Topit ja flopit: Pageaun hurja neljän maalin ilta kaatoi lopulta Rangersin

NHL / Aamuraportti
Pageau oli Senatorsin voiton päätähti.
Jean-Gabriel Pageau nappasi sankarinviitan ja siivitti joukkueensa Ottawa Senatorsin toiseen voittoon New York Rangersista. Pittsburgh Penguins antoi omassa ottelussaan isän kädestä, kun se kaatoi Washington Capitalsin toistamiseen. Jatkoaika keräsi molempien otteluiden tapahtumat yhteen onnistujien ja epäonnistujien muodossa.

Senators-Rangers 6-5 je. (otteluvoitot 2-0)

Raivoisasti taistellut Ottawa Senators raapi jo toisen voittonsa New York Rangersista todellisen maalikimaran ja jännitysnäytelmän jälkeen lukemin 6-5.

Yksi pudotuspelikevään tähän asti viihdyttävimmistä otteluista ratkesi vasta toisessa jatkoerässä Jean-Gabriel Pageaun iskettyä ratkaisevan osuman ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Pageau viimeisteli ottelussa kaiken kaikkiaan käsittämättömät neljä maalia, joista kolme tuli päätöserässä peräjälkeen. Hän on ensimmäinen neljä maalia pudotuspeleissä iskenyt pelaaja sitten vuoden 2006, jolloin Detroit Red Wingsin ruotsalaishyökkääjä Johan Franzen onnistui vastaavassa tempussa.

Ottelu oli molemmilta joukkueilta virheiden värittämä, eritoten puolustuspelaamisen suhteen. Muun muassa vierasjoukkueen Michael Grabner ja Derek Stepan rokottivat Senatorsia laukomalla alivoimamaalit mieheen.

Lisäksi ensimmäisessä ottelussa loistaneet maalivahdit Rangersin Henrik Lundqvist sekä Senatorsin Graig Anderson palasivat tässä ottelussa täysien kuolevaisten joukkoon.

Kotijoukkueen pelin sielu ja kapteeni Erik Karlsson kamppaili lähes koko ottelun ajan jalkansa hiusmurtuman aiheuttamia kipuja vastaan. Tähtipuolustajalle kirjattiin ottelussa silti peliaikaa yli 37 minuuttia sekä yksi syöttöpiste.
Maalien makuun Pageaun lisäksi pääsi myös vieraiden puolustaja Brady Skjei (2+0).

Rangersilla on nyt edessään todellinen kasvojenpesu. Sarjan siirtyessä Manhattanille on Alan Vigneaultin luotsaaman ryhmän parannettava huomattavasti pelaamistaan, mikäli aikovat selvitä sarjasta jatkoon.

Capitals-Penguins 2-6 (otteluvoitot 0-2)

Kaikkien aikojen klassikkosarjan yllä leijuu jo ratkaisuntuoksua, kun Pittburgh Penguins näytti, miksi se on Kris Letangin poissaolosta huolimatta varteenotettava mestariehdokas.

Tylyihin 6–2-lukemiin päättyneessä toisessa ottelussa ei jossiteltavaa jäänyt. Ensimmäisen erän ollessa maaliton, alkoi toisessa erässä paukkua. Vieraiden Matt Cullen, Phil Kessel sekä Jake Guentzel onnistuivat kukin maalinteossa Matt Niskasen vastatessa ylivoimalla kotijoukkueen toisen erän ainokaisesta. Etenkin Cullenin tekemän alivoimamaalin saa ottaa piikkiinsä siirtorajalla Capitalsiin hankittu puolustaja Kevin Shattenkirk, joka hukkasi viivalla käsittämättömällä tavalla kiekon karkuun päässeelle Cullenille.

Päätöserään Braden Holtbyn tilalle tolppien väliin vaihdettu Philipp Grubauer oli jo kamppailulle lopun alkua. Phil Kessel napautti illan toisen osumansa helponnäköisesti Grubauerin jalkojen välistä. Capitals-sentteri Nicklas Bäckström onnistui vielä myöhemmin kaventamaan, mutta se oli enää laiha lohtu täysin jyrän alle jääneelle kotijoukkueelle.

Illan muita tehomiehiä olivat myös hyökkääjät Jake Guentzel (2+1), Sidney Crosby (0+2) sekä Jevgeni Malkin (1+1).

Sarjan kolmas ottelu pelataan Penguinsin kotiluolassa, jossa Capitalsin on onnistuttava voittamaan ainakin kaksi kertaa.