Mielipide

AHL: Leafs selvisi hengissä kulkurikuukauden

NHL / Kolumni
Suomessa väitetään SM-liigan tammikuuta rankaksi. Ja pyh. St. John’s Maple Leafs päätti tammikuun 24 päivän ja 12 pelin vieraskiertueen. Rankka reissu sisälsi pari pettymystä, mutta kokonaisuudessaan Leafs selvisi. Tuloksena oli seitsemän voittoa ja yksi piste rankkarihäviöstäkin. Neljä tappiota on siis varsin kohtuullinen luku.

Nyt edessä on kahdeksan kotipeliä putkeen. Näistä olisi hyvä voittaa 6-7. Lepäämään ei juuri AHL:ssä päästä, sillä Milwaukee kohdataan jo maanantaina.

19.1.2005 St. John’s Maple Leafs Hersheyssä

Kahden tappion jälkeen Leafsilla oli kovat paineet saada vaunut taas playoff-raiteelle. Hershey Bearsia vastaan esiin astuivat joukkueen nuoret hyökkääjät Kyle Wellwood ja Matt Stajan, jotka saalistivat molemmat neljä tehopistettä, sekä loistavasti torjunut maalivahti Mikael Tellqvist.

Kyseessä oli kauden ensimmäinen Bears-peli, mutta joukkueet kohtaavat vielä kolmesti. Viime kaudella Bears vei keskinäiset pelit selvästi.

Vaikka Hershey ei kuulu tällä hetkellä liigan ehdottomiin huippujoukkueisiin, on silläkin mielenkiintoiset puolensa. Joukkueessa pelaavat muiden muassa Eric Perrin ja Marek Svatos.

Hersheyn ja Leafsin erikoistilanteet ovat tilastoissa lähes samankaltaiset, liigan keskikastia. Tässä pelissä Hershey teki molemmat maalinsa ylivoimalla Leafsin tyytyessä yhteen.

Kovaa kritiikkiä saanut Matt Stajan oli istutettu David Lingin ja Kyle Wellwoodin ketjuun. Doug Sheddenin tekemä siirto toi tulosta heti avauserässä.

Bears avasi erän todella kovalla sykkeellä. Parin minuutin jälkeen joukkue oli laukonut jo viis kertaa kohti Tellqvistiä, kun Tom Lawson kylmettyi omalla maalillaan. Ensimmäisestä kunnon Leafs-hyökkäyksestä syntyi kuitenkin maali.

Kyle Wellwood syötti David Lingille, joka osui tolppaan. Irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Matt Stajan, joka vei vieraat 1-0-johtoon kahden ja puolen minuutin kohdalla.

Leafs tappoi ennen erän puoliväliä alivoiman. Sen jälkeen kentälle päästettiin taas ykkösketju, joka näyttävän sommitelman jälkeen teki vieraille jo toisen maalin. Tällä kertaa osumasta vastasi Kyle Wellwood.

Leafs pääsi vielä koettamaan ylivoimaa, mutta Hershey kesti enemmät lähentelyt. Jälleen kerran Leafs oli karannut johtoon, vaikka vastustaja painosti.

Ben Ondrus otti toisessa erässä jäähyn huitomisesta. Alivoimaa kesti vain kuusi sekuntia, sillä Nick Naumenko kavensi pelin. Syöttäjinä Bears-maaliin kunnostautuivat Eric Perrin ja Johnny Boychuk. Maali meni Tellqvistin piikkiin.

Myöhemmin erässä Ondrus joutui itse väkivallan kohteeksi, mutta tunnettu kovanaama Dennis Bonvie ei saanut tilanteesta jäähyä, eikä Ondrus loukkaantunut.

Erän edetessä muun muassa Perrin ja NHL-tason pakki Jamie Rivers pääsivät loistaviin maalipaikkoihin käsiksi, mutta Tellqvistin ryhtiliikkeen takia Bears jäi lisämaaleitta. Myös Matt Stajan hukkasi lähes varman maalipaikan. Toisen erän jälkeen Bears johti lauakuksia 30-19.

Kolmannen erän alussa Marek Svatos oli päästä maalintekoon, mutta Marc Moro syöksyi hätiin ja esti moiset aikeet. Leafs jatkoi jäähyilyä. Erän toinen ja ottelun kuudes jäähy oli osoittautua kohtalokkaaksi. Maalin iski Andre Savage ja syötön antoivat Perrin ja Mathieu Darche.

Sheddenin pinna petti tässä vaiheessa. Leafs oli erässä antanut jo seitsemän kutia ammuttuaan itse vain kerran, ja tappio näytti väistämättömältä. Mutta Leafs on kääntänyt ihmeellisesti pelejä. Niin tälläkin kertaa.

Kritisoitu Matt Stajan on viime aikoina tehnyt monia tärkeitä maaleja, ja tälläkin kertaa hän merkitsi nimiinsä voittomaalin yllätettyään Lawsonin yläkulmalaukauksellaa. Ling ja Wellwood saivat syöttöpisteet, joten kolmikko oli kasannut kolmesta maalista yhdeksän tehopistettä.

Marc Moro laukoi vielä kerran tolppaan, ennen kuin Leafs pääsi tekemään viimeisen niitin ylivoimalla. Tällä kertaa maalin teki Harold Druken ja Wellwood ja Stajan saivat syöttöpisteet. Andre Savage pääsi erässä vielä kahdesti läpi, mutta Tellqvist kesti.

21.1.2005 St. John’s Maple Leafs Syracusessa

Leafs ja Cruch kohtasivat jo seitsemättä kertaa. Crunch on ollut hankala vastustaja Leafsille, vaikka joukkue onkin sarjataulukossa vaahteranlehtisiä alempana. Tälläkin kertaa Leafs otti turhan tappion luvuin 4-2.

Leafs karkasi jo 2-0-johtoon, mutta hukkasi sitten voiton. Hyvin epätyypillistä Leafsille tällä kaudella. Toivottavasti ei jää tavaksi.

Matthias Trattnig otti ensimmäisen erän ensiminuutteina viiden minuutin jäähyn, jonka Leafs käytti hyväkseen. David Ling tekee Leafsin ylivoimamaalit, niin nytkin. Ainoan syöttöpisteen nappasi Kyle Wellwood.

Epätavallista kyllä, jäähystä johtuen Leafs johti laukauksia eräässä vaiheessa jopa 7-1, kunnes myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Crunch pääsi jopa 3-1-hyökkäykseen ja Zenith Komarniskilla oli paikkansa, mutta Tellqvist kesti.

Leafs karkasi 2-0-johtoon Kyle Wellwoodin maalilla. David Ling syötti Regan Kellylle, joka lähetti kiekon maalin kulmalla notkuneelle Wellwoodille. Kelly siis pääsi pitkästä aikaa pisteille. Lingille piste oli jo kauden 50.

Erässä oli vielä lukuisia maalipaikkoja, mutta Tellqvist ja Andrew Penner olivat hädässä paikalla.

Toisessa erässä Crunch kävi hieman ylikierroksilla. Muun muassa Jeremy Williams sai maistaa miltä tuntuu selkääntaklaus. Mark Hartigan antoi enteen tulevasta ampumalla tolppaan. Leafsin Brett Engelhardt hankittiin maalintekijäksi joukkueeseen, mutta se mikä toimii ECHL:ssä, ei toimi AHL:ssä. Puukätinen Brett hukkasi jälleen kerran avopaikan. Ja tämä mies hankittiin ilman try outtia…

Erä kului maaleitta. Loppuhetkillä hieman nahisteltiin. Leafs pelasi innotonta kiekkoa, ja varsinkin loukkaantumisen jälkeen peliin palannutta Carlo Colaiacovoa moitittiin keskenkuntoiseksi.

Mitä sitten tapahtuikin erätauolla, sitä on syytä välttää jatkossa. Leafs hukkasi kolmannessa erässä 2-0-johdon 2-4-tappioksi. Shedden-setä on hyvin, hyvin vihainen.

Erää oli pelattu vain 43 sekuntia, kun Mark Hartigan aloitti show’nsa. Kauden aikana mies oli ehtinyt tehdä vasta kahdeksan maalia, mutta nyt oli tuleva kolme lisää. Avausmaalin syöttivät Komarniski ja Brad Moran. Kummallista, että näidenkin miesten parhaat pelit osuvat Leafsia vastaan.

Leafs-ylivoiman jälkeen Hartigan suihkutti lisää jäävettä Leafs-porukan niskaan. Tällä kertaa apua antoivat Jeff Panzer ja Greg Mauldin. Peli oli tasan. Tässä vaiheessa on esiin astunut Matt Stajan tai Brad Leeb… mutta Stajan ei astunut, eikä Leeb taaskaan ollut kokoonpanossa.

Jeremy Williams hankkin maalipaikan ja Leafs pääsi koettamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Kolmannen perättäisen ylivoiman jälkeen Crunch huomasi, että voitto ei vieraille kelpaa. Niinpä Joe Motzko vei kotijoukkueen 3-2-johtoon, syöttöpisteen hankki Brad Moran.

Peli oli sillä selvä, vaikka Leafs vielä pari melko hyvää paikkaa hankki. Mark Hartigan viimeisteli lopulta hattutempun lyömällä kiekon tyhjiin. Brad Moran hankki illan kolmannen syöttöpisteen.

22.1.2005 St. John’s Maple Leafs Binghamtonissa

Edmonton Road Runnersin tavoin on liigan huippujoukkueista Binghamton Senatorsilla ollut vaikeuksia Leafsin kanssa. Senators kokonaisuudessaan on ollut yllättään vaisu, mutta nyt se näytti vaarallisuutensa vaahteranlehtisille.

Leafsin alavireisyys siis jatkui, kun verivihollinen vei pelin 3-4. Tällä kertaa Leafs laukoi hanakammin, mutta itse pääpiru Jason Spezza oli liian vahva. Yli 14 000 katsojan edessä liigan ykköspistemies osoitti kykynsä.

Peli aloitettiin tappelulla. Nathan Perrott ja Brian McGrattan ottivat heti aloituksessa matsin. Välissä oli hyvä Leafs ylivoima, ja heti perään toinen matsi, jossa Dominic D’Amour ja Danny Bois mittelivät kovuuttaan. Näillä otteilla päästettiin höyryt pihalle ja peli rauhoittui loppuillaksi.

Senators pelasi erän puolivälin paikkeilla kaksi ylivoimaa, joista jälkimmäinen tuotti tulosta. Ensimmäisessäkin tilanteessa liigan paras yv pelotteli Leafsia, mutta toisessa osui. Asialla olivat tavalliset epäillyt, eli Spezzan tekemän osuman alustivat Antoine Vermette ja Josh Langfield.

Erän puhuttanein tilanne tuli, kun Jan Platil taklasi Nathan Perrottia takaapäin. Leafs-fanin raportin mukaan tapaus sattui tuomarin silmien edessä, mutta jäähyä ei vihelletty.

Vermette ja Spezza jatkoivat läpi erän Jean-Sebastien Aubinin kiusaamista, mutta Leafs pääsi peliin mukaan, kun McGrattan huitoi itselleen vitosen. Leafsin ylivoima alkoi heikosti, mutta kun Christoph Schubert lähti hänkin jäähylle, pääsivät vieraat pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Erää oli enää puoli minuuttia jäljellä, mutta Leafs ehti maalata. Maalin teli Leafsin ylivoiman ainoa pelote David Ling, Carlo Colaiacovo sai syöttöpisteen.

Lopun ylivoiman ansiosta laukaukset erässä menivät tasan 11-11.

Toinen erä alkoi Leafs-painostuksella Senatorsin jäähyillessä, mutta Matt Stajanin ja Nathan Barrettin avopaikat tyrehtyivät Ray Emeryn torjuntoihin. Erän puolivälissä astui esiin Jason Spezza.

Nuori supersankari vei erän toisella Senators-vedolla kotijoukkueen johtoon. Maali oli miehen taidonnäyte. Kovasta vauhdista hän harhautti Ian Whiten sivuun ja tökkäsi kiekon Aubinin jalkojen välistä maaliin. Denis Hamel ja Josh Langfeld kasvattivat jo ennestään muhkeita pistesaldojaan.

Erän loppupuolella heristeltiin taas nyrkkejä. Tilanteessa ottivat yhteen Ben Ondrus ja Brian Pothier sekä Clarke Wilm ja Denis Hamel. Leafs vei erän laukakset selvin luvuin 10-4, vaikka jätti raporttien mukaan monesti laukomatta. Joukkueen olisi pitänyt kääntää peli edukseen. Kun sitä ei tehty, kävi tuhlailu kalliiksi.

Nathan Barrettin heikko purki johti kotijoukkueen 3-1-johtoon kolmannessa erässä. Kiekon nappasi Anton Volchenkov, joka syötti Chris Kellyn maalintekoon. Kelly oli pääosassa hetken päästä, kun Sens karkasi jo 4-1-johtoon. Kellyn poikkikentän syöttö löysi tiensä maalinkulmalla päivystäneelle Langefeldille, joka maalillaan hankki illan kolmannen tehopisteen.

Aivan loppuhetkillä alkoi Leafs-kiri, joka ei aivan riittänyt loppuun asti. Peliä oli enää reilu minuutti jäljellä, kun Kyle Wellwood kavensi Brad Leebin syötöstä. Wellwood ja Leeb syöttivät Matt Stajanin maalin, kun Leafs pelasi ilman maalivahtia. Hurmio jatkui vielä, sillä viisi sekuntia ennen summeria Wellwood osui tolppaan.

Mutta ei mahda mitään, kotijoukkue voitti. Vaikka peli oli melko pirteä Leafsilta kovaa vastustajaa vastaan, on tappiota tullut yksi tai kaksi liikaa viime aikoina. Seuraava peli Hersheytä vastaan olisi elintärkeä.

26.1.2005 St. John’s Maple Leafs Hersheyssä

Kauden viiltävin tappio koettiin Hersheyn suklaatehtaan varjossa. Patukkakaupungin Karhut syvensivät Leafsin lamaa kovin ikävällä tavalla. Vielä muutama minuutti ennen pelin loppua Leafs johti kamppailua, mutta Bears änkesi tasoihin ja vei voiton rangaistuslaukauskisassa.

Ottelun ensimmäinen erä ei paljon kerrottavaa tarjonnut. Laukauksia kyllä satoi paljon. Mikael Tellqvist pysäytti 15 kutia, Peter Budaj työllistyi 10 laukauksen verran. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa, muttä tänä iltana ei kummallakaan yv-toiminut.

Toista erää oli pelattu vajaa minuutti, kun Leafs meni johtoon. Uudelleen koottu ykkösketju Ling-Wellwood-Druken oli asialla. Maalin iski Ling. Leafs vei ottelua, mutta se ei kyennyt tekemään lisää maaleja Budaj’n taakse. Vieraille merkittiin harvinaista kyllä enemmän laukauksia kuin kotijoukkueelle.

Bears tasoitti kolmannessa erässä, kun Carlo Colaiacovo sähläsi ja jätti parinsa pulaan. Brendan Bell otti yksin vastaan Jeff Ulmerin ja Mathieu Darchen hyökkäyksen, joka päättyi Ulmerin tekemään maaliin.

Leafsin ykkönen vei kuitenkin vieraat taas johtoon. Samat miehet keräsivät pisteet kuin ensimmäisessäkin osumassa, tällä kertaa maalin teki syntymäpäiväänsä viettänyt Harold Druken.

Leafsin veteraanien outo tapa ottaa tyhmiä jäähyjä ratkaisevilla hetkillä oli taas olla kohtalokas. Druken lähti maalinsa jälkeen jäähylle, mutta yv ei todellakaan ollut illan sana. Mutta Leafs teki sen itse. Kolmatta erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Leafsin puolustus petti ja Bears pääsi tasoittamaan. Brett Clark teki kauden kolmannen maalinsa. Eric Perrin ja Andre Savage hankkivat syöttöpisteen.

Bears hallitsi jatkoaikaa, mutta Leafs oli lähempänä maalia, kun Ian White ampui tolppaan. Leafsin kannalta harmillista oli se, että Carlo Colaiacovo loukkasi itseään blokatessaan laukausta.

Leafs valitsi laukojikseen David Lingin, Nathan Barrettin, Jeremy Williamsin, Brad Leebin ja Harold Drukenin. Ensimmäisellä kierroksella vain Ling ja Eric Perrin onnistuivat. Alkoi samojen laukojien toinen kierros äkkikuolemaperiaatteella, mutta jälleen vain Ling ja Perrin onnistuivat. Kolmannela kierroksella Andre Savage onnistui, mutta parina ollut Nathan Barrett ei, joten voitto Bearsille.

Brett Engelhardt puuttui pelistä, sillä mies oli ECHL:n All Stars-pelissä. Dominic D’Amour istui vihdoin huilaamassa. Hyökkääjä Kris Newbury palasi loukkaantumisen jälkeen peliin. Nathan Perrott istui veteraanisäännöllä, jotta Leeb ja Druken olisivat mahtuneet yhtä aikaa jäälle. Silti Leafs ei saanut niin sanottua secondary scoringia toimimaan, eli ykkösketjun varassa oltiin taas.

28.1.2005 St. John’s Maple Leafs Clevelandissa

Drew Careyn tunnetuksi tekemässä Clevelandissa Leafs kohtasi taas joukkuetta vainonneen Patrick Rissmillerin. Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana kolmesti. Barons johti minisarjaa kahdella voitolla. Kyle Wellwoodin viiden maalin ilta syyskaudella osui tuohon ainoaan voittoiltaan.

Barons ei ole mikään huippujoukkue, joten voitto oli Leafsille lähtökohta. Kurissa piti vain pitää Rissmiller, Ryane Clowe ja Marcel Goc. Nyt Leafs sai apua ykkösketjun takaa, ja vei kamppailun rankkarikisaan, jonka Leafs vei ylivoimaisesti. Elintärkeät kaksi pistettä jäivät vieraille.

Ensimmäinen erä oli kuuma. Kunnon nyrkkitappeluita oli neljä, ja tuomareilla hiki virtasi. Leafsin Nathan Perrott ja Baronsin Glen Olsen aloittivat kolmannella minuutilla viihdyttävällä taistolla. Hiukan myöhemmin kovanaama Mike Hoffman taklasi Nathan Barrettin hetkeksi ulos pelistä.

Nathan Perrottin ottama jäähy väkivaltaisuudesta koitui kalliiksi erän puolivälissä. Newfoundlandilainen Clowe ohjasi siniviivavedon Aubinin taakse. Mutta Clowe ei ollut lopettanut kiusantekoaan. Vain hetken päästä Barons käytti hyväkseen Leafsin kiekonmenetyksen ja Clowe maalasi jo toisen kerran. Marcel Goc ja Greg Labenski tekivät esityön.

Robb Palahnuk ja Nick Bootland jatkoivat maalien jälkeen väkivaltalinjalla. Hyvä että Palahnuk näkyy edes joskus näissäkin otteluraporteissa. Vain parin minuutin kuluttua Clowe joutui nyrkkitalkoisiin Perrottin kanssa. Clowe vei tämän kamppailun. Perrottin vaikeudet siis jatkuvat.

Leafs hukkasi erän lopulla ylivoiman, mutta onnistui kuitenkin kaventamaan peliä. Maalinteossa onnistui kapteeni Marc Moro, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Kris Newburyn hieno syöttö tavoitti Moron, joka pääsi vieläpä kikkailemaan ennen kuin ohitti maalivahti Nolan Schaeferin. Myös ECHL-tähti Brett Engelhardt saalisti AHL-tason tehopisteen.

Erän päätteeksi nähtiin Ben Ondrusin ja Greg Labenskin painimatsi ja Christian Erhoffin jäähy, jonka ansiosta Leafs pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Laukaukset olivat erän jälkeen 11-7 kotijoukkueelle.

David Ling oli toisessa erässä lähellä tasoitusta osuttuaan ylärimaan. Leafs oli aktiivisempi kuin aikoihin. Muun muassa Marc Moro ja Regan Kelly jakoivat maukkaita taklauksia. Joukkueen rivipelaajat olivat tällä kertaa vireessä, kun Leafs järjesti Schaeferin maalille ilotulituksen. Erityisesti Kris Newbury ja Brett Engelhardt näyttivät lupaavia otteita.

Leafs vei erän laukaukset 18-9, ja esitti muutenkin pirteintä peliä koko pitkällä vieraskiertueella. Kolmanteen erään oli kuitenkin löydettävä vielä maalijyvä.

Kolmatta erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun Leafs vihdoin tasoitti. Viime kaudella fanit puolelleen saanut, mutta tällä kaudella vaisusti esiintynyt Kris Newbury kruunasi hienon iltansa tekemällä tasoitusmaalin Matt Stajanin ja Carlo Colaiacovon syötöstä.

Erä kuitenkin kääntyi murheelliseksi, kun Baronsin Craig Valette ajoi Jean-Sebastien Aubinin syliin. Aubin joutui keskeyttämään pelin, ja hänen polvensa on loukkaantunut.

Maalille tuli Mikael Tellqvist. Ruotsalainen sai hengähtää, kun näytti siltä, että Leafs pelaa pelin lopun ylivoimaa. Valitettavasti Matt Stajan torpedoi tämän ottamalla jäähyn ajassa 19.00. Näin ollen pelattiin hetki 4-4-kiekkoa, kunnes Barons pääsi ylivoimalle. Ryane Clowe oli tehdä hattutempun, mutta summerin soidessa kiekko osui vain tolppaan.

Stajanin jäähy jatkui jatkoajan ensimmäisen minuutin ajan. Kumpikin joukkue ampui aktiivisesti jatkoajalla, mutta maukkaimmat paikat oli kotijoukkueella. Tellqvistin huipputorjuntojen ansiosta Leafs kampesi itsensä rankkarikisaan.

Kisa jäi lyhyeksi. Ling, Druken ja Wellwood iskivät vuoroillaan maalit, kun Tellqvist taas otti kiinni Baronsin kolme ensimmäistä yritystä. Enempää ei tarvittu, pisteet vieraille.

29.1.2005 St. John’s Maple Leafs Clevelandissa

Vieraskiertue on vihdoin ohi. Rankka, lähes kuukauden maankiertäminen on nyt takana päin Leafseiltä. Reissu päättyi tärkeään 3-2-voittoon Clevelandista, eikä tällä kertaa tarvittu edes rankkarikisaa.

Leafs joutui todelliseen karuselliin Baronsin kanssa. Vieraiden karattua kahdessa ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon, järjesti Barons päätöserässä ilotulituksen, jossa Leafs-maalia kohti lensi 22 kiekkoa. Kun Baronsilla oli vielä pelissä seitsemän ylivoimaa, oli vieraiden voitto pieni ihme.

Peli avattiin Matt Carknerin ja Nathan Perrottin tappelulla. Edellisen pelin kiihko oli siis tallella. Raivoisan taiston keskellä Leafs-puolustaja Ian White pääsi maalintekoon. Clarke Wilm ja Matt Stajan tekivät osumaan esityön. Jo pari maukasta paikkaa torjunut Dimitri Pätzold oli ohitettu.

Ensimmäistä erää värittivät useat jäähyt, eikä tuomari saanut puhtaita papereita. Kummallakin oli myös pari maalipaikkaa. Leafsin Brett Engelhardt hakee vieläkin ensimmäistä AHL-maalia, vaikka ECHL-tähti onkin viime aikoina alkanut löytää maalipaikkoja. Sisään vaan ei mene mikään.

Jäähyjen keskellä Leafs pääsi pelaamaan ylivoimaa ja yllättäen tällä kertaa natsasi. Kyle Wellwood teki maalin, johon apunsa antoivat Carlo Colaiacovo ja David Ling. Erä oli kaikinpuolin sekava. Näkyvin hahmo oli tuomari. Aivan loppuhetkillä Matt Stajan ja Kris Newbury pääsivät 2-0-hyökkäykseen, mutta Newbury ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin.

Kris Newbury oli esillä kolmannen erän alussa, kun miehen kiekonmenetys johti Barons-maaliin. Jason Jaffreyn maaliin ei löytynyt syöttäjiä.

Leafsilla oli kuitenkin onnea, sillä saksalaisvahti Pätzold tumpuloi minuutin kuluttua kiekon Jeremy Williamsille, joka teki tilanteesta maalin. Tämä oli onnenpotku Leafsille, sillä sen jälkeen ei vierailla ollut sanansijaa pelissä. Pätzoldille maali oli kallis: hän sai tehdä tilaa Schaeferille.

Pelaajia marssi jatkuvasti jäähylle. Leafs joutui pelaamaan hetken jopa kolmella viittä vastaan. Välillä Leafs sai hengähdystauon, kun Scahefer hankki jäähyn pelin viivyttämisestä. Kun erässä pelattiin hetki tasamiehin, pääsi Josh Prudden maalintekoon. Valette ja Josh Gorges saivat syöttöpisteen. Leafs oli viimeiseilläkin minuuteilla alivoimalla, mutta tasoitusta ei kotijoukkue saanut aikaan. Barons hukkasi seitsemän ylivoimaa ja kolmannen erän 22-9-laukausvoiton.

Leafs oli selvinnyt hengissä vieraskiertueelta.