipide

SaiPa isännöi Lappeenrannan kiekkoturnausta

LIIGA / Kolumni
Keskiviikkona pelikautensa Mikkelissä avannut SaiPa esiintyy perjantaina ensi kertaa kotiyleisölleen kaksipäiväisen turnauksen myötä. Lappeenrannan lätkäkautta ovat isäntäjoukkueen lisäksi avaamassa Lahden Pelicans, Kuopion KalPa sekä Porin Ässät.

SaiPa lähtee kiillottamaan kilpeään

Viime vuonna sputnikit jätettiin kotiturnauksessaan tylysti jumboksi edellisvuoden tapaan, kun JYP onnistui kukistamaan lappeenrantalaiset voittomaalikilpailun jälkeen. Kaksi peräkkäistä turnaustappiota kotikaukalossa ei mairittele keltamustia, mutta tänä vuonna ilmassa on kuitenkin viitteitä paremmasta.

Joukkue on viime kautta vahvempi ja tästä SaiPa antoi näytteen keskiviikkona. Lähes parhaalla kokoonpanollaan liikenteessä ollut ryhmä kävi hakemassa tyylikkään voiton Mikkelin Jukureista ehjällä suorituksella.

Uusina miehinä keltamustien riveissä tällä pelisesongilla ovat Per Savilahti-Nagander ja Dale McTavish. McTavish saapuu Kisapuistoon vasta lokakuun alussa, joten ainoastaan Savilahti-Naganderia voi pitää turnauksessa täysin uutena kasvona.

Isokokoinen ruotsalaispuolustaja esiintyi jo Jukureita vastaan miehekkäästi, mutta se, riittääkö verkkaisesti liikkuvan puolustajan liike liigajoukkueita vastaan on arvoitus. McTavishin lisäksi SaiPan riveistä puuttuu ykkössentteri Tyler Redenbach.

Sputnikit pelaavat finaalipaikasta perjantain iltaottelussa Ässiä vastaan.

Ässät uusin tuulin kauteen

Porin Ässät on viime kauden pettymyksen jälkeen uudistanut joukkuettaan. Marko Kivenmäen aika Ässissä tuli päätökseensä ja nyt joukkueella on tilausta uusille vastuunkantajille. Vielä Rauman Pitsiturnauksessa patapakasta ei löytynyt tarvittavia tahtipuikon heiluttajia, mutta Lappeenrannan turnauksessa on jo täysi höyry päällä.

Kivenmäen ja Kärppiin siirtyneen Marko Luomalan tilalle Poriin värvättiin Pasi Salonen, Tuomas Santavuori ja vielä hieman myöhemmin jenkkisentteri Adam Miller. Lisäksi joukkueesta kärkkyy pelipaikkaa try-outilla oleva Sami Mutanen.

Puolustukseen Ässät teki kuitenkin lappeenrantalaisittain sen kaikista mielenkiintoisimman hankintansa. Viime kaudella itsensä liigapuolustajaksi lyönyt Juho Mielonen nähdään Kisapuistossa tällä kertaa vastustajan riveissä.

Porilaisten vahvuudesta ovat turnauksen osalta poissa Kristian Kudroc, Antti Mäkilä, Samuli Virkkunen, Jami Laine sekä Joel Armia.

Uudistunut Pelicans laskeutuu Kisapuistoon

Kotihallinsa remontin vuoksi syysevakkoa pitävä Pelicans pelaa Lappeenrannassa harjoituskauden ensimmäiset ottelunsa. Lahtelaisryhmän otteluohjelma kauden alla on poikkeuksellisen kevyt, sillä turnauksen jälkeen Pelicans pelaa elokuussa vain yhden harjoitusottelun ja syyskuun alkupäivinä kolme.

Tällä viikolla Pelicans on pitänyt harjoitusleiriä Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. Paikka on joukkueelle ennestään tuttu, ja niin on myös harjoitusohjelman laatu. Valmennusjohto on pitänyt tahdin intensiivisenä. Joukkuetta luotsaa viime kauden tavoin Mika Toivola apureinaan Pasi Räsänen ja Pasi Nurminen.

Miesvahvuudessa ovat mukana kaikki sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat. Kevään ja kesän hankinnat ovat puolustajat Jyri Marttinen ja Henrik Blomqvist sekä hyökkääjät Dwight Helminen, Lou Dickenson, Matias Loppi ja Sami Blomqvist. Suurin mielenkiinto kohdistuu keskushyökkääjiin, sillä Lopin ja Helmisen odotetetaan täyttävän ykkös- ja kakkossentterien paikat.

Viime vuonna Pelicans eteni finaaliin voittamalla JYPin, mutta hävisi lopulta finaalissa selvästi Ilvekselle. Nyt Pelicans yrittää tavoitella finaalipaikkaa KalPaa vastaan perjantain alkuillan kamppailussa.

KalPa iskee tutuin eväin

Kuopiossa kausi päättyi keväänä pettymykseen, kun JYP otti pronssimitalit kuopiolaisten harmiksi. Sisuuntuneet kuopiolaiset ovat jo antaneet näytteen syysvireestään, sillä joukkue sijoittui toiseksi Jyväskylän turnauksessa viikko sitten. Finaalissa revanssia hakenut kuopiolaisryhmä joutui taipumaan JYPille jalkapallolukemin 1-0.

Joukkue saapunee Lappeenrantaan parhaalla miehistöllään. Jo Jyväskylässä mukana olivat uudet kasvot Sakari Salminen, Mathias Månsson, Henri Laurila, Kai Syväsalmi ja Oskar Essen. Debytanttien ohella KalPa-asussa kurvailivat Kuopioon palanneet omat kasvatit Janne Laakkonen ja Samuli Suhonen.

Kiekkoa vahvasti kontrolloiva kuopiolaisryhmä saanee turnaukseen Hurrikaani Cupissa huilanneen Adam Masuhrin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös