Jortikka: ”Tuomarikoulutuksessa on epäonnistuttu!”

LIIGA / Artikkeli
TPS:n päävalmentaja Hannu Jortikka kävi Tappara-TPS-ottelun jälkeen kovilla kierroksilla. Eikä syyttä, sillä päätuomari Tom Laaksonen oli ottelussa luokaton.

Katsomoon voi jokainen nähdä tuomarilinjan muutoksen joulutauon jälkeen. Jäähyjen määrä on pudonnut radikaalisti. Tappara-TPS-ottelussa tuominnut Tom Laaksonen vihelsi jopa sallivammalla linjalla kuin mitä aiempina vuosina on saanut.

Räikein virhe Laaksoselle sattui kuitenkin kolmannessa erässä, kun päätuomari hylkäsi TPS:n kavennusmaalin oltuaan sitä mieltä, että turkulaishyökkääjä oli maalivahdin alueella. Lehdistöparvella videoita kelattiin ja todettiin, että syytä hylkäämiseen ei ollut. Laaksonen sen sijaan ei tukeutunut videotuomariin, vaan hylkäsi osuman heti suoralta kädeltä.

– Maalin hylkääminen on aina todella rankka tuomio. Ja hän ei edes tarkistanut videolta. Minkä takia ne videot siellä ovat jos niitä ei käytetä, Jortikka hämmästeli.

– Ei tämä peli siihen ratkennut, mutta se vei meiltä viimeisen toivonkipinän. Valmentajat täällä selittelee yleensä, mutta pelaajat aika harvoin ja meidän kanadalaiset ovat tilanteesta aivan ihmeissään.

Jortikka ei myöskään ollut tyytyväinen Laaksosen käyttäytymiseen. Keskustelua käytiin jo pelin aikana.

– Se tuli jo ensimmäisessä erässä meidän aition eteen provosoimaan. Tuomari saa haukkua ja haistattaa pelaajille vaikka mitä ja samaan aikaan itse provosoi minkä ehtii.

– Tuomarien koulutusjärjestelmä on epäonnistunut pahasti, kun tällä tasolla tapahtuu jotain tällaista. Laaksosen käyttäytyminen oli luokatonta.

Koko show huipentui Jortikan saamaan kaksiminuuttiseen kolmannen erän lopussa, kun peli oli usean minuutin ajan poikki jään kunnostuksen ajan. Päätuomari Laaksonen seisoi pitkään TPS:n aition edessä ja antoi lopulta joukkuerangaistuksen.

– Se seisoi siinä koko ajan ja huusi, että sanakin vaan, niin tulee jäähy. Tahallaan tuli provosoimaan! Olisi pysynyt siellä toimitsija-aition edessä, Jortikka pauhasi.

– Ja sitten kun se sai sen jäähyn antaa, niin se oli sen näköinen kun olisi orgasmin saanut!

Mitä sanoit, että se jäähy tuli?

– Mä sanoin sille, että anna tulla vaan!

– Sen jäähyn jälkeen pääsin kyllä vielä sanomaan, että sä olet tuomarina vielä huonompi kuin olit pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle