Chicago Blackhawks ja Florida Panthers aloittavat kautensa Helsingissä

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks ja Florida Panthers aloittavat ensi kauden runkosarjansa kahdella ottelulla Helsingissä. Tukholmassa puolestaan kohtaavat Detroit Red Wings ja St. Louis Blues.

Jo kolmatta kautta peräkkäin NHL:n runkosarja alkaa Euroopassa pelattavilla otteluilla. Chicago Blackhawks ja Florida Panthers käynnistävät siis oman 2009-10 runkosarjansa Hartwall Areenalla Helsingissä. Joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kaksi ottelua, perjantaina 2. ja lauantaina 3. lokakuuta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Suomessa pelataan NHL:n runkosarjaan kuuluva ottelu. Näytösotteluita on ehditty pelata jo useampia, viimeisin vuoden 2008 syksyllä Pittsburgh Penguinsin kohdatessa Jokerit Helsingissä.

Tällä kaudella Floridan riveissä on pelannut yksi suomalainen, hyökkääjäkonkari Ville Peltonen. Hän on tehnyt 55 ottelussa 22 pistettä, yhdeksän maalia ja 13 syöttöä. Chicagon organisaatiossa pelaa kaksi suomalaista, maalivahti Antti Niemi ja hyökkääjä Petri Kontiola. Nikolai Habiboulinin loukkaantumisen vuoksi Niemi on Chicagon NHL-ryhmän mukana, mutta ei ole toistaiseksi päässyt pelaamaan minuuttiakaan. Kontiola on pelannut koko kauden Chicagon farmijoukkueessa Rockfordissa.

Samoina päivinä Tukholmassa toisistaan ottavat mittaa Detroit Red Wings ja St. Louis Blues. Detroitilla on tällä hetkellä kokoonpanossaan seitsemän ruotsalaispelaaja ja St. Louisillakin yksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle