Juha Tarkkanen − yksi Espoo Unitedin puolustuksen tukipilareista

MESTIS / Haastattelu
Juha Tarkkanen palasi täksi kaudeksi takaisin Espooseen.
Kuva © Oona Sarajärvi
Puolustaja Juha Tarkkanen on ollut kuluvalla kaudella espoolaisten puolustuksen yksi kantavia voimia. Tarkkanen näkee parannettavaa niin omissa kuin joukkueen otteissa.

Juha Tarkkanen on 23-vuotias Helsingissä syntynyt puolustaja, jonka kasvattiseura on Jäähonka.

− Aloitin jääkiekon pelaamisen varmaan neljä tai viisi vuotiaana Jäähongan kiekkokoulussa. Harrastin silloin myös jalkapalloa sekä sählyä.

Tarkkasella on kokemusta muun muassa Bluesin ja Kiekko-Espoon juniorijoukkueista.

− Paras muistoni juniorijoukkueista on Bluesin B-nuorten suomenmestaruus.

Tarkkanen on pelannut juniori-ikäisenä myös hyökkääjänä, mutta vaihtoi myöhemmin puolustajaksi.

− C-juniorijoukkueesta puuttui puolustajia loukkaantumisten takia. Siksi minulta kysyttiin, että voisinko pelata puolustajana. No, pelasin sitten puolustajana ja se meni hyvin, joten siitä se sitten lopulta lähti.

Urallaan puolustaja on edustanut SM-liigassa Sportia, KalPaa ja HIFK:ta.

− Sain nähdä, että millainen taso Liigassa on ja kuinka kovaa jätkät siellä menevät. Ei Liiga eroa kauheasti muussa kuin voimassa.

Puolustaja kuvailee ensimmäisen ottelun ja ensimmäisen maalin merkitystä tärkeäksi.

− Onhan se aina hyvä saada ensimmäinen ottelu ja ensimmäinen onnistuminen maalin muodossa alle, ihan sama oikeastaan, että missä sarjassa sitä pelaa.

Mestiksessä kokemusta löytyy muun muassa HCK:n, LeKin ja Kiekko-Vantaan riveistä. Kuluneella kaudella Tarkkanen edustaa uutta Mestis-seuraa Espoo Unitedia.

− Mestiksessä vietetyt kaudet ovat tuoneet minulle paljon kokemusta ja varmuutta.

Takaisin "kotiin"

Tarkkanen palasi monen vuoden jälkeen Espooseen.

− Onhan tämä ollut tosi hienoa aikaa. Täällä on niin paljon tuttuja junioreista sekä monen kanssa olen ollut samassa koulussa, joten paljon on tuttuja nuoruudesta.

− Sain kuulla, että tällainen uusi joukkue ollaan perustamassa. Se kuulosti todella mielenkiintoiselta ja hyvältä. Ja kun tätä alettiin järkevästi rakentamaan, koin, että tämä oli loistava ratkaisu minulle ja uralleni, puolustaja jatkaa.

Suurimmiksi eroiksi Liigan ja Mestiksen välillä Tarkkanen näkee muun muassa sen, että Liigassa on voimakkaampia pelaajia sekä peli Liigassa on taktisempaa. Yhtäläisyydeksi Tarkkanen näkee ainakin seuraavat seikat:

− Ainakin pelaajan liike on periaatteessa yhtä nopeaa sekä syötöt ovat yhtä kovia.

Tarkkanen on alkukauden aikana pelannut muun muassa yhdessä Victor Westermarckin kanssa.

− Hyvin olen tykännyt pelata Victorin kanssa. Hän on iso rightin puolustaja, joka liikkuu hyvin. Todella helppo puolustaa hänen kanssaan ja pystymme kiekon kanssa pelaamaan yhdessä. Me luetaan toisiamme hyvin kentällä. Hänen kanssaan on todella helppo pelata.

Puolustaja nimeää unelmien puolustajaparikseen joukkuetoverinsa Westermarckin.

− Onhan se unelmien täyttymys pelata Victorin kanssa. Hän on hyvä pelaaja ja puolustaja, joten hänen kanssaan on todella kiva pelata.

Tarkkanen sekä hänen pitkäaikainen joukkuetoverinsa Nicolas Wuolle ovat pelanneet juniorivuosina paljon samoissa joukkueissa.

− Olemme pelanneet paljon yhdessä eri joukkueissa, joten onhan se kiva pelata Nicolaksen kanssa edelleen samassa joukkueessa. Me vietämme myös paljon aikaa yhdessä hallin ulkopuolella.

Puolustaja näkee parannettavaa omassa sekä joukkueen alkukaudessa.

− Oma alkukausi on mennyt ihan okei, pitäisi pystyä tuottamaan enemmän hyökkäyssuuntaan, siellä pitäisi saada enemmän aikaiseksi.

− Olemme joukkueena parantaneet peli peliltä, ja olemme pelanneet fiksusti ja kovaa. Sitä kautta ollaan rakennettu hyvää pohjaa. Yksi konkreettinen asia, jossa meidän tulee parantaa alkukaudesta on hyökkäyspelaaminen, Tarkkanen jatkaa.

Kehittymisen kohteina puolustaja näkee ainakin kamppailupelaamisen. Toisaalta loppukauden tavoitteeksi Tarkkanen asettaa sen, että pystyisi omalla tekemisellään auttamaan joukkuetta joka ilta taistelemaan voitosta.

Tarkkanen toivoo, että hän pystyy olemaan vielä viiden vuoden päästä jääkiekon parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle