Mielipide

Immonen janoaa menestystä

LIIGA / Kolumni
Maanantaina kolmivuotisen sopimuksen JYPin kanssa allekirjoittanut Jarkko Immonen uskoo jyväskyläläisseuran menestykseen. Jyväskylään palannut keskushyökkääjä haluaa johdattaa JYPin pitkälle kevään pudotuspeleissä.
lisää

Jarkko Immonen palaa Jyväskylään
[lue lisää]

Kesän siirtomarkkinoiden tavoitelluimpiin nimiin kuulunut Immonen teki hieman yllättäen JYPin kanssa peräti kolmen vuoden sopimuksen. 1+1+1-mallisessa sopimuksessa on joka kesäisen NHL-option lisäksi myös ulkomaanpykälä, jonka turvin Immonen voi siirtyä jokaisen kauden päätteeksi myös muihin ulkomaan sarjoihin.

Päätähtäin rantasalmelaisella on kuitenkin yhä NHL-kaukaloissa. Immonen toivookin pikaista paluuta rapakon taakse, muttei enää usko tulevan kauden NHL-sopimukseen.

- Haluan tietenkin palata NHL:ään mahdollisimman pian. Viihdyin siellä mainosti ja tykkäsin pelitavasta, joka on fyysisempi ja suoraviivaisempi kuin täällä. En kuitenkaan usko, että tulevaksi kaudeksi NHL-sopimusta enää syntyy. Toivottavasti kuitenkin ensi kesänä pääsen sinne takaisin.

- Se oli hienoa aikaa. Omasta mielestäni kehityin noiden kahden vuoden aikana. Vähän jäi hampaankoloon, en oikein osaa sanoa miksi kunnollista näyttöpaikkaa ei tullut. Haluan palata sinne takaisin ja näyttää osaamiseni, Immonen kertoi.

AHL-seura Hartford Wolf Packin riveissä Immonen pelasi kaksi erittäin hyvää kautta ja otteet ylhäällä New York Rangersissakin olivat lupaavia. Immonen myönsikin olleessa hieman yllättänyt jäätyään ilman NHL-sopimusta.

Vähimmäistavoitteena pudotuspelit

Immosen sopimus sorvattiin valmiiksi nopeasti. Viikonlopun neuvottelut johtivat lopulta sopimukseen maanantaiaamuna. Allekirjoitus suoritettiin vasta lehdistötilaisuudessa. Immonen oli JYP-sopimuksestaan helpottunut.

- Nyt on hyvä fiilis. Päätös ei ollut helppo, mutta nyt olo on onnellinen. Minulla on muutamia hyviä vaihtoehtoja, mutta uskon tehneeni oikean päätöksen. Lopullisen päätöksen tein vasta tänä aamuna ja sen jälkeen olo on ollut helpottunut.

- Meillä on täällä asunto ja paljon tuttuja. Vaimo sai myös täältä koulupaikan. Joukkueessa on paljon minulle tuttuja kavereita. Olen ollut JYPin toimintaan tyytyväinen. Paljon oli asioita, joiden takia valitsin JYPin, Immonen kertoi.

Immonen kertoi valinneensa JYPin hyvin muistojen takia. Joukkueen menestystä lukuun ottamatta kolme vuotta Jyväskylässä jättivät keskushyökkääjälle vain positiivisia muistikuvia. Jyväskylään palannut Immonen uskoo JYPin menestyvän ensi kaudella huomattavasti aiempia kausia paremmin.

- Aiempina JYP-vuosina joukkueen menestys jäi vähän vähemmälle, nyt olisi aika menestyä paremmin. Joukkue on minulle hyvin tuttu, tunnen sieltä melkein kaikki pelaajat. Uskon tämän joukkueen menestyvän hyvin SM-liigassa.

- Ehdoton minimitavoite on päästä pelaamaan oikeita pudotuspelejä, eli mennä kuuden joukkoon tai ainakin sääleistä jatkoon. Uskon ja haluan, että joukkue menee vieläkin pidemmälle.

- Meillä on paljon potentiaalia paperilla, nyt vain pitää siirtää se tuonne kaukaloon. Uskon tämän myös onnistuvan, kertoi Immonen, joka aloittaa jääharjoittelun JYPin kanssa maanantai-iltana.

Myös JYPin uusi päävalmentaja Risto Dufva uskoo JYPin ensi kauden menestykseen. Dufvan mukaan hurrikaanipaitojen päätähtäin on kevään ratkaisupeleissä.

- Meidän kaikki valmistautuminen tähtää kevääseen. Olemme ottaneet valmistautuessa pieniä tietoisia riskejäkin. Me emme ole vielä valmiita, emmekä ole varmasti aivan valmiita liiga-avauksessakaan. Tärkeintä on, että peli on kunnossa keväällä ja me olemme valmiita, Risto Dufva kommentoi.

Pelaajabudjetti peräti 1,7 miljoonaa euroa

Immosen sopimuksen myötä JYPin tulevan kauden pelaajabudjetti nousee peräti 1,7 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Jukka Seppänen kaipaakin koko Keski-Suomen maakunnan ihmisten tukea, sillä JYP lähtee tulevaan kauteen tietoisella riskillä.

- On hienoa saada tällainen pelaaja takaisin SM-liigaan ja ennen kaikkea JYPiin. Me saimme yrityselämältä haluamme signaalin, jonka myötä pystyimme tekemään tämän sopimuksen. Iso kiitos paikalliselle yrityselämälle.

- Yritysten tuloilla saadaan kasaan Immosen palkasta tietty siivu, ei missään nimessä kaikkea. Nyt tarvitaankin ehdottomasti koko maakunnan tukea. Tämän sopimuksen myötä tarvitsemme nyt lisää väkeä tuonne hallille.

Pitkin kevättä ja kesää Seppänen on kertonut JYPin lähtevän tulevaan kauteen hallitulla riskillä. Immosen sopimuksen myötä etuliite hallittu jäi puheista pois. Seppäsen mukaan riski kannatti kuitenkin ehdottomasti ottaa.

- Kyllä kai nyt voi jo suoraan puhua riskistä. Liiketoiminnassa pitää kuitenkin ottaa riskejä. Harvoin on tarjolla sellaisia paluumuuttajia kuin tänä kesänä. Suurempi riski olisi ollut antaa näiden kavereiden mennä muihin seuroihin.

- Uskon, että tämä maakunta kaipaa menestyvää JYPiä muidenkin kuin meidän mielestä. Meillä on vahva usko, että myös katsojat ja fanit lähtevät tähän projektiin mukanaan. Nyt tuskin voi sanoa JYPin olevan hajuton, mauton ja väritön, Seppänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle