Tapparalle tulossa lisävahvistuksia?

LIIGA / Artikkeli
Tappara lähti tälle kaudelle säästöliekillä. Kesken kauden hankintoja on tehty jo ja kun eväät menestykseen on, tamperelaisseura aikoo olla vielä aktiivisena pelaajamarkkinoilla.

Tapparan kaksi edellistä tilikautta ovat olleet vahvasti tappiollisia. Se pakotti seurajohdon tekemään kovia ratkaisuja tämän kauden joukkuetta rakennettaessa. Quinn Hancock myytiin hyvissä ajoin Ruotsiin ja kokeneita lähtijöitä korvattiin nuorilla pelaajilla.

Kesken kauden Tappara hankki riveihinsä Timo Vertalan Kärpistä. Oulussa pahoin epäonnistunut laitahyökkääjä on jälleen löytänyt itsensä Tapparassa.

Vertala ei varmuudella ole halpa mies, vaikka oululaiset osan hänen palkastaan maksavatkin. Ja kun yleisömäärätkään eivät ole olleet aivan sitä, mitä tamperelaisseurassa on toivottu, voisi kuvitella, että pelaajahankinnat ovat loppukautta ajatellen jäissä.

– Meille tulee mahdollisesti uusia pelaajia, joukkueen päävalmentaja Rauli Urama vakuuttaa.

Mille pelipaikalle?

– Sanotaan näin, että maalivahtiosasto on rauhoitettu. Muuten kaikki on auki.

Uramalla on käynnissä Tappara-uran toistaiseksi viimeinen kausi. Miehen sopimus päättyy tähän kevääseen ja hän on ilmoittanut siirtyvänsä uusille urille. Tapparassa katsotaan kuitenkin myös aikaan Uraman jälkeen.

– Kaikissa tehtävissä hankinnoissa mietitään sekä Tapparan tulevaisuutta että tätä kevättä. Tappara rakentaa kuitenkin samalla tulevaisuutta, Urama toteaa.

Tappara on kauden aikana pyrkinyt rakentamaan tiivistä yhteistyötä Mestiksessä pelaavan Lempäälän Kisan kanssa. Liigajoukkue, LeKi ja A-nuoret muodostavat Tapparan suunnitelmissa tiukan symbioosin.

– Meidän pitää tarkkaan arvioida miten A-nuorten pelit kehittyvät. He ovat parantaneet paljon viime aikoina ja voivat nousta karsintaviivan yläpuolelle loppukaudella. Siellä on tärkeitä pelejä ja meillä on useita A-juniori-ikäisiä liigan mukana. Sitä tilannetta pitää arvioida monelta kantilta.

– Ja myös LeKi on menossa pudotuspeleihin, ei meidän ole järkeä ottaa sieltä pois heille tärkeitä pelaajia ellei heistä ole selkeää apua meille. Ennemmin vahvistamme tätä kolmiyhteyttä, Urama linjaa.

Vahvistuksia Tappara kuitenkin kaipaa. Koko kauden ajan on puhuttu joukkueen fyysisyyden puutteesta ja se on konkreettinen huoli. Joukkueesta puuttuu se pudotuspeleissä tarvittava henkinen tuki ja turva, jota yksikin fyysinen pelote joko takalinjoilla tai kolmos-nelosketjussa voi tuoda. Tapparan taitavat kärkipelaajat ovat Janne Ojasta lukuun ottamatta fyysisesti varsin heikkoja, mikä voi pudotuspeleissä koitua kirvesrintojen kohtaloksi.

Esimakua siitä saatiin torstain Blues-ottelun toisessa erässä. Peli oli hetken aikaa erittäin fyysistä ja Tappara oli hätää kärsimässä. Se ei lupaa hyvää kevättä ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle