Enlund sai heti fiiliksen päälle

LIIGA / Haastattelu
Jonas Enlund nousi Tapparan sankariksi ensimmäisessä puolivälierässä. Kaksi maalia antoivat velmulle hyökkääjälle varaa leveään hymyilyyn ja leikinlaskuun, kun ratkaisija pääsi ottelun jälkeen lehdistön piirittämäksi.

Tappara ei maalipaikoilla juhlinut puolivälieräsarjan ensimmäisessä osassa JYPiä vastaan. Vähämaalinen taisto olisi voinut kääntyä vieraidenkin eduksi, joten oli Tapparan onni, että Jonas Enlundilla oli vainu kohdallaan.

Ensimmäisen osumansa Enlund sai lahjaksi JYP-vahti Pekka Tuokkolalta ja puolustaja Miska Kangasniemeltä. Kaksikko ihmetteli hölmistyneenä maalin sivustalle jäänyttä irtokiekkoa, kun Enlund puski vauhdilla läpi ja kiepautti vanhanaikaisella sisään. Hyökkääjä riehaantui maalista niin vahvasti, ettei velmuun tapaansa huomannut kuitata asiasta Tuokkolalle.

- En mä kerinnyt, kun olin niin fiiliksissä. Muuten olisin varmaan kuitannut, että ”ota nyt jotain kiinni”, illan sankari virnisti.

Toisessa maalissa Enlund ehti vielä vähemmän tajuta, mitä tapahtui. Anssi Salmelan lämäri viuhui viivalta, kohta verkko soi ja maalintekijäksi kuulutettiin Enlundin nimeä.

- Olin jäykkänä maalin edessä ja katsoin, että johonkin se kiekko menee. Lapaanhan se osui ja kädet ilmaan.

Nopeasta ja onnekkaasta tapahtumienkulusta huolimatta Enlundille ei jäänyt epäselväksi, osuiko hän kiekkoon.

- Hirveä kolahdus kävi. Tuntui ranteessa asti.

Enlund sai viime vuonna tililleen viisi playoff-ottelua puolivälieräsarjassa Bluesia vastaan, mutta hänen saamansa vastuu jäi tuolloin hyvin niukaksi. Silti hän muistaa sarjan yhä tuskaisen hyvin. Silloin Tappara "hyytyi täysin eikä ollut mitään aseita", kuten Enlund itse asian kuvailee.

JYPiä vastaan ensimmäinen erä oli kankea, mutta sen jälkeen kotijoukkueen peli näytti jo selvästi paremmalta.

- Vähän oli nihkeää alussa. JYP pääsi antamaan hyvin painetta. Avaukset jäivät puolitiehen, eikä oikein saatu peliä auki. Toisessa erässä saatiin onneksi oma peli kondikseen ja painetta JYPin päätyyn, Enlund kertasi.

Tapparan nuorekkaan kakkosketjun iskukykyä pudotuspeleissä pidettiin ennakkoon pienenä kysymysmerkkiä. Enlundin, Jori Lehterän ja Teemu Nurmen muodostama kolmikko oli Tappara-hyökkäyksen paras, kun Janne Ojasen vetämä ykkösketju ei ollut terävimmillään. Runkosarjassa 41 pistettä nakuttanut Enlund ei näyttänyt mitään merkkejä playoff-paineiden käsittelemisen vaikeuksista.

- Päätettiin, että pyritään jatkamaan siitä mihin jäätiin. Ettei tulisi mitään hyytymisiä.

- Meidän ketju pelaa luovaa peliä. Jori pelaa keskellä ja laittaa syöttöjä, joista vastustajat eivät tiedä, mihin Jori ne heittää. Ei mekään kyllä aina tiedetä, mutta yritetään haistella oikeita paikkoja.

Perjantaina on luvassa uusi näytös Jyväskylässä. Nyt JYP ainakin tietää, että Tapparan ykkösketjun pimentäminen ei riitä näissä karkeloissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle