Mielipide

Jokipojat vihdoinkin rauhassa eteenpäin

MESTIS / Kolumni
Jokipoikien uusi tuleminen valtakunnan kakkostasolle on sujunut hieman rauhattomasti. Vajaan kolmen Mestis-kauden aikana joensuulaisryhmää on ehtinyt paimentaa jo neljä eri päävalmentajaa. Ehkä vihdoinkin on aika pitkäjänteiselle työlle.

Konkurssinsa ja Suomi-sarjavisiittinsä jälkeen nyt kolmatta kautta Mestiksessä pelaava Jokipojat on osoittautunut kohtalaisen tuuliseksi johdettavaksi. Menestys on kuitenkin ollut nousujohteista: runkosarjan sijat 11, 8, ja nyt vähintään 6. Silti valmentaja on vaihtunut jo kolmesti.

uutinen

Jami Kauppi ja Jokipojat jatkosopimukseen
[lue lisää]

Menneitä on turha kuitenkaan enää kaivella sen enempää. Riittänee todeta, että jokainen valmentajanvaihdos on – ainakin joltakin kantilta katsottuna – ollut paikallaan. Syitä epäonnistumisiin on ollut sekä valmentajissa, pelaajissa että seurajohdossa.

Torstaina julkistetun Jami Kaupin jatkosopimuksen myötä hommassa vaikuttaisi vihdoinkin olevan kaivattua jatkuvuutta. Kauppi on saavuttanut rajallisella materiaalilla hyvän tuloksen. Vielä sitäkin tärkeämpää on se, että mies vaikuttaa aidosti sitoutuneelta Jokipoikien toimintaan ja on pidetty sekä arvostettu myös pelaajien keskuudessa.

Kuluvalla kaudella Jokipojat on pystynyt vihdoinkin ottamaan harppauksen Mestiksen laatujoukkueiden joukkoon. Tätä ei ehkä enää moni muista, mutta se on lähtökohtiin nähden vallan kelpo saavutus; olihan pohjoiskarjalaisten pakka vielä iloisesti levällään kesän kääntyessä syksyksi. Jo runkosarjan kuudeskin sija on Jokipojilta hyvä suoritus taustat huomioiden.

Jokipojat sijoittuu pian päättyvässä Mestiksen runkosarjassa viidenneksi tai kuudenneksi. Pudotuspeleissä vastus on joka tapauksessa kova. Fakta on se, että tuli vastaan puolivälierissä mikä tahansa joukkue, niin Jokipojat on selkeä altavastaaja. Todennäköisesti vain äärimmilleen venymällä Jokipojat pelaa itsensä mitalipeleihin.

Toisaalta kävi Jokipojille tulevissa pudotuspeleissä lähes miten tahansa, niin kuluva kausi on ollut jo sekä joukkueelle että seuralle menestys. Jokipoikien kotiottelut ovat houkutelleet Mehtimäelle keskimäärin lähes 1 700 katsojaa ottelua kohden, ja seura on tekemässä reippaasti positiivisen tilinpäätöksen.

Kauteen 2007-08 Jokipoikien lähtökohdat vaikuttavatkin tällä hetkellä hyviltä. Joukkuetta päästään kasaamaan jo keväällä, ja tausta-asiat ovat kokonaisuudessaan aiempaa paremmalla mallilla. Seuran virallinen tavoite, Mestiksen mestaruus, kuulostaa hurjalta, mutta ainakin sarjan kärkipäähän pitäisi olla ensi kaudella jo hyvät mahdollisuudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle