Täyttä tykitystä!

LIIGA / Artikkeli
Viuhkola 0+4, Tenkrat 1+1, Smyth 3+1. Kärppien valmentaja Kari Heikkilä oli kasannut sellaisen trion, että alta pois. 9-0 Kärppien voittoon päättynyt ottelu oli tämän kentän täydellistä dominointia.

Ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta ei hymyjä puuttunut. Tenkratin näyttävä paluu ja Brad Smythin horroksesta herääminen olivat oululaisille kova juttu.

Yhteensä kymmenen pistettä tehnyt kenttä dominoi ottelun tapahtumia joka vaihdossa. Petr Tenkratin paluu näytti sytyttävän koko joukkueen, samoin vaisun alkukauden pelanneen Brad Smythin. Viuhkolan johdattaman kentän roolit osuivat heti kerralla kohdalleen.

Smyth varasti shown

Kärppien kanadalaisvahvistus Brad Smyth pelasi Kärppä-aikansa parhaimman ottelun. Alkukaudesta kangerrellut luistelukin näytti olevan aivan eri planeetalta. Paikkoja oli neljään, viiteenkin maaliin, mutta ”ei makiaa mahan täyeltä”. Smythin rooli Viuhkolan ja Tenkratin kanssa on selkeä:

- Pyrin tekemään tilaa. Tulevaisuudessa haen tasaisuutta suorituksiini. Tarkoitukseni on pelata fyysistä peliä maalin lähellä ja syötellä kavereille. Ajamalla maalille tulee taas maalipaikkoja. Olen tyytyväinen, jos onnistun näissä ja auttamaan joukkuetta, Smyth totesi.

- Minulla on takana hyvä kuukausi – vauhti paranee vielä!

Smyth on joutunut sopeutumaan suomalaiseen kiekkoiluun, joka luonnollisesti vie oman aikansa.

- Harjoittelu täällä on huomattavasti kovempaa. Tämä on kovan kaliiperin liiga, jossa on hyviä, fyysisiä ja taitavia pelaajia. Punaviivan puuttumiseen tarvitsee myös oman aikansa sopeutua. Kopissa puhutaan englantia, joten siinä mielessä kommunikoinnin osalta on helppoa, Smyth selitti.

- Erinomainen peli meidän ketjulta! Taisin tehdä viimeksi kolme maalia pari vuotta sitten AHL:ssä, Smyth myhäili.

Tenkie is back

Raksilan yleisö antoi suuret suosionosoitukset, kun Petr Tenkrat esiteltiin alkushown jälkeen. Welcome back –lakana sai Tenkratin kiitokset.

- Kun saavuin lentokentälle, niin ihmiset hurrasivat minulle. Lakanat ja kaikki – hieno homma! Haluan tehdä ihmiset onnelliseksi ja pelata faneille. Tuuletukset olivat kiitos yleisölle, Tenkrat hymyili.

Tenkrat toi Kärppien peliin aivan uuden ulottuvuuden liikkeellään ja taidollaan. Kahden viikon tauko jäältäkään ei tuntunut näkyvän missään. Paluu tuttuun ympäristöön näytti olevan onnistunut.

-Tällä hetkellä olen todellä tyytyväinen. En tiennyt tänne tullessani, millaisessa
kunnossa olen. Nyt tunnen itseni voittajaksi, Tenkrat hehkutti.

- En ollut ollenkaan yllättynyt ketjumme onnistumisista. Tunnen Viuhkolan viime kaudelta ja ”Smitty” pelasi hienon ottelun - hän tekee hyvin tilaa. Haluan antaa kiitosta joukkueelle. He ovat ottaneet minut hyvin vastaan.
Sain pelata hyvien pelaajien kanssa, Tenkrat kiitteli.

Andrei Potaitshukin paluusta Kärppiin Tenkrat oli vaitonainen:

- Andrei ei viihdy Himikissä. Venäjällä on vaikea pelata...

Pasi Nielikäinenkin muisti kuittailla Tenkratille SaiPan poistuessa Oulun pimenevään yöhön.

» Lähetä palautetta toimitukselle