Ruff uskoo joukkueensa kestävän paineet

NHL / Haastattelu
Buffalon ja New York Islandersin kohtaamista pidettiin myös kahden erinomaisen valmentajan mittelönä. Lindy Ruffin Sabres osoittautui Ted Nolanin Islandersia selkeästi paremmaksi joukkueeksi.

Kokeneena valmentajana Ruff tiedostaa sarjojen muuttuvan vaihe vaiheelta sekä fyyisesti että henkisesti vaativammiksi. Vaikka Rangers kaatui runkosarjassa neljä kertaa, Sabres-valmentaja ei usko pudotuspelisarjan ratkeavan samalla tyylillä.

- Syksyn ja kevään Rangers ovat käytännössä eri joukkue. Heidän hyökkäyspuolelta löytyy enemmän ratkaisijoita ja heidän maalivahtinsa Henrik Lundqvist on ollut viime aikoina ilmiömäinen, 47-vuotias kanadalaisvalmentaja suitsuttaa.

Molempien joukkueiden ottelusarjat olivat lyhyitä. Rangers on saanut huilata sarjojen välissä Sabresia enemmän, mutta tämä ei huoleta Ruffia. Päävalmentajan mukaan joukkue piti lauantain vapaata ja on tämän jälkeen harjoitellut kevyesti sarjaa varten. Loukkaantumispuolella koko joukkueen ainoa kysymysmerkki on Paul Gastadin kunto.

Tilanne on olennaisesti helpompi kuin viime vuoden pudotuspeleissä, jolloin Sabresin koko alakerta oli enemmän tai vähemmän toipilaina.

- Tämän vuoden tilanne on kyllä suuri helpotus, jos muistelee viime vuotta. Viime vuonna piti ennen jokaista peliä tarkistaa, että ketä siellä kopissa lopulta on, päävalmentaja naurahtaa.

Ruffin peluutustaktiikkaa Rangersia vastaan on spekuloitu paljon. Mies ei tunnusta lähtevänsä samoille linjoille Ottawa-koutsi Bryan Murrayn kanssa, joka peluutti omaa ykkösnyrkkiään Sidney Crosbyn kenttää vastaan.

- Emme ole tehneet vastaavaa vuoden aikana, enkä näe siihen tarvetta nytkään. Daniel Brieren kenttä on pelannut pitkin vuotta kaikki hyviä kenttiäkin vastaan. Uskon, että tehokkaan puolustuspelin lisäksi he pystyvät tekemään hyvää jälkeä hyökkäyspäässäkin.

New Yorkin joukkueita vastaan pelaaminen tarkoittaa aina myös ylimääräistä median huomiota. Islanders kaatui jo, Rangers on nyt vuorossa ja konferenssifinaaliin on vahvasti tunkemassa myös kolmas alueen joukkue New Jersey Devils.

- Olemme pystyneet vastaamaan odotuksiin ja käsittelemään paineita pitkin vuotta. Myönnän, että ensimmäisellä kierroksella oli hetkiä, jolloin paineet saattoivat hieman näkyä kentälläkin. Toisaalta vain pelaamalla näissä tilanteissa voi oppia sietämään paineita.

Kovimmaksi haasteeksi Ruff ei halua nostaa yksittäistä pelaajaa, vaan pelityylin.

- Isot ja aggressiiviset hyökkääjät, jotka pyörivät kulmissa ja sulkevat tilan kääntämällä selkänsä ovat vaikeita käsitellä nykysäännöillä.

Ruff ei kaihda panostaa puolustukseen, jos tarve vaatii. Islanders-sarjassa Maksim Afinogenov ja Thomas Vanek saivat istua penkillä, kun kaksikon puolustustyöskentely ei lämmittänyt päävalmentajaa.

- Siinä ei ollut mitään henkilökohtaista ja pelaajat tietävät sen itsekin. Uskon heidän haluavan jatkossa näyttää entistä useammin myös osaamistaan puolustuspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle