Jortikka haikailee hyökkääjien perään

Muut Sarjat / Artikkeli
Turun Palloseuran kokoonpano on hyökkäyksen osalta tällä hetkellä kovin kapoinen, kun tärkeiden pelimiesten loukkaantumiset ovat runnelleet joukkuetta. Turkulaisten valmentaja Hannu Jortikka olikin Ilvestä vastaan kärsityn tappion jälkeen murheellisin mielin joukkueensa hyökkäyspään tilanteesta.

- Kyllä meiltä aika paljon puuttuu pelaajia tuolta hyökkäyspäästä: Nurminen, Rautee, Yli-Torkko, Virtanen. Mulla ei ole tietoa Nurmisen tilanteesta, mutta Rautee ei tule vasta kuin tauon jälkeen joskus helmikuun puolivälissä. Yli-Torkko ei ole jäällä edes käynyt.

- Viikon tauon aikana toivottiin, että edes joku sairaista saataisiin takaisin, mutta kukaan ei päässyt edes jäälle - se meni ihan pyllylleen koko sekin toivo, Jortikka manasi.

Nurminen loukkasi 30.12. pelatussa JYP-ottelussa lähentäjälihaksensa ja Rautee puolestaan mursi peukalonsa samassa pelissä. Kun samaan aikaan TPS:n kakkosketju kyntää heikossa vireessä, ei Jortikan joukkojen tilanne ole kovin valoisa tältä osin. Ilvestä vastaan näkyvimmistä hyökkäyskuvioista vastasikin Tomi Sykön johtama kolmosketju.

- Alatalon ja Makkosen pitää ruveta nousemaan, toi ei riitä ollenkaan. Neloskenttä pelaa sen minkä pystyy. Ei meillä ole pelaajia, me ollaan nyt tällaisessa tilanteessa.

- Onhan se nyt aika harvinaista, että neljä hyökkääjää on yhtä aikaa sairaslistalla. Kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että olisivat tuossa pelaavassa kokoonpanossa.

Vaikka Aho-Sykkö-Mäkinen-kolmikko taas pirteästi pelasikin, on ketjulla kuitenkin yhteensä koossa vain 21 tehopistettä. Nelosketjun ensimmäisiä liigapelejään pelaavilta nuorilta ei Jortikka sen kummemmin kuin varmasti kukaan muukaan juuri tehoja odota, joten tällä hetkellä maalien teko TPS:n pelissä on liian harvojen harteiden vastuulla.

- Tässä nyt pitää olla vain kärsivällinen, kyllä ne äijät sieltä saadaan sitten mukaan. Katsotaan nyt vielä, mitä tässä on mahdollista tehdä. Tässä on viikkoja vielä aikaa siirtotakarajaankin. Se ei tietysti kauhean helppoa ole ketään löytää, varsinkaan hyvää ja halpaa. Niitä ei kauheasti ole markkinoilla, se on vaikea yhtälö.

» Lähetä palautetta toimitukselle