Mielipide

Marjamäki, Miettinen, Lindlöf - they all score!

NHL / Kolumni
Kaikki kolme suomalaista WHL-kiekkoilijaa pääsivät esittelemään tuuletuksiaan kuluneen viikon aikana. Etenkin Joni Lindlöfille maalimerkintä tilastoihin oli varmasti tervetullut, sillä edellisestä verkonheilutuksesta oli kulunut jo reilut kaksi kuukautta.

Kelownalle viikonloppu oli melko raskas, sillä joukkue pelasi kolme peliä yhtä monessa päivässä ja vietti tämän lisäksi vielä lähes 24 tuntia linja-autossa vieras-koti-vieras –ohjelman ansiosta. Tästä syystä joukkue oli tyytyväinen viikonlopun viiteen pisteeseen, vaikka kuusikaan ei ollut kaukana.

Perjantaina joukkue matkusti Tri Cityyn, jossa paikallinen Americans sai todeta Kelownan paremmaksi lukemin 5-3. Lauantaiksi Rockets palasi takaisin Kelownaan, jonne saapui Moose Jaw Warriors. Rockets jatkoi hyviä otteitaan ja hoiti ottelusta kaksi pistettä. Sunnuntaiksi bussin nokka käännettiin kohti Kootenay’ta, jossa tiedossa oli neljän pisteen kamppailu Läntisen konferenssin kärkitilasta.

Viikonlopun kahdessa aikaisemmassa ottelussa tehoitta jäänyt Lindlöf katkaisi kaksi pitkää putkea heti ottelun alussa siirtäessään Kelownan 1-0-johtoon Mike Cardin ja Tyler Spurgeonin syötöistä. Lindlöfin maali, kauden kolmas, oli hänen ensimmäinen tehopisteensä kahteentoista peliin ja ennen kaikkea ensimmäinen maali sitten syyskuun 28. päivän. Kelowna näytti olevan jo matkalla kohti viikonlopun kolmatta voittoaan johtaessaan kolmannen erän alussa 5-2, mutta Kootenay iski pelin tasoihin reilussa kolmessa minuutissa. Neljä minuuttia ennen pelin loppua Kelowna sai kiekon verkon perille, mutta tilannetta lähellä ollut päätuomari hylkäsi maalin juteltuaan kauempana olleiden linjatuomareiden kanssa. Tämä siitä huolimatta, että tuomari itse ensin näytti hyväksyvänsä maalin.

Kelowna lähtee perjantaina neljän ottelun vieraskiertueelle ilman päävalmentaja Marc Habscheidia, joka lähtee luotsaamaan Kanadan U20-maajoukkuetta Halifaxin MM-kisoihin.

pe Tri City – Kelowna 3-5 (0+0)

la Kelowna – Moose Jaw 3-2 (0+0)

su Kootenay – Kelowna 5-5 (1+0)

Marjamäki palasi tehokkaana

Red Deer Rebels oli viiden ottelun vieraskiertueella, jossa se kohtasi mm. kaikki kolme muuta Itäisen konferessin kärkijoukkuetta. Masi Marjamäki oli ollut tätä ennen neljä ottelua sivussa aivotärähdyksen takia, mutta palasi kokoonpanoon heti kiertueen ensimmäisessä ottelussa.

Prince Albertia vastaan Marjamäki alusti ylivoimalla toisena syöttäjänä 1-1-tasoitusmaalin, ja oli kahden muun Rebels-maalin aikana jäällä. Raidersien maaleja Marjamäki seurasi vaihtoaitiosta yhtä lukuun ottamatta. Perjantaina matka jatkui Brandon Wheat Kingsien vieraaksi. Marjamäki jatkoi maalipaikkojen rakentelua muille, tuloksena syötöt joukkueen ensimmäiseen ja kolmanteen maaliin. Lisäksi suomalaislaituri istui kahden minuutin jäähyn kyynärpäätaklauksesta.

Kahden voitollisen ottelun jälkeen kolme viimeistä ottelua pelattiin konferenssin kärkijoukkueita vastaan. Näistä peleistä vierailijat eivät saaneet mukaansa yhtään pistettä. Regina Patseja vastaan Marjamäki iski 2-3-kavennuksen reilu minuutti ennen peliajan päättymistä Rebelsien pelatessa kuudella. Sunnuntain pelissä Broncoseja vastaan ”#8” jäi tehopisteittä ja omissakin soi kahdesti. Keskiviikkona, kiertueen päätöspelissä, Calgaryssa Rebels hävisi 2-1 ja Marjamäen nimeä ei löytynyt tilastoista muualta kuin pelaajalistasta.

Red Deerin seuraava peli on lauantaina kotiluolassa, jolloin vastaan luistelee Vancouver Giants. Tuon ottelun jälkeen Rebelseillä on enää vain kolme ottelua tämän vuoden puolella.

ke Prince Albert – Red Deer 4-5 (0+1)

pe Brandon Wheat – Red Deer 1-3 (0+2, 2 min)

la Regina – Red Deer 3-2 (1+0)

su Swift Current – Red Deer 3-1 (-2)

ke Calgary – Red Deer 2-1

Miettinen onnistui rangaistuslaukauksessa

Antti-Jussi Miettisen viikon ainut maali syntyi heti ensimmäisessä ottelussa. Medicine Hat oli karannut toisessa erässä jo 5-0–johtoon, kunnes Miettinen avasi Hurricanesien maalihanat onnistumalla rangaistuslaukauksessa. Miettisen maali aloitti Hurricanesien hyvän kirin, mutta kotijoukkue Tigers oli lopulta kuitenkin vahvempi 6-5. Maalin lisäksi tamperelaislaituri otti neljä jäähyminuuttia, väkivaltaisuudesta ja huitomisesta. Ottelun jälkeen Miettinen palkittiin ottelun kolmanneksi parhaimpana pelurina.

Kahdessa seuraavassa pelissä Lethbrigde kohtasi Itäisen konferenssin kakkosen, Brandon Wheatin sekä kolmosen, Reginan. Miettinen jäi Reginaa vastaan tilastomerkinnöittä ja Brandon Wheat Kingsejäkin vastaan ainoaksi merkinnäksi tuli –1 ”Kuninkaiden” tehdessä neljännen maalinsa suomalaisen ollessa jäällä.

Lethbridgen seuraava ottelu on tänä iltana Vancouver Giantsia vastaan.

pe Lethbridge – Medicine Hat 5-6 (1+0, 4 min)

su Brandon Wheat – Lethbridge 5-2 (-1)

ti Regina – Lethbridge 2-1