”Kaikki paska kaatui kerralla niskaan”

LIIGA / Haastattelu
Perttu Lindgren ja Lauri Tukonen eivät keskiviikkona hirveästi selitelleet jokeritappion jälkeen. Kaksikko myönsikin ottelun kaatuneen liialliseen jäähyilyyn.

− Vähän turhauttavaa, kun itsellä oli kaksi ylivoimaa ja kaverilla ties kuin monta. Kyllähän se vähän syö miestä, kun joudutaan tappamaan koko ajan jäähyjä, vaikka hyvin onkin ne tapettu. Jotain tarvis keksiä, että päästään niistä eroon, Perttu Lindgren myönsi ottelun jälkeen.

Lukko onkin ottanut liigassa toiseksi eniten kaksiminuuttisia ja keskiviikkona joukkueen pelasti hyvin toiminut alivoima sekä Jokereiden kehno ylivoima. Jatkuva alivoiman tappaminen vei kuitenkin hyökkäyspäästä suurimman terän ja Jokerit onnistui kääntämään ottelun kolmannessa erässä. Keskushyökkäjä pettyi erityisesti joukkueen romahdukseen kolmannessa erässä.

− Ne tekivät siihen kaksi maalia vähän halvalla, oli kuitenkin pelattu ja puolustettu hyvin. Eikä siinä mielessä ollut siihen mennessä mitään hätää. Kaikki paska kaatui kerralla niskaan. Siihen asti oli kuitenkin hyvää työtä, ja vähän aikaa oli sellaista jalkapallo-tyylistä taistelua. Mutta joskus käy näin.


Perttu Lindgren myönsi jäähyilyn turhauttavan.

Tukonen: ”Seuraavat kaksi peliä elintärkeitä”

Keskiviikkona Lukon näkyvintä kaartia ollut Lauri Tukonen näki ottelun ratkenneen jo toisessa erässä.

− Eka erä oli hyvä ja pelattiin hyvin. Toisessa erässä jäätiin kuitenkin jalkoihin ja otettiin niin monta jäähyä, että kaveri sai ”momentumin”. Ei saatu sitä missään vaiheessa takaisin.

Alkukaudesta loukkaantumisesta huilannut laituri on päässyt hyvin peliin sisään ja mies onkin tehnyt eniten ylivoimamaaleja Lukossa. Laituri pääsi iskemään myös jokeripelissä ylivoimalla ottelun avausmaalin, jolla Lukko johtikin aina kolmanteen erään. Vaatimaton laituri ei kuitenkaan lähtenyt sen enempää kehumaan komeaa vetoaan, vaan kiitteli enemmän avautunutta tilannetta.

− Saatiin hyvin alueelle ja ihmettelin, kun pakki ei lähtenyt paineistamaan yhtään. Ja vastustajan veska oli pudottanut alas, niin ylhäällä oli tilaa. Oli hyvin aikaa ja sai rauhassa laittaa ylös.

Lukolla on edessään vielä kaksi peliä ennen joulutaukoa. Tukonen kertoikin tulevien pelien olevan todella tärkeitä pitkää talvea ja myös kevättä silmälläpitäen.

− Todella tärkeästä asiasta puhutaan. Elämästä ja kuolemasta tässä taistellaan koko ajan, kun kuuden parhaan joukkoon tässä vielä tavoitellaan. Ja siihen kaikki vielä uskoo. Ihan elintärkeät kaksi peliä tulossa, se on ihan selvä asia. Ei auta, mennyt on mennyttä, pitää keskittyä tulevaan, eikä jäädä voivottelemaan.

Joukkue ei hirveästi ehdikään Jokerit-tappiota voivotella, kun HPK saapuu jo perjantaina Raumalle. Tukonen näkeekin omassa pelissä vielä paljon hiomista. Varsinkin hyökkäyksiin lähdöt mies koki alueeksi, jossa kehitettävää löytyy.

− Se on se aktiivisuus varsinkin puolustaessa. Vaikka hyvin puolustetaankin, ei taaskaan saatu sellaista tilannetta, että puolustuksen kautta saataisiin kiekkoja ja päästäisiin hyökkäämään siitä suoraan. Aktiivisuus myös yleisesti pelaamisessa.

− Pitää myös pystyä paremmin prässättyä ja muuta. Ne on sellaisia osa-alueita, mitä meidän pitää saada parannettua. Röyhkeyttä ja rohkeutta kiekon kanssa. Ne on sellaisia mitä me nyt tarvitaan, pettyneen oloinen laituri päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle