Mielipide

Poliisisaattueessa Kelownaan, viikonlopuksi Quebeciin

NHL / Kolumni
Jatkoaika sai kiinni WHL:n uunituoreen mestarijoukkue Kelowna Rocketsin suomalaislaituri Joni Lindlöfin ja kyseli meren takaisia tunnelmia pudotuspelien päätyttyä seuran historian ensimmäiseen mestaruuteen.

Kelowna Rockets voitti WHL:n tämän kauden mestaruuden lyömällä Red Deer Rebelsit finaalisarjassa otteluvoitoin 4-2. Finaalisarja oli kovin kotivoittopainotteinen, sillä vasta ratkaiseva kuudes ottelu toi mukanaan pudotuspelien ensimmäisen kotitappion Red Deerille. Kelowna puolestaan pelasi koko 19 ottelun pudotuspeliurakan ilman kotitappiota.

Kelownan mestaruuden myötä Joni Lindlöfistä tuli palanen suomalaista kiekkohistoriaa, sillä hän on maamme ensimmäinen WHL-mestari. Tässä Jonin kuulumisia pudotuspelien jälkeen:

JA: Onneksi olkoon Joni mestaruudesta! Millaiset ovat tunnelmat näin mestaruuden jälkeen?

- Olihan se aika uskomaton fiilis pelin loputtua, mutta toisaalta oli kuitenkin semmoinen outo olo, koska pelit ei ole vielä ohi! Mutta kuten kaikki muutkin mestarit sanoo, että ehkä tätäkin osaa arvostaa enemmän kunhan aika tästä kuluu! Kuitenkaan mitään juhlia ei ole vielä ollut eikä tule ennen kuin kausi lopullisesti on ohi!

JA: Miten kuvailisit finaalisarjaa?

Finaalisarja oli aika erikoinen, koska molemmat joukkueet esittivät sekä hyviä että huonoja otteita. Varsinkin kaksi ekaa peliä me hallittiin aika lailla, sitten taas kaksi seuraavaa meni Red Deerin pillin mukaan! Eli siis molemmat näytti parasta peliään kotona!

JA: Entä mikä ratkaisi sarjan teille?

En tiedä sitten, ehkä meillä oli kuitenkin joukkue joka ei ole koskaan voittanut mitään (kukaan pelaajista ei ollut aikaisemmin pelannut finaaleissa), joten ehkä se voitontahto meillä oli sen verran kovempi, että tärkeimmällä hetkellä sarja kääntyi meille!

JA: Entä sitten omat pudotuspeliesityksesi? Ainakin näin Suomesta seurattuna vaikutti siltä, että Tampereen miehen esitykset paranivat mitä tärkeämpiin peleihin mentiin. Pudotuspelien kahdella ensimmäisellä kierroksella keräsit kahdeksassa pelissä kolme syöttöä, kun taas kahdella viimeisellä kierroksella 11 pelissä kolme maalia ja viisi syöttöä.

- Omalta osalta oon tyytyväinen finaaleihin ja play offeihin, koska kausi on ollut TODELLA pitkä. Ei ehkä kauden alussa olisi uskonut, että paukkuja riittäisi näinkin pitkälle, mutta jostain sitä energiaa vaan aina löytyy kun peli kulkee!

- Varsinkin kahteen viimeiseen kierrokseen oon tyytyväinen (konferenssifinaali Seattlea ja finaalit Red Deeriä vastaan), koska varsinkin meidän ketju (Lindlöf - Cam Paddock - Randalla Gelech) sai pelinsä kulkemaan! Myös pisteiden valossa [pudotuspelit oli] ihan ookoo suoritus! Tottakai siellä täällä aina on parannettavaa, mutta pakkohan se on tyytyväinen olla, koska kannu on kotona, ja pelit sen kun jatkuu!

JA: Teitä oli kaksi suomalaista vastakkain finaaleissa, tuliko mitään ”kansallisia vääntöjä” Marjamäen Masin kanssa finaalisarjan aikana?

- Eikä oikeastaan sattunut mitään yhteenottoja Masin kanssa, koska pelattiin eri ketjua vastaan koko finaalit. Kerran toki oli lähellä, kun satuttiin Masin kanssa samaan aikaan kentälle, että se meinasi päästä ajamaan mut pystyyn. Haki meinaan vauhtia varmaan hallin kahviosta saakka, mutta viime hetkellä vikkelänä poikana otin askeleen sivulle, joten töötti ei osunut kohdille!

JA: Teillä oli noissa finaalipeleissä mukavasti katsojia, tuollaista 5000-7000 katsojaa per peli eli kiinnostusta tuntui finaaleja, ja varmasti myös mestaruutta, kohtaan kaupungissa olevan?

- Kyllä mestaruus [ja finaalit] K-Townissa on huomattu, koska faneja on ollut kattomassa myös vieraspelejä. Viimeisen pelin jälkeen kun tultiin aamulla klo 8 Kelownaan, niin oli joku 100 ihmistä hallilla odottamassa. Ja lisäksi viimeiset 10 kilsaa meidän bussia johdatteli poliisiauto, joten reteenä vedettiin punaisia päin kaikista valoista! En tiedä sitten, kai täällä jonkun näköinen pikku paraati vielä kauden jälkeen saadaan aikaan, myös "pienimuotoinen" mestaruusjuhla kauden jälkeen taitaa olla paikallaan!

JA: Jos hieman jo hypätään asioissa eteenpäin niin onko sinulla jo mitään päätöksiä tehty ensi kauden suhteen?

- Ensi kaudesta ei ole vielä hajua, koska en ole halunnut sekoittaa ajatuksia turhaan täällä, kun pelit on vielä kesken! Tietysti 20-vuotiaiden MM-kotikisat houkuttelee aikalailla, mutta sen verran oon päättänyt, että ennen kauden loppua en mieti ensi kautta laisinkaan.

JA: Kiitoksia haastattelusta!

Kelowna jatkaa kauttaan ensi sunnuntaina aloittaessaan viikon kestävän Kanadan juniorimestaruus turnauksen eli Memorial Cupin ottelulla QMJHL:n mestaria vastaan. Muut turnauksen joukkueet Kelownan lisäksi ovat:

Kitchener Rangers (OHL:n mestari)

Hull Olympiques (QMJHL:n mestari)

Quebec Ramparts(QMJHL, järjestävä seura)

» Lähetä palautetta toimitukselle