Aravirta ja Kuhta kommentteineen

LIIGA / Artikkeli
Jännittävän Ilves-HIFK-ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Hannu Aravirta oli juttutuulella. Mies on selkä seinää vastaan, mutta kommentteja tulee liukuhihnalta. Kuten ammattilaisen pitääkin.

Ottelun ratkaisuun oli Aravirralla selkeät ajatukset.

- Helppoja maaleja tuli meidän virheistä, Ilves hyökkäsi hyvin vastaiskuilla.
Ei onnistuttu tänään maalinteossa. Ilves puolustaa hyvin, pitää olla vielä enemmän halukkutta ottaa mustelmia vastaan. Sinne maalille pitää mennä suo, kuokka ja Jussi-meiningillä. Se ei vielä riitä, pitää pystyä parempaan.

Tokihan Aravirta muisti kehua omia otteitakin.

-Taktiset lähtökohdat ovat ne, että Ilves on valinnut tälläisen puolustusvoittoisen taktiikan. Mun mielestä pelattiin paras kiekollinen peli tässä sarjassa. Saatiin avattua liikkeeseen, saatiin läpiajoja mitkä on kuitenkin hienoja juttuja nykyjääkiekossa. Playoffseissa jos saa läpiajoja kolme kappaletta, se on kova juttu.

HIFK:lla on selkeä puute laukauksissa, tai oikeastaan suuntauksissa. Enemmän vetoja, enemmän laatua = enemmän maaleja?

- Viimeksi oli 42 laukausta ja 10 ohi, tänään oli ekassa erässä 14 laukausta ja 9 ohi. Kyllä kuteja tulee, pikkasen laatua lisää maskipelin kautta. Ilveksellä on viisi kaveria alakerrassa; sellaiset huippupaikat siirrellä ja vetää poikkisyötöstä ovat aika harvassa. Ilves puolustaa hyvin. Kiekkoa maalille ja miestä maalille. Momentti tulee kymmenkertaiseksi kun siellä on miestä edessä. Se on tilastollinen fakta pitkältä ajalta laskettuna. Pikkasen lisää laukauksia kun saadaan paikkoja.
Jokainen yksittäinen tilanne pitää pelata loppuun asti. Ilves käytti pari tilannetta kovalla prosentilla.

Joukkueen sielusta, ykkösketjusta, oli Aralla myös sanansa sanottavanaan.

- Ykköskentässä on pientä vaivaa ja kokoajan menee parempaa suuntaan. Ja sieltä odotan sunnuntaina, että tulee lisää paukkua. Meillä on kotipeli ja päästään peluuttamaan.
Tosin tässä on pelannut vähän kaikki kentät vastakkain. Täällä on Vorel on välillä vartioinut Bretin kenttää vastaan ja Raipekin on pelannut heitä vastaan.

Aravirta muisti puolustaa maalivahtejakin. Myönnettäköön, että Dave Stathos ei ollut omalla tasollaan illan ottelussa.

- Maalivahtipeli ei ollut ihan kahden erän aikana sitä luokka mitä olis voinut olla.
Tulee harvakseltaan paikkoja ja ne tulee sitten aika pahoja.
Jokainen maalivahti haluaa että kuteja tulee tasaisesti. Kun Ilves pelaa tällä taktiikalla, niitä tulee harvakseltaan ja ne on vaarallisia.

Kritiikkiä tuli muutamalle pelaajalle.

- Mää olen erittäin ylpeä hermokontrollin pitämisestä. Kaks huolimatonta jäähyä keskialueella kolmanteen erään harmittaa.
Niistä tullaan puhumaan, tuollaisia ei kärsi yhtään tähän sarjaan ottaa.

Aravirtaa ei ole lyöty maahan, vaikka takkiin on tullut kolme kertaa putkeen.

-Vielä on kova halu tulla takas Tampereelle, ei tää ole ollenkaan huono paikka pelata.
Täällä on paljon historiaa tehty. Nyt vaan lähdetään tohon sunnuntain peliin idealla, että tullaan tiistaina takas.

Myös hyökkääjää kuultiin

HIFK:n maalipörssin runkosarjassa voittanut Kimmo Kuhta oli myös jututettavana ottelun jälkeen.
Kuhdalla oli reseptin aineet siihen, miten Ilves voitetaan jatkossa.

- Meidän pitää saada enemmän jätkiä maalin eteen ja maskia maalivahdille. Pitää uskoa omaan duuniin ja sitä kautta pystytään kääntämään tää, jos pystytään. Kunnia kuitenkin siitä että Ilves jaksaa puolustaa hyvällä fiiliksellä.

Ilves ei ole voittanut HIFKta runkosarjassa kahteen kauteen. Eihän vaan HIFK ole lähtenyt ns. takki auki otteluihin hyvän runkosarjamenestyksen takia?

- Kaikkihan on mahdollista, sitä on vaikea sanoa nyt. Voihan se jollain olla alitajunnassa, mutta kaikki ovat ammattimiehiä ja tajuu tilanteen.
Kun katsoo sarjataulukkoa, niin se on yks tasaisimmista sarjoista mitä mää olen pelannut. Siinä ei ykkösen ja kasin välillä isoa väliä ollut. Tuskin oli vastustajan aliarvioimista. Kyllä tässä kaksi aika tasaista jengiä pelaa.

Turha varmaan kysyä, mutta et varmaan ole tyytyväinen omaan peliisi?

- En missään tapauksessa. En missään pelissä päässyt omalle tasolle. Koko meidän kentän pitää parantaa. Täytyy vaan tehdä hommia. Ilves on hyvin ottanut meidät kiinni. Ei olla päästy kulmiin, mikä on meidän työmaa. Enemmän meidän pitäis saada kiekkoa niitten päässä. Sitten kun saadaan, niin mennään karkuun niitten pakeilta ja väsytetään ne. Täytyy sanoa, ettei ole päästy vielä kunnolla toteuttamaan sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle