Dallas ja Montreal vaihtoivat hyökkääjiä

NHL / Uutinen
Dallas Stars ja Montreal Canadiens vaihtoivat päittäin alle odotusten pelanneita miljoonalaitureita ja puolustuspelispelialisteja. Kaupassa Dallasista Montrealiin siirtyivät laituri Donald Audette ja sentteri Shaun Van Allen. Tsekkilaituri Martin Rucinsky ja Benoit Brunet jatkavat puolestaan uraansa Dallasissa.

Pelaajapaketin pääkauppatavarana olivat Donald Audette ja Martin Rucinsky, jotka nauttivat kummatkin kolmen miljoonan dollarin palkkaa vaikkei esitykset siihen tällä kaudella välttämättä oikeuttaisikaan.

Viime kaudella elämänsä vireessä olleella Audettella on ollut vaikeuksia sopeutua Dallasin pelisysteemiin eivätkä maaliverkot ole laiturin toimesta heiluneet toivottuun malliin. Kahdessakymmenessä pelissä piskuinen Audette on tehnyt neljä maalia ja antanut kahdeksan syöttöä.

Rucinsky on ollut epätasaisten esitystensä ansionsa jo pitemmän aikaa Habs-fanien "hampaissa" ja hänen lähtönsä joukkueesta lienee vain positiivinen asia joukkueen kannattajien mielestä. Ailahtelevista esityksistään tunnettu "Rose" on heiluttanut verkkoa tällä kaudella vain kahdesti ja maaliin johtaneita syöttöjä on kertynyt kuusi 18 pelissä.

Alle odotusten pelanneiden laitureiden lisäksi joukkueet vaihtoivat puolustus-spesialisteja keskenään. Sentteri Shaun Van Allen on tällä kaudella ankkuroinut Dallasin nelosketjua ehtien puolustustehtävien sivussa tehdä kuusi pistettä (2+4). Van Allenista Montreal saa hyvän kolmos-nelosketjun sentterin, joka kykenee 20-30 pisteeseen kaudessa.

Dallasiin matkasi Benoit Brunet, joka on hyvä puolustava laituri. Brunetin suurin ongelma on loukkaantumiset, joita hänelle kertyy tasaisesti joka vuosi. Viimeisen 6 vuoden aikana Brunet on pelannut keskimäärin vain 46 peliä kaudessa. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 16, joista saaliina kaksi syöttöpistettä.

Kaupassa siirtyineistä pelaajista Audette on ainoa, jolla on sopimus myös tätä kautta pidemmälle, muista tulee ensi kesänä vapaita agentteja (UFA). Audetten sopimus kattaa vielä kolme seuraavaakin kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle