Calder Cup Philadelphiaan, Niittymäki pudotuspelien paras pelaaja

Philadelphia Phantoms voitti AHL:n finaalisarjan neljännenkin ottelun ja vei liigan voittajalle jaettavan Calder Cupin puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Antero Niittymäki oli ratkaisevassakin loppuottelussa oivassa vireessä ja torjui 28 laukausta. Ottelun jälkeen Niittymäki nimettiin koko AHL:n pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Kaikki kolme aiempaa finaalia olivat vähämaalisia ja tasaisia, mutta ratkaisupelissä Philadelphia Phantoms teki selvän pesäeron loppuotteluvastustajaansa Chicago Wolvesiin. Phantoms takoi ottelun toisessa erässä taululle 4-0-numerot, eikä Wolves pystynyt päätöserässäkään haastamaan mestareita. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 5-2.

Antero Niittymäen lisäksi päätösottelun sankareita olivat kaksi maalia mieheen viimeistelleet Jon Sim ja Patrick Sharp. Phantoms-puolustaja Joni Pitkänen merkkautti plus-miinus-sarakkeeseensa kaksi plusmerkintää.

Wolvesin maalia vartioinut Kari Lehtonen torjui 25 kertaa, mutta joutui antautumaan neljästi. Kolmannen erän alivoimamaalinsa Phantoms teki tyhjään Wolves-häkkiin. Tommi Santala syötti Wolvesin 4-1-kavennusmaalin kolmannen erän alussa.

Ottelun jälkeen Niittymäki palkittiin odotetusti pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavalla Jack A. Butterfield -palkinnolla. Viikon kuluttua 25 vuotta täyttävä turkulaisvahti torjui finaaleissa 132 kertaa ja päästi taakseen vain neljä maalia. Tasakentällisin Wolves sai kiekon Niittymäen selän taakse vasta viimeisen ottelun loppuminuuteilla.