Varaustilaisuudessa sanottua

NHL / Artikkeli
Tuttuun tapaan Jatkoaika tarjoaa tuoreeltaan GM Palacesta varattujen pelaajien ja seurajohtajien kommentit.

Koko varaustilaisuuden ykkösvaraus oli odotetusti yhdysvaltalaispuolustaja Erik Johnson. Nuoren miehen tunnelmat olivat aika odotetut.

- Olin aika hermostunut, mutten voisi olla onnellisempi, Johnson kertasi tunnelmiaan.

- Blues haluaa että tulen heidän campilleen, mutta uskon ainakin vielä että jatkan collegessa ja käyn sen sitoumuksen ensin loppuun asti. Blues on ollut menestyksekäs seura aiemmin ja odotan innolla, että pääsen auttamaan organisaatiota palaamaan sille tielle.

- Me uskomme hänellä olevan valoisa tulevaisuus liigassa. Hän ei ainoastaan ole hyvä pelaaja, vaan hän on myös hyvä johtaja, kehui Bluesin toimitusjohtaja Larry Pleau.

- Olemme todella iloisia, että hänen tapaisensa kaveri pelaa joukkueessamme useita vuosia.

Pittsburgh jatkaa uuden joukkueensa rakentamista. Marc-Andre Fleury, Jevgeni Malkin ja Sidney Crosby saivat seurakseen Staalin veljessarjan kolmannen jäsenen, Jordan Staalin.

- Olen hiukan yllättynyt. Draftiin tullessa hermostutti, mutta nyt olen vain onnellinen, nuorukainen totesi.

- Ei sillä niin kovasti ollut väliä, mihin päädyin. Tämä vaikuttaa loistavalta organisaatiolta ja olen todella ylpeä, kun saan olla osa sitä. Meillä on varsin nuori joukkue ja toivottavasti voin itse tehdä vaikutuksen parin vuoden sisällä.

Kysymykseen, joko Staal arvioi olevansa valmis NHL:ään, vastaus on ympäripyöreä.

- En ole vielä päässyt pelaamaan NHL-tason vastustajien kanssa. Olen katsonut muutamia pelejä ja seurannut veljeäni. En ole varma, olenko valmis vielä, mutta aion tehdä kovasti töitä.

Kolmantena varattu Jonathan Toews kertoi ennen varaustilaisuutta, että haluaisi päästä Chicagoon. Nuoren miehen toive toteutui, kun Blackhawks varasi hänet ja nyt tie vie Windy Cityyn.

- Tunnen monia Chicagon lupauksia Kanadan juniorimaajoukkueesta, olen ehdottomasti tyytyväinen päästessäni sinne, Toews perusteli halukkuuttaan.

Bäckströmistä ensimmäinen eurooppalainen

Varaustilaisuuden neljäs nimi oli Washingtoniin päätynyt Ruotsin Nicklas Bäckström, josta tuli samalla tilaisuuden ensimmäinen eurooppalaispelaaja. Bäckströmin nimen lavalla kuulutti vuoden tulokkaaksi valittu Aleksandr Ovetshkin.

- Enpä tiedä vielä ensi kaudesta, mutta parin vuoden päästä varmasti, ruotsalaisnuorukainen arvioi mahdollisuuksiaan.

- Ovetshkin on hyvä pelaaja ja toivottavasti pääsen pelaamaan hänen kanssaan.

Bäckströmin "varannut" venäläistähti oli paljon armollisempi toista nuorta kohtaan.

- Olen varma, että hän on valmis pelaamaan NHL:ssä, hän peittosi minut pariin kertaan MM-kisoissa, Ovetshkin suitsutti.

Ikäluokan 1988 ykkösvarauksen piti pitkään olla Yhdysvaltain Phil Kessel. Hänen päättynyt kautensa oli kuitenkin pettymys ja hänet varattiin vasta viidentenä.

- Oli vähän vaikea pysyä nahoissaan, mutta olen innoissani, kun Boston varasi minut.

Vancouverissa kansa repesi huutoon kahdesti Phoenixin varausvuoron aikana. Ensin se huusi kiekkolegenda Wayne Gretzkylle, joka tuli varaamaan ja uudestaan, kun Gretzky varasi Vancouverin läheltä olevassa Everettin joukkueessa pelaavan Peter Muellerin.

- Tulla varatuksi tässä hallissa ja varaajana maailman paras pelaaja, olen todella innoissani, jenkkihyökkääjä kertasi.

- Hän on isokokoinen pelaaja, joka on todistanut olevansa johtaja jo juniorijoukkueessan. Nyt kun olen itse valmentaja, tiedän mitä joukkue tarvitsee. Emme odottaneet, että saisimme hänet enää omalla vuorollamme, kehui Gretzky varaustaan.

CSS:n rankinginsa mukaisesti yhdeksäntenä varattu James Sheppardille varaustilaisuus ei ollut ensimmäinen.

- Olen ollut varaustilaisuudessa junioreissa, mutta tämä on kymmenen kertaa suurempaa. On melkein vaikea hengittää.

Kymmenentenä eilen suuren kaupan tehnyt Florida varasi tilaisuuden ensimmäisen tshekin, kun Kladnon Michael Frolik tarttui Panthersin haaviin.

- Hän on taitava pelaaaja. Valitsimme hänet hänen korkean taitotasonsa vuoksi, uskomme, että hän tulee pärjäämään erinomaisesti uudessa NHL:ssä, Floridan Mike Keenan valotti varauksen syytä.

Keenan kommentoi myös edellisen illan suurkauppaa, jossa muun muassa Roberto Luongo siirtyi Vancouveriin ja Todd Bertuzzi Floridaan.

- Puhuin Toddin kanssa eilisiltana ja hän on innoissaan. Hän haluaa uuden alun ja mahdollisuuden.

Hienon kauden OHL:ssä pelannut ja sarjan kahdeksanneksi paras pistemies Bryan Little päätyi Atlantaan. Nyt Thrashersilla on Ilja Kovaltshukin lisäksi myös toinen nuori maalintekijä.

- Päivä on ollut pitkä, mutta nyt olen erittäin onnellinen. Näen itseni kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjänä. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä ja maalinteossa, Little kommentoi.

Nonis luottaa Luongoon

Yksi varaustilaisuuden halutuimmista seurajohtajista oli Vancouverin toimitusjohtaja Dave Nonis, joka teki kaupan, jolla Roberto Luongo siirtyi Vancouveriin.

- Keskustelimme hänen kanssaan lyhyesti tänään. Toivomme, että saamme pitkän sopimuksen aikaan ja että hän pysyy täällä monta vuotta.

-Teimme tiettäväksi, että jos Roberto on saatavilla, olisimme kiinnostuneita. Vasta eilen iltapäivällä aloimme keskustella yksityiskohdista ja pääsimme nopeasti

Luongo oli Vancouverille ehkä hieman erikoinen valinta, koska hänellä ei ole lainkaan kokemusta pudotuspeleistä ja Vancouver yrittää jahdata Stanley Cupia.

- En ole siitä huolissani. Floridan joukkue ei vain ole ollut tarpeeksi hyvä. Hän on todistanut tasonsa World Cupissa ja luotan siihen, että hän pystyy johtamaan meidät pitkälle pudotuspeleissä, Nonis vakuuttaa.

Päivän ensimmäisen ykköskierroksen kaupan teki San Jose, joka luopui yhdestä kakkoskierroksen varauksesta ja omasta 20. vuorostaan saadakseen 16. vuoron ja puolustaja Ty Wishartin.

- Tämä on hieman yllättävää, mutta olen erittäin innostunut. Se, että he tekivät kaupan päästäkseen ylöspäin, osoittaa, että he halusivat minut.

New York Islandersin uusi päävalmentaja Ted Nolan pääsi heti ensimmäisenä työnään lavalle kuuluttamaan organisaationsa ykkösvarauksen, nigerialaiset sukujuuret omaavan Kyle Okposon.

- En osannut ollenkaan arvella, missä vaiheessa minut varattaisiin. Tiesin kyllä, että jossain vaiheessa ensimmäisten kymmenen joukossa, mutta joukkueesta ei ollut aavistustakaan, loppujenlopuksi seitsemänneksi päätynyt Okposo kommentoi.

- En luonnollisesti päässyt itse tarkkailemaan Kylea. Luotin henkilökunnan tuottamaan informaatioon. Kun keskustelimme asioista edellisinä päivinä, päätimme, että tarvitsemme kokoa ja taitoa, analysoi Nolan.

- Kylella on molempia, mutta lisäksi hänessä on samanlaista särmää kuin kaikissa huippupelaajissa. Siksi seuraammekin innolla hänen kehittymistään parin seuraavan vuoden aikana.

Yksi illan mielenkiintoisimmista kaupoista oli Pavol Demitran siirtyminen Minnesotaan. Wild oli saanut 17. varausvuoron kaupan kautta ja kun saivat Demitran sekä lupaavan Patrik O'Sullivanin, olivat valmiita luopumaan varausvuorostaan.

- Demitra on erinomainen kahdensuunnan pelaaja. Hän tuo kokemusta nuoreen joukkueeseeme. Hän ja toinen slovakki, Marian Gaborik ovat hyvin samantyyppisiä pelaajia, haluavat pitää kiekkoa. On mielenkiintoista nähdä miten he pelaavat yhteen, Wildin päävalmentaja Jacques Lemaire pohdiskeli.

"NHL on yhtä kuin Canadiens"

Viime viikolla virallisesti Anaheim Ducksiksi muuttuneen organisaation ensimmäinen varaus oli puolustaja Mark Mitera. Uusi toimitusjohtaja Brian Burke oli erittäin tyytyväinen valintaansa.

- Hän on isokokoinen peruspuolustaja, erittäin luotettava pelaaja. Hän on ollut Michiganissa erittäin hyvässä college-ohjelmassa, ja on erittäin älykäs ihminen myös kaukalon ulkopuolella. Tällaisia puolustajia on vaikea löytää, olemme erittäin tyytyväisiä, Burke hehkutti.

Muutaman varausvuoron taaksepäin siirtynyt Montreal Canadiens varasi omalla vuorollaan high school-puolustaja David Fischerin.

- NHL on yhtä kuin Canadiens. Jos ja kun pääsen joukkueeseen, haluan tehdä parhaani auttaakseni heitä. Meillä oli ennen varaustilaisuutta erittäin hyvä tapaaminen Canadiensin henkilökunnan kanssa, "Fosho" kommentoi.

Puolustaja Bobby Sanguinetti pääsi toteuttamaan unelmaansa. New Jerseystä kotoisin oleva nuorukainen on ilmoittanut suosikkiseurakseen New York Rangersin ja suosikkipelaajakseen Brian Leetchin. Kun Rangers GM Glen Sather kuulutti Sanguinettin nimen, nuorukainen pääsi askeleen lähemmäksi Madison Square Gardenia.

- Hän oli käymässä harjoittelukeskuksessamme viime viikolla ja näimme häntä paljon. Hän kertoi, että on aina ollut suuri Mark Messier -fani, mikä taisi sinetöidä päätöksemme, tunnusti Sather.

- Hän liikkuu todella hyvin ja on nykyajan NHL-pelaajan prototyyppi. Hyviä puolustajia ei voi koskaan olla liikaa. Siirtorajalla kysyntä oli kovin juuri puolustajista.

Philadelphian toimitusjohtaja Bobby Clarkelle kävi hassusti, kun hän unohti nimen, jonka oli aikeissa lavalla kuuluttaa. Pienen harjoittelun jälkeen Claude Girouxin nimi kuitenkin löytyi.

- En varmasti unohda enää koskaan hänen nimeään. Yhtäkkiä pääni vain tyhjeni, Clarke selitti jälkeenpäin.

- Hän on todella taitava ja kiekollinen pelaaja, hyvä hyökkäyspäässä. Nykyään on kaukalossa enemmän tilaa ja koon merkitys ei ole enää niin suuri. Hän sopii hyvin tämänpäivän pelityyliin.

Leland Irwing jatkaa Calgaryn maalivahtivarausten listaa.

- Varasimme viime vuonna kaksi maalivahtia ja jatkamme maalivahtien varausta siinä toivossa, että löydämme uuden Miikka Kiprusoffin, Flamesin toimitusjohtaja-päävalmentaja Darryl Sutter kommentoi.

- Olen nähnyt hänen pelaavan paljon, onhan hän täältä lännestä. Ennen muuta hänen urheilullisuutensa kiinnitti huomiomme.

» Lähetä palautetta toimitukselle