Yorick Treillen kuulumisia AHL:stä

NHL / Haastattelu
Yorick Treille pelasi HIFK:n riveissä SM-liigaa kaudella 2002-2003. Nuorena miehenä rapakon taakse kiekkoreppunsa siirtänyt Treille kävi ranskalaispelaajalle varsin omituisen reitin ammattilaiseksi – yliopistosarjan kautta.

Viime kaudella Treille pelasi AHL-liigaa puolustavassa roolissa Norfolkin joukkueessa, mutta iski puolustamisen ohella tehot 74. 12+12=24. Kauden 2004-2005 Treille on aloittanut tehokkaasti iskien tehot 3+1=4 kolmessa ottelussa Providence Bruinsin paidassa. HIFK:n riveihin Treille saapui aikoinaan Chicagon tarjouksesta.

- Sopimukseni Chicagon kanssa loppui kesällä ja minusta tuli vapaa agentti. Olin tehnyt jo valmiin sopimuksen Saksaan mutta sain neuvoteltua muutamassa päivässä sopimuksen Providencen kanssa. Halusin ensisijaisesti jatkaa uraani rapakon takana. Viime kaudella pelasin lähinnä kolmoskentässä enkä juurikaan pelannut ylivoimaa paitsi silloin, kun joukkueemme tehomiehet pelasivat ylhäällä Chicagossa.

Treillen seurakaverina on maalivahti Hannu Toivonen. Treille kehuu nuorukaista estoitta ja kertoo puhuneensa Toivosen kanssa myös SM-liigasta.

- Olemme jutelleet SM-liigasta aika paljonkin. Hän on hieno persoona ja jo nyt loistava pelaaja jolla on valoisa tulevaisuus. Hän on todella kypsä ikäisekseen ja hän on todella tehnyt vaikutuksen minuun, erittäin keskittynyt ja ammattimainen kaveri.

Palataan Treillen vierailuun HIFK:n paidassa. Treille pelasi vain viisi ottelua HIFK:ssa ja istui katsomossa todella paljon. Millaisia muistoja tästä visiitistä jäi?

- Se oli hyvä kokemus, sillä opin paljon vaikka en pelannut paljon enkä kovinkaan hyvin. Otin opikseni positiivisista asioista ja olen jättänyt huonot hetket pois mielestä. Toivon kuitenkin, että olisin voinut antaa HIFK:lle enemmän, mutta siinä oli paljon tekijöitä ja tilanne ei ollut kaikkein otollisin. Lähdin kuitenkin pois parempana pelaajana. Pidin Suomesta, suomalaisista ja teidän kiekkokulttuurista todella paljon.

Tälle kaudelle Treille – ja hänen joukkueensa – on saanut hyvän startin. Tehot 3+1=4 kolmessa ottelussa miellyttävät toki miestä itseään, mutta jalat pysyvät tiukasti edelleen kiinni maanpinnalla.

- Hyvä alku tähän asti, kyllä, olen tehnyt kaksi ylivoimamaalia mutta kolme ottelua on vain kolme ottelua, pitkä runkosarja on vielä edessä, toteaa Yorick Treille.

Kauden mittaan on luvassa lisää kuulumisia Treillen, Toivosen sekä Providence Bruinsin otteista.

» Lähetä palautetta toimitukselle