Ei enää häiriötä?

LIIGA / Artikkeli
Moni valmentaja ja seurajohtaja huokaisivat helpotuksesta keksiviikkoiltana, kun NHL ilmoitti kauden peruuntuneen. Perjantai-iltana hässäkkä alkoi uudestaan, kun huhut uusista neuvotteluista alkoivat. Se vaikuttaa myös pelaajien valmistautumiseen.

Lukko on yksi niistä joukkueista, jotka ovat satsanneet paljon NHL-vahvistuksiin. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi toteaa, että jatkuvat huhuilut sopimuksen syntymisestä ovat vaikuttaneet joukkueen toimintaan.

– Koko joukkueen keskittymistä on haitannut se, kun NHL-pelaajat ovat koko ajan puhelimessa, myöntää Rautakorpi.

Ilves-leirissä tilanne on sikäli erilainen, että tamperelaisjoukkueella on vain yksi pelaava työsulkuvahvistus. Tosin hän on kultaakin kalliimpi keskushyökkääjä Patrik Stefan.

– Patrik on miettinyt asiaa paljon. Kaikki työsulkupelaajat varmasti ovat sitä miettineet, erityisesti viimepäivinä. Stefan on kuitenkin täydellinen ammattilainen, eikä ole antanut sen vaikuttaa peliin. Hän teki eilenkin maalin, vaikka tilanne ja neuvottelut olivat kesken. Hän on erittäin lahjakas pelaaja, oikeastaan täydellinen, Lindström kehuu ykkössentteriään.

– Meillä on onneksi vain yksi NHL-mies, niin ei ole niin kovia spekulaatioita käynnissä. Eilen oli erikoinen tilanne, Patrikillakaan ei oikein ollut mitään tietoa uusista neuvotteluista, mutta ei se tilanne joukkueen valmistautumista haitannut. Häntä itseään se varmaan mietitytti, mutta hän on aina hyvä, häiritsi joku tai ei, suitsuttaa Helminen.

Alkaako vai eikö ala?

Stefan itse sai perjantai-iltana tiedon uusien neuvotteluiden alkamisesta.

– Huhuja oli paljon, he neuvottelivat pitkään, mutta huhut alkamisesta osoittautuivat vääriksi. He ovat vielä kaukana, enkä enää usko, että sopua lähiaikoina saadaan aikaiseksi. Tämä kausi on nyt lopullisesti menetetty. Nyt olisi tärkeää jatkaa kuitenkin neuvotteluja seuraavien viikkojen aikana, että seuraava kausi saataisiin pelattua. Mitä nopeammin, sitä parempi.

Vuoden 2000 koko NHL:n ykkösvaraus on huolissaan myös tulevien NHL-tähtien puolesta.

– Varaustilaisuuden järjestäminenkin on vielä auki, kun ei ole sopimusta, ei periaatteessa ole varaustilaisuuttakaan. Se on sääli monelle nuorelle, lahjakkaalle pelaajalle.

Kausi 2004-2005 on mitä ilmeisemmin ohi. Jatkossa kysymys on siitä, pelataanko kautta 2005-2006 ja jos, niin kuinka pitkään?

– Onhan aina se mahdollisuus, että ei pelata ensi kaudellakaan, jos he eivät saa nopeasti sopua aikaiseksi. Mitä pidempään he odottavat nyt neuvotteluja, sitä todennäköisempää on, ettei ensi kausikaan ala silloin kun pitäisi. Ja kun aika kuluu, niin hetken päästä ollaan taas siinä tilanteessa, että seuraavakin kausi peruutetaan.

Maalivahtikatras kasvaa

Molemmissa leireissä oli tv-ottelun jälkeen myös maalivahtiuutisia, ja positiivisia sellaisia. Ilveksen Vesa Toskala on palannut Suomeen.

– Toskalalla on lupa pelata ja harjoitella. Hän aloitti harjoittelun meidän kanssa perjantaina. Meillä on kaksi vaikeaa peliä ensi viikolla. JYP on vieraissa paha ja Kärpät lähtee ennakkosuosikkina lauantaina, Lindström kertoili, eikä suostunut paljastamaan, koska Toskala pelaa ensimmäisen ottelun.

– Toskala on minulle jokerikortti. Katsotaan nyt, en uskalla luvata mitään. Pitkämäki ja Riksman ovat pelanneet ja harjoitelleet hyvin koko kauden. Jos Toskala näyttää huipputasonsa harjoituksissa, niin sitten hän saa pelivuoron. Nykyisillä maalivahdeillamme on kuitenkin täysi luotto.

Lukon maalivahtiseikkailut aiheuttivat jo pientä hilpeyttä. Ensin Dwayne Roloson lähti kaikessa hiljaisuudessa ilman lupaa lomalle ennenaikaisesti ja sitten hän ei palannut maahan silloin kun piti. Laajalti epäiltiin, että miestä ei Raumalla nähdä enää lainkaan.

- Roloson on Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantaina 13.35, Rautakorpi kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle