Jari Kauppila tuli Turkuun tekemään töitä ja menestymään

LIIGA / Haastattelu
Viime viikolla TPS:n kanssa sopimuksen tehnyt Jari Kauppila tuli Turkuun hakemaan vastuuta ja menestystä. Taitava sentteri on tyytyväinen saadessaan rinnalleen osaavat laiturit. Odotukset ovat korkealla ja motivaatio kohdallaan. Kauppila on valmis tekemään lujasti töitä menestyksen eteen.

Mitkä tekijät vaikuttivat ratkaisevasti päätökseesi tulla TPS:aan ja kuinka pitkä sopimuksesi Tepsin kanssa on?

- Sopimus on mallia 1+1 vuotta. TPS on hyvä organisaatio ja kun Koivun Jukka tuossa soitteli, olin heti kiinnostunut. Täällä on voittavat perinteet. Nytkin joukkue näyttää hyvältä. Itsellä ei ole yhtään mestaruutta. Sitähän sitä koettaa sitten. Kova yritys on ainakin.

Turussa on perinteisesti totuttu kovaan työhön ja siitä seuranneeseen menestykseen. Valmennus ja kannattajat ovat erittäin vaativia. Mitä ajatuksia TPS:n paitaan pukeutuminen sinussa herättää?

- No kovaa työtä on luvassa. On ihan hienoa vetää Tepsin paita ylle. Täällä on hyvä meininki kentällä ja kentän ulkopuolella. Silloin on kiva pelata.

Onko sinulla tällä hetkellä vammoja, jotka estävät täysipainoisen treenaamisen vai pääsetkö aloittamaan kesäharjoittelun joukkueen kanssa?

- Olen aloittanut harjoittelun viikko sitten tiistaina. Mitään vammoja ei ole. Pääsen vetämään treeniä täysipainoisesti. Olin mukana jo Vierumäellä testeissä. Siellä oli ihan vauhdikas päivä, ei siitä pääse mihinkään.

Joko normaaliin elämään liittyvät asiat täällä Turussa ovat kunnossa vai meneekö energiaa vielä juoksevien asioiden hoitamiseen?

- Eivät ne ole vielä kunnossa, mutta eivätköhän nekin pikkuhiljaa ala kuntoon tulla. Kun saan perheenkin mukaan tänne Turkuun, alkaisi kaikki olla kunnossa. Perhe on vielä Lahdessa. Ihan mielenkiinnolla ovat hekin Turkuun tulossa.

Kovia ketjukavereita luvassa

Viime kausi oli sinulle rikkonainen Pelicansin tilanteen ja Leksandiin muuton vuoksi. Mitä oikeastaan jäi käteen?

- Itse asissa ei jäänyt oikeastaan yhtään mitään. Se kausi nyt on yritetty unohtaa kokonaan. Nyt on hienoa päästä pelaamaan voittavaan joukkueeseen.

Leksandin komennus jäi tähän kevääseen. Vaikuttiko joukkueen putoaminen Ruotsin pääsarjasta lähtöösi?

- Kyllä se vaikutti. Minulla olisi ollut sopimus sinne ensi kaudeksi. Tykkäsin kyllä olla siellä, ei siinä ollut mitään valittamista. Varmaan ei motivaatio Allsvenskanissa olisi ollut mikään hirveän kova.

Sinut tunnetaan värikkäänä pelaajana. SM-liigan jäähykuninkuuskin rapsahti meriittilistalle vuonna -96. Aika on tainnut hioa pahimpia särmiä, sillä jäähytilastot ovat siistiytyneet huomattavasti? Miten olet muuttunut noista ajoista?

- Varmaan olen henkisesti kasvanut paljon niistä ajoista. Ne olivat niitä sen ajan junnuvuosia. Silloin mentiin vähän päättömästi kentälläkin. Suu kävi ja ihan turhia jäähyjä tuli otettua. Ei niihin ole varaa enää nykyään.

Kisaat Antti Aallon kanssa Tepsin ykkössentterin paikasta. Millaiset odotukset sinulla on henkilökohtaisesti ensi kaudesta?

- Kyllä minulla on aika kovat odotukset. Kun katsoo näitä laitureita, on melkein sama kenen kanssa pelaa. Näiden ketjukaverien kanssa pääsee nauttimaan pelaamisesta. Saisi vaan pelin luistamaan jo heti alusta asti. Vanhempana on oppinut, että mennään kuitenkin päivä kerrallaan ja yritetään tehdä aina paras mahdollinen suoritus joka ilta. Yritän saada mahdollisimman tasaisen kauden. Vastuuta on Koivun mukaan luvassa. Emme tosin ole ihmeempiä ehtineet noista pelihommista vielä jutella. Olen ollut tässä vasta niin vähän aikaa. Hyvin ovat kaikki ottaneet minut vastaan.

Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi ja vastaavasti missä Koivu voi auttaa sinua eniten?

- No kyllä minä luulen, että ne ovat ylivoimapeli ja hyökkäyspeli. Yritän kehittyä jokaisella osa-alueella ja parantaa heikkoja puolia, kuten puolustuspeliä. Kovasti tässä yritetään. Jos vaikka vanhalla iällä vielä kehittyisi! Uskoisin, että minulla on juuri puolustuspelissä eniten parannettavaa ja siinä Jukka voi varmaan tehdä eniten.

» Lähetä palautetta toimitukselle