Kruunu puuttuu vielä

MESTIS / Haastattelu
Johtaako Kauppila KooKoon mestaruuteen saakka?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Kouvolan KooKoo eteni pitkäksi venyneen välieräsarjan jälkeen finaaleihin, kun se kaatoi Kajaanin Hokin seitsemännessä pelissä lukemin 2−1. Kapteeni Jari Kauppilan mukaan tunnelma on odottava.

− Maanantaina alkavat jälleen uudet väännöt ja edessä on tiukka sarja. Tarvitaan jälleen neljä voittoa, jotta nähdään kuka nappaa kannun.

Välieräsarja Hokkia vastaan piti katsojia jännityksessä viimeiseen erään asti. Jatkoerä häämötti joukkueiden edessä, kunnes Joona Karevaara lapioi kiekon Teemu Seppäsen selän taakse ajassa 57:50. Seitsemän peliä olivat tasaista vääntöä myös kokeneen Jari Kauppilan näkökulmasta.

− Periaatteessa se sarja olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Kai se meidän henkinen vahvuutemme näkyi lopussa. Tämä joukkue ei ole luovuttanut missään vaiheessa kautta ja olemme tulleet monta kertaa takamatkalta.

Keskushyökkääjä siirtyi Kouvolaan Pelicansista kuivemman kauden jälkeen. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti kertoi kesällä saapuvansa Kouvolaan muun muassa isomman roolin ja ylivoima-ajan perässä. Molempia on siunaantunut konkarille hyvissä määrin, sillä Kauppila on pelannut suurimman osan peleistä KooKoon ykkösketjussa. Oloissa ei ole siis valittamista. 

− Hyvältähän se tuntuu. Ihan ok kausi, mutta se on vielä pahasti kesken. Kruunu puuttuu vielä, Kauppila toteaa. 

Eli Ruotsin mestaruuden lisäksi palkintokaappiin haetaan myös Mestiksen mestaruutta?

− Ei tässä oikein mistään muusta pelata.

Hiljattain 40 vuotta täyttänyt Kauppila on kouvolalaiskopin kokenein pelaaja. Sentteriltä löytyy Ruotsin lisäksi kokemusta reilun 850 Liiga- ja yhdentoista maajoukkuepelin verran. Mutta joutuuko kokenut kettu ojentamaan KooKoon nuoria pelaajia?

− Olen sanonut koko kauden, ettei tälle joukkueelle tarvitse mitään poppakonsteja tehdä. Jätkät paiskivat hommia hyvällä asenteella, kertoo Kauppila.

Kuluneella kaudella KooKoon kapteenin viittaa kantava Kauppila sai Jokipoikia vastaan pelattaessa juttuseuraa, kun maalivahti Daniel Spence lähti useassa ottelussa kiivaaseen sanavaihtoon kapteenin kanssa. Puolivälieräsarjan haastattelussa tulisieluinen kanadalaisvahti kutsui kuitenkin Kauppilaa kullannupuksi. KooKoon kapteenilla on vain yhdenlaisia terveisiä kollegalleen.

− Hyvää kesäloman jatkoa!

Finaaleissa vastaan luistelee kouvolalaiset sytyttävä Mikkelin Jukurit. Joukkueet pelasivat vastakkain myös viime keväänä, joten tunnetta ei jääne puuttumaan. Kirsikkana kakun päällä on mestarin mahdollisuus noista kaudella 2015-2016 Liigaan. Sunnuntaikiekkoa siis tuskin nähdään, kun nämä kaksi aloittavat taistelun Mestiksen kirkkaimmasta palkinnosta eli mestaruudesta. 

− Siitä tulee tiukkaa vääntöä. Peleissä on ollut hyvä tunne, koska olemme kohdanneet aika monta kertaa. Molemmat tietävät toistensa vahvuudet ja heikkoudet, joten aletaan ottaa miehestä mittaa, Kauppila summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle