NHL ja pelaajayhdistys palaavat neuvottelupöytään

NHL / Uutinen
NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA tapaavat keskiviikkona työehtosopimusneuvottelujen merkeissä. Kumpikaan puoli ei ole tehnyt uutta sopimusehdotusta, vaan kokoukseen lähdetään puhtaalta pöydältä.

Kokous kutsuttiin koolle pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Trevor Lindenin aloitteesta. Linden halusi tavata liigan edustajia aiempaa pienemmällä kokoonpanolla - molempia osapuolia edustaa kokouksessa kolme henkilöä. Kiistan pääpukarit, NHL:n komissaari Gary Bettman ja NHLPA:n toiminnanjohtaja Bob Goodenow eivät ota osaa kokoukseen.

Neuvottelujen lähtökohta on sama kuin aiemminkin: NHL pitää edelleen kiinni palkkakatosta ainoana keinona taata seurojen toiminnan kannattavuus, NHLPA taas ei ole valmis hyväksymään palkkakaton sisältävää sopimusehdotusta.

Neuvottelut ovat olleet jäissä joulukuun puolivälistä asti. Nyt koollekutsuttu kokous lienee viimeinen toivo NHL-kauden pelastamiseksi. Yli puolet runkosarjan suunnitelluista peleistä on jo jouduttu peruuttamaan ja vaikka mitään takarajaa kauden aloittamiselle ei olekaan määrätty, alkaa aika käydä vähiin.

NHL:n kymmenen vuoden takainen edellinen työsulku päättyi 11.1.1995. Tuolloin ehdittiin pelata 48:n ottelun tynkärunkosarja.

» Lähetä palautetta toimitukselle